Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Régen is jártak el a szülők...

Régen is jártak el a szülők gyerek nélkül szórakozni, kikapcsolódni?

Figyelt kérdés

Az 1980-es évek előtt gondolom az időszakot. Ma annyira mindenki ezt favorizálja, hogy kell gyerek nélkül is kikapcsolódni. Az én szüleim soha nem mentek el nélkülem sehová, 2-3 alkalommal voltam csak a mamámnál 1 éjszakára nélkülük, de akkor is már én akartam, ovis koromban. 37 éves nő vagyok, kb. az én korosztályom, vagy idősebbek válaszait várom inkább.

Írjatok már életkort és nemet is!

2011. jún. 23. 21:46
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
86%
34 éves vagyok, a szüleimnek színházbérlete volt, havonta 2-3 előadást biztosan megnéztek, operába is jártak, vendéglőbe, bálozni...a mai napig boldogan fogják egymás kezét és mennek a színházba. Én is ezt a vonalat követem, és nagyon beválik.
2011. jún. 23. 22:01
 12/20 anonim ***** válasza:
93%

Én 32/N vagyok és az én szüleim jártak el néha nélkülem szórakozni kiskoromban. Nem volt ez mindennapos, de néha elmentek moziba, sőt azt hiszem, egyszer még disco-ba is. :) Apukám eljárt még vállalati bulikra néha. Ezek ritka alkalmak voltak azért. A nagyszülők közel laktak, ilyenkor ők vigyáztak rám, szerettem is velük lenni.

Én valószínűleg nem járhatok majd el, ha lesz gyerekem, mert senki nincs, aki tudna segíteni, aki tudna rá vigyázni, sajnos az én szüleim messze laknak.

2011. jún. 23. 22:04
 13/20 anonim ***** válasza:
61%
Attól függ, hogy mennyi időre rá megy el szórakozni a pár. Ismerősömék pár héttel (3-4) a szülés után már elmentek éjszakázni, mert "szegény anyukának ki kellett kapcsolódni". Én tuti nem hagynám magára a gyerekem
2011. jún. 23. 22:04
 14/20 anonim ***** válasza:
87%
Az én szüleim is jártak, leginkább bálba, iparosbál, megyebál, szilveszteri buli, táncverseny. Imádtuk, mert mindig kaptunk álarcot, trombitát, konfettit, állítólag onnan hozták nekünk. Másnap meg otthon buliztunk ezekkel a kincsekkel. Már nekünk is nagyok a gyerekeink, de mi is szoktunk menni, soha nem volt belőle probléma. Sőt, ha már hosszabb idő telt el, volt, hogy szóltak, mehetnénk már. Ha a külön töltött idő alatt a gyerekek is olyan helyen vannak, ahol jól érzik magukat, semmi gondot nem okoz, sőt másnap már reggel kezdődik a: na, milyen volt? 42/N
2011. jún. 23. 22:05
 15/20 anonim ***** válasza:
86%
Nem sűrűn, de jártak az én szüleim is. Általában nálunk gyűltek össze a barátok, nyaranta, pedig családostól horgászás volt a program.
2011. jún. 23. 23:09
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

A nagyszüleim a '40-es, '50-es években voltak fiatalok. A nagynéném '53-ban született (a nagyszüleim ekkor 27 évesek voltak), édesanyám pedig '55-ben (mamáék ekkor 29 évesek). Anyukám mesélte, hogy - mivel kis helyen laktak, ahol nagyon sok volt a velük egyidős gyerek, ezért - a nagyszüleim gyakran eljártak bálba, vagy este egymáshoz kártyázni, beszélgetni, szilveszterkor szintén ünnepelni, addig pedig vagy ketten voltak otthon (anyukám és a nagynéném), vagy áthívták azokat a barátnőiket, osztálytársaikat, akiknek a szüleikkel voltak a nagyszüleim. Természetesen ekkor már 10-12 évesek voltak.

Tehát a kérdésre válaszolva: igen, elmentek a gyerekek nélkül is szórakozni az '50-es, '60-as években.

