Hogyan dolgozzam fel a nagymamám halálát?
Az idö mindent megold.Az én nagyim is nemrégen halt meg.A máik mamám pedig 1 éve...
Nagyon beteg volt,rákos volt.Rengeteget szenvedett a végén.Neki megváltás volt tényleg meghalni.Pedig nem is volt annyira öreg.....
először is részvétem:( nagyon szomorú:( nem könnyű ez az egész, de gondolj arra, hogy neki már így sokkal jobb, megszabadult a sok gondtól, fájdalomtól, és már nagyon boldog odafent:)
biztos nem szeretné, hogy kínozd magad, szomorkodj...a jó dolgokra gondolj vele, amikor együtt voltatok, és vidámak voltatok, ő ugyanúgy ott lesz veled, ha nem is teljes egészében, de biztosan ha emlékezel, ő ott lesz, és bármikor ha magadban hozzászólsz, ő hallani fog, és vigyáz rád:)
persze el kell engedned, mert az neked sem jó, ha nem tudod elengedni, de a szívedben mindig őrizd meg:)
nagyon szeret ez biztos, és nem szeretné ha sírni látna:)
remélem segítettem:)
Ezt én is kérdezhetném. :( Vasárnap hajnalban halt meg az én nagymamám. Már látszott, hogy közeledik a vég. Szombaton még bementem hozzá, átöleltem, de nem mertem neki a halálról beszélni, mert reméltem, hogy ő nem tudja, hogy a vég közeleg. Nem könnyű. Ő is szólt hozzám, de sajnos nem értettem. :(
Fogadd részvétemet.
Én tegnap gyújtottam neki gyertyát és néha beszélek hozzá, mert azt szeretném hinni, hogy a lelke még itt van egy ideig, hogy körbenézze a szeretteit és meghallgassa, ha szólnak hozzá.
Ahogy írtál róla, úgy gondolom, hogy nagyon kedves voltál vele életében és csak ez számít. Meg az, hogy majd mesélsz róla a gyermekeidnek, így örökre megmarad köztetek.
Ehhez is, mint mindenhez, idő kell.
Még egyszer, őszinte részvétem.
Köszönöm a válaszokat. Nagyon aranyosak vagytok
És igen télleg jobb így neki, hogy már nem szenved :')
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!