Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mennyire megszokott, hogy...

Mennyire megszokott, hogy apának/anyának szólítják egymást egy pár tagjai?

Figyelt kérdés

Nekem nagyon furcsa ezt hallani - és nem arra gondolok, amikor van gyerek és neki emlegetik így a másik szülőjét.

Néha olyanoknál is hallom, ahogy a gyerekkérdés még a kanyarban sincs...

2011. jún. 23. 21:51
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:

Nálunk kicsit összetett. :)

1.Eset. Gyerek ott van velünk, ébren van, körülöttünk. Akkor apuka-anyuka a megszólítás.

2.Eset. Gyerek nincs velünk (nagyszülők stb), alszik. Akkor becenevünk a megszólítás.

Megjegyzem nem okoz semmilyen nehézséget, és egymással sincs gondunk.

Viszont van egy sztorim miért van ez...legalábbis nálunk.

Gyerek 2 éves. Mamáék (szüleim) hazavitték egy kényeztetős napra. A szüleimnél nem szokás ez az anya-apa stb megszólítás.

A gyerkőc azóta mit mond a papának akár nyilvános helyen is? Nem azt, hogy Papa gyeje...neeeeeeem :) Pisztaaaaaaaa gyeje...no hát szerintem ez totál ciki :D Nem győzzük magyarázni, hogy igen a mama úgy hívja, de neked kicsim ő a PAPA.

2011. jún. 24. 14:39
 22/30 A kérdező kommentje:

Visszagondolva nekem is volt egy időszakom, amikor a szüleimet keresztnéven szólítottam, kb 2-4 éves korban. Különösebben nem foglalkoztak vele, egymást keresztnéven szólították, viszont nekem úgy beszéltek egymásról, hogy "Apa mindjárt jön", "Nézd mi van anyánál", Menj apához".

Egy idő után kinőttem ezt a keresztneves fázist és utána megint apának/anyának szólítottam őket.

Szerintem a gyerekeknél ez mindig felmerül, amikor beszélni kezdtem, akkor a személyes névmásokat is kevertem, mert magamra E/3-ban utaltam. A "labdázok" helyett "labdázik". Aztán ez is magától elmúlt.

2011. jún. 25. 04:23
 23/30 anonim ***** válasza:
Ugyan... Egyik exem folyton Mamának szólított - na az még gázabb! 26 éves voltam akkor. És másoktól is hallottam ilyet, hogy lemamázza a fiatal barátnőt. Borzalmas!!! "Anya" az édesanya, "Mama" a nagymama, az ember párja meg Kata, vagy kedvesem, drágám, cicám, édesem, stb. De nem "anya", meg "mama"!!!! Egyszer (tényleg csak egyszer) poénból elmegy, de nem rendszeresen, meg nem mások előtt!!!!
2011. jún. 30. 09:41
 24/30 anonim ***** válasza:

Azért az órisái különbség, hoy Te a gyereknek mondod, hogy: "Apa mindjárt jön", "Nézd mi van anyánál", Menj apához"...

Mert nyilván a gyerekednek Te leszel az Anya,a párod pedig Apa, vagy éppen fordítva! Ez eddig rendben van!

De ettől még Te a párodnak nem leszel Anya vagy éppen Apa! Én legalábbis nem vagyok neki Anya, mert neki az Anya, a saját anyja! Ennyi!

De ahány ház, annyi szokás! Kinek ez, kinek az! Egyik sem jobb vagy rosszabb a másiknál szerintem! Egyszerű elfogadás, felfogás kérdése!

2011. jún. 30. 10:20
 25/30 anonim ***** válasza:

Szerintem gáz, a kimondott szónak hatalma van, és egy idő után másként nézünk rá, mintha a nevén szólítanánk - bármennyire szeretjük is.

Nekem néha poénból mondja a párom, hogy "na gyere már, anyám".

2011. jún. 30. 10:30
 26/30 A kérdező kommentje:
10:20 - nem értettél egy kicsit félre?
2011. jún. 30. 10:39
 27/30 anonim ***** válasza:
Engem nem különösebben érdekel, hogy más párok hogyan szólítják egymást. De én nem tudom elképzelni, hogy valaha is így szólítsuk egymást...
2011. jún. 30. 11:06
 28/30 anonim ***** válasza:
Az én szüleim is szoktak egymásnak úgy szólni pl., hogy "Anyuci főzzél egy kávét légyszives!", vagy "Apa majd légyszi nyírd már le a füvet, mert jönnek a vendégek...". Nekem ebben semmi fura nincs, kicsikoromtól kezdve megszoktam. Az ő kapcsolatukat sem ölte meg, már jócskán középkorúak, de még mindig látom rajtuk, hogy megvan a szikra, és biztos, hogy rendszeresen élnek házaséletet is... :) Én még fiatal vagyok, de ha egyszer anya leszek nem fogok elzárkózni tőle, hogyha a párom Anyának/Anyucinak fog szólítani. Nem hinném, hogy ezen múlik, hogy megcsal-e majd, vagy sem. Ha Marikának szólítana, de valami nem működne, vagy csak simán megzavarodna, ígyis-úgyis megcsalna... Ez butaság szerintem.
2011. jún. 30. 11:39
 29/30 anonim ***** válasza:

A kérdező kommentje:

10:20 - nem értettél egy kicsit félre?

:) Nem! Próbáld meg összerakni!

2011. jún. 30. 13:59
 30/30 anonim ***** válasza:

Szerintem is nagyon gáz!

Van már gyerekünk, nekik Anya és Apa vagyunk, viszont egymást a keresztnevünkön szólítjuk. Néha a nagyobbik fiam viccelődik ezzel, de amúgy érti a különbséget.

Ugyanígy azt is abszolút megérti, hogy a mi szüleink az ő számára Mama és Papa, számunkra pedig Anya és Apa (páromnak pedig Muter és Fater, mondjuk ez elég gáz) :)

Jaj, nem bírnék ilyeneket mondani senkinek (a gyerekeimen kívül), hogy pl. "elmentünk Apával moziba" vagy "Apa vette nekem" stb. Ez nekem úgy hangzik, mintha a saját apámról beszélnék :)

2011. jún. 30. 16:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!