Anyukám a '70-es években volt fiatal (huszonéves), ő pedig teljesen ellentéte a nagymamámnak. Szóval a vélemények megoszlóak, mert ki így, ki úgy élt akkor is és most is.

2011. jún. 24. 08:07
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Hála a jó Istennek mentek! Nem érezték úgy (ahogy sokan a szüleidhez hasonlóan), hogy ha gyerek van, megáll az élet, üssük agyon magunkat, ki ne mozduljunk soha többé kettesben! Ezt nem úgy kell elképzelni,hogy mindig otthon hagytak bennünket. Nem, sokszor vittek és a barátai gyerekeivel játszottunk, de voltak felnőtt bulik (havonta, kéthavonta), ahova csak a szülők mentek. Mi pedig imádtunk a nagyiéknál, mert a fenekünk ki volt nyalva!:) Mi pedig alapból a menős életmódot szoktuk meg, amit szerettünk. De volt olyan is,hogy csak felnőttek elmentek 4 napra Erdélybe, mi pedig a mamánál maradtunk. Aztán meg elmentünk együtt is nyaralni két hétre a tengerpartra. Mindenki örült. Mamáék mert megkaphattak, mi mert imádtunk náluk, anyuék pedig ki tudtak szabadulni, pár napig "nem voltak" szülők, csak felnőttek!

Mi most várjuk az első babánkat és hasonlóan fogjuk nevelni. Eleve nagy társasági életet élünk, állandóan megyünk, vagy jönnek. Ha eléri a gyerek azt a kort,hogy nyugodt szívvel otthagyhatom egy-két napra a szüleimnél, vagy anyósoméknál, akkor egy-egy hosszúhétvégére elmegyünk a párommal. Meg nyilván közösen is megyünk!

28/N

2011. jún. 24. 08:34
 18/20 anonim ***** válasza:
37/N vagyok. Én arra emlékszem gyerekkoromból, hogy én együtt jártam a szüleimmel, amikor már nagyobb voltam, pl. iskolás, akkor nyáron táborokba mentem. Egyszer próbáltak óvodás koromba táborba vinni, 1 nap után haza kellett hozni, mert sírtam. Hétköznap sokat voltam a nagypapámnál addig, amíg anyuék dolgoztak, mert nem voltam napközis, hanem suliból egyből a papához mentem, ebédeltünk, elmentünk a városligetbe, nagyon szerettem. Felnőttként úgy gondolom, aki néha elmegy gyerek nélkül szórakozni nem rosszabb, mint aki nem. A gyerekek mások, van akihez sokkal nagyobb türelem kell, mint a másikhoz. A szülők is mások. Van akinek nagyobb a türelme, van akinek kisebb. Van, aki nem szereti elengedni maga mellől a gyereket, van, akinek kell néha, hogy felszabadultan szórakozzon, kikapcsolódjon és mindezt úgy tudja megvalósítani, ha addig nem kell a gyerekre figyelni. Sokfélék vagyunk, egyik sem elítélendő. Mi pont most hétvégére fogjuk átvinni anyósomékhoz a lányunkat szombaton és ott alszik, vasárnap hozzuk, csinálunk egy görbe hétvégét. Természetesen ezt a lánnyal megbeszélve és tudatosítva benne, hogy ha mégsem akarna a nagyinál aludni, akkor szól és megyünk érte. Akár éjszaka is. Kb. 20 perces út.
2011. jún. 24. 11:11
 19/20 anonim ***** válasza:
11.11 vagyok. Az lemaradt, májusban volt 3 éves a lányom.
2011. jún. 24. 11:23
 20/20 anonim ***** válasza:
100%
Mi járunk kikapcsolódni a gyerekek nélkül. 1-1 mozi, 1-1 vacsora kettesben a férjemmel. Pl a valentin napi romantikus vacsi sem olyan romantikus egy maszatoló 2 évessel. Addig a nagyinál van, had örüljön ő is. :))
2011. jún. 24. 11:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!