Párom külföldre szeretne menni dolgozni (1 évre), én
nem. Mit tehetnék?
Az utolso mondatom ertelmetlen lett, szoval; ingyen tudsz vezetekes telefont hivni :D
2009. márc. 25. 13:08
Ha meg akarjátok alapozni a jövőtöket anyagilag, akkor menjetek, mert ebben az országban nem lehet. Nagyon meg fogod bánni, ha nem használod ki a lehetőséget. Megértem a szüleiddel kapcsolatos aggodalmadat, mi lenne, ha fogadnál valakit (gondozónőt), aki rájuk néz, akár naponta is, így nyugodt lennél, hogy jó kezekben vannak.
2009. márc. 25. 13:21
Köszönöm annak/azoknak a tuskóknak, akik 63%-ra értékelték a válaszom.Szerintem igenis van jelentősége annak, hogy a szülei hogy vélekednek az útról.Ha ők rábólintanak és úgy érzik