Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan dolgozzam fel a nagymam...

Hogyan dolgozzam fel a nagymamám halálát?

Figyelt kérdés
Este halt meg a kórházban.Már nagyon rossz állapotban volt, a lábát is lekellett vágni egy fertőzés miatt...De nagyon szerettem :(.Ti hogyan dolgoztátok fel egy hozzátok tartozó halálát?
2011. jún. 24. 10:02
1 2
 1/12 anonim válasza:
100%
Hali részvétem, vedd úgy hogy az életnekmennie kell tovább és folytatni kell még akkor is ha elveszítjük szeretteinket :( ők is ezt akarják akkor legalább ezt tegyük meg értük
2011. jún. 24. 10:07
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Az idö mindent megold.Az én nagyim is nemrégen halt meg.A máik mamám pedig 1 éve...

Nagyon beteg volt,rákos volt.Rengeteget szenvedett a végén.Neki megváltás volt tényleg meghalni.Pedig nem is volt annyira öreg.....

2011. jún. 24. 10:08
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Szépen lassan. Nagymamám már 3 éve meghalt, a háza azóta ott áll, rendszeresen járunk szellőztetni, rendbe tartani. Mai napig azt várjuk, hogy belépjen az ajtón. Gondolj arra milyen jó volt vele és most már nincs fájdalma :)
2011. jún. 24. 10:12
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

először is részvétem:( nagyon szomorú:( nem könnyű ez az egész, de gondolj arra, hogy neki már így sokkal jobb, megszabadult a sok gondtól, fájdalomtól, és már nagyon boldog odafent:)

biztos nem szeretné, hogy kínozd magad, szomorkodj...a jó dolgokra gondolj vele, amikor együtt voltatok, és vidámak voltatok, ő ugyanúgy ott lesz veled, ha nem is teljes egészében, de biztosan ha emlékezel, ő ott lesz, és bármikor ha magadban hozzászólsz, ő hallani fog, és vigyáz rád:)

persze el kell engedned, mert az neked sem jó, ha nem tudod elengedni, de a szívedben mindig őrizd meg:)

nagyon szeret ez biztos, és nem szeretné ha sírni látna:)

remélem segítettem:)

5/12 anonim ***** válasza:
100%

Ezt én is kérdezhetném. :( Vasárnap hajnalban halt meg az én nagymamám. Már látszott, hogy közeledik a vég. Szombaton még bementem hozzá, átöleltem, de nem mertem neki a halálról beszélni, mert reméltem, hogy ő nem tudja, hogy a vég közeleg. Nem könnyű. Ő is szólt hozzám, de sajnos nem értettem. :(

Fogadd részvétemet.

Én tegnap gyújtottam neki gyertyát és néha beszélek hozzá, mert azt szeretném hinni, hogy a lelke még itt van egy ideig, hogy körbenézze a szeretteit és meghallgassa, ha szólnak hozzá.

Ahogy írtál róla, úgy gondolom, hogy nagyon kedves voltál vele életében és csak ez számít. Meg az, hogy majd mesélsz róla a gyermekeidnek, így örökre megmarad köztetek.

Ehhez is, mint mindenhez, idő kell.

Még egyszer, őszinte részvétem.

6/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Nagyon aranyosak vagytok

És igen télleg jobb így neki, hogy már nem szenved :')

2011. jún. 24. 10:14
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Részvétem! Próbálj ne gondolni a halálra. Iktasd ki a dolgot. Emlékezz az együtt töltött szép napokra. Nem vagyok se nagyon vallásos, se az ezotériában nem hiszek nagyon, de abban igen, hogy a szeretteink látnak minket. Lehet morbid a dolog, de néha szoktam hozzájuk szólni. Pl.: Tudom, hogy nagypapámnak nagy álma volt, hogy férjhez menjek. Lassan megvalósul a dolog. Sokszor felnézek az égre és a semmibe súgom, hogy ugye most büszke vagy rám. Ez engem megnyugtat.
2011. jún. 24. 10:17
 8/12 anonim ***** válasza:
Először is részvétem. Nekem 3 éve halt meg rákban a keresztapám. Még nagyon kicsi voltam, mikor a kereszt szüleim elváltak, aztán a keresztanyám nem is foglalkozott velem. A keresztapám helyettesítette őt is. 10 éves voltam, mikor elment. Rengeteget sírtam.. Nagyon szerettem. Így pár év után már jobb. De nincs olyan nap, hogy ne jutna eszembe. Hidd el, az idő segíteni fog. Kitartás!
2011. jún. 24. 10:19
 9/12 anonim ***** válasza:
nekem nagypapám lassan egy éve halt meg.az 1hónap volt a legnehezebb,de utánna félig meddig beletörődtem.mai napig hiányzik,sokat gondolok rá.lassan,de könnyebb lesz.........
2011. jún. 24. 10:20
 10/12 anonim ***** válasza:
Az én mamám egy balesetben halt meg, illetve csak utána, az úttest mentén, szörnyű volt utólag ezt hallani, és ott voltunk ráadásul a közelben, és más rokonunk is meghalt. Nehéz volt feldolgozni, de azt hiszen inkább a gyerekei számára, mint az unokák számára, persze ettől még rossz volt nagyon. Alapigazság, hogy az idő enyhíti a fájdalmat. Addig is lesznek jobb, és rosszabb napok. Aztán egyszer csak már nem gondolsz rá mindennap, csak minden második nap:-)
2011. jún. 24. 10:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!