Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit jelent ez a magatartás?...

Mit jelent ez a magatartás? Mit akarnak evvel üzenni?

Figyelt kérdés

Sok olyan kérdést lehet olvasni (általában fiatalabb lányoknál), hogy a „barátnő” a semmiért meg van sértődve rájuk, mással direkt kedves és jól érzi magát az állítólagos legjobb barátnőnek meg húzza a száját és játssza a jégcsapot.

Valamilyen szinten ez a viselkedés idősebb korban is visszatér egyes embereknél. Pl. párkapcsolatokban is sokszor van, hogy az egyik fél, lényegesebb ok nélkül megsértődik a másikra, és a semmiért kell kiengesztelni. Evvel mit üzennek a mártír felek? Azt lehetne mondani, hogy figyelemre vágynak, de hát megkapják, tehát olyan az egész, mint valami oktalan feszültségkeltés. Komolyan értetlenül állok az ilyen viselkedés előtt.

2011. jún. 25. 15:30
1 2
 1/16 Darcy01 ***** válasza:
Értelmes ember nem sértődik meg ok nélkül.
2011. jún. 25. 15:33
 2/16 anonim ***** válasza:

mark86

Férfinél:önbizalomhiány

Nőnél:kevés figyelem,törődés

2011. jún. 25. 15:34
 3/16 anonim ***** válasza:

én amúgy elég épeszű nőnek vallom magam, de olykor nálam is előfordul ilyen :-)

a lényeg az elhanyagoltság, a figyelemfelkeltés, vágyódás a testi kontaktusra, ölelésre, és egy kis szenvedélyre :-) Mindent értékén kell kezelni és ha ismered a párod, tudod, hogy nem kell komolyan vitába merülni, elég egy kicsit megszeretgetni, vagy épp egy jót hancúrozni. Ilyenkor te légy okosabb. Valószínüleg szégyenlős ahhoz, hogy kimondja, hiányzol, magányosnak érzem magam, gyere már ide a csudába is.:-)

2011. jún. 25. 15:35
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

ezt a magatartást hívják úgy hogy:hiszti

nem lehet mit kezdeni vele,sajnos...:S

2011. jún. 25. 15:39
 5/16 A kérdező kommentje:

Darcy01, ez olyan szempontból nem is valódi megsértődés, inkább valamiféle színjáték, hiszen arra direkt rátesz, hogy mást meg közel enged magához annál hálálkodik, neked meg vágja a pofákat.

Abban lehet valami, hogy nőknél figyelemfelhívás, de ahhoz meg túl elutasító. Tényleg olyan, mintha csak szórakozásból "túráztatná" a másikat. Nem is vár boldog végkifejletre.

Én még olyasmire gondoltam, hogy más miatt bosszankodik, elkeseredett, és jó máson elverni a port, hogy lássa, hogy tőle meg más szendved.

Köszönöm az eddigi válaszokat!

2011. jún. 25. 15:41
 6/16 anonim ***** válasza:
szerintem önbizalomhiány...lehet, hogy éppen elgondolkodott dolgokon, rossz kedve lett, és ezért minden apró dolgot sértésnek vesz...emiatt lehet:)
2011. jún. 25. 15:43
 7/16 anonim ***** válasza:
vagy csak simán unalom :-)
2011. jún. 25. 15:49
 8/16 anonim ***** válasza:
A legkozzelebbivel sertodoskodik, hisztizik, mert azzal megteheti. Mas elkuldene a fr.ncba.
2011. jún. 25. 15:52
 9/16 anonim ***** válasza:
Mindenféle mintába beleeshetsz, ami az élet hoz. Én nagyon meg voltam "sértődve", mert a férjemnek olyan vállalkozása volt nyolc évig, ami elvitte a jövedelme 1/3-át. Ki, mit szólna hozzá? Én harcoltam, mint egy tigris. Az eredmény az lett, hogy dec.31-gyel visszaadta a vállalkozását és ezt majdnem két hónap múlva tudtam meg. Addig sunnyogott. Nyilván belátta, higy igazam van.
2011. jún. 25. 16:02
 10/16 anonim ***** válasza:

Azt akarja ezzel üzenni, hogy te pitizzél neki. Ugráltat, birtokolni akar, és uralkodni fölötted. Lehet mögötte kisebbrendűségi probléma, férfi-nő kapcsolat esetében eltorzult Ödipusz-probléma, komoly önbizalomhiány.

Azzal, hogy mással szándékosan és direkt kedvesebb, mint veled, és ezt úgy teszi, hogy a te tudomásodra is jusson, irigységet és viszályt szít két ember között: te irigy leszel a harmadik emberre, majd dühös, mert azt gondolod, hogy te nem érsz annyit a pitiztető fél számára, mint a másik barátnő, amkivel "kedvesebb", mint veled. Ennek a játszmának lehet egy olyan következménye is, hogy te és a harmadik fél összevesztek, a viszályt keltő pitiztető pedig nagyon jól szórakozik, mert pl. unja magát és kell neki egy kis ingyencirkusz.

Ezzel azt lehet kezdeni, hogy első körben megpróbálsz vele leülni beszélgetni, ha úgy véled, hogy a barátság ér ennyit. Ha nem hajlandó beszélni erről, vagy megígéri, hogy változtat, de mégsem teszi, akkor le kell rúgni az ilyen "barátnőt". Ha nem vagy erre képes, akkor állandó birtoktárgya leszel ilyen embereknek, és előbb-utóbb találni fogsz olyan férfit is (vagy nőt, ha férfi vagy), aki ugyanígy birtokol. Hacsak nem változtatsz magad magadon.

Egyébként a legjobb módszer az ilyen játszmával szemben az, ha ignorálod - teljes mértékben figyelmed kívül hagyod - az embert. Ebben az is benne van, hogy ha nem változik, akkor a barátságnak, párkapcsolatnak lőttek. Ha viszont neked így jó, akkor belemégy a játszmába, mert te pizini akarsz. Ez esetben nincs miről tovább beszélni.

2011. jún. 25. 20:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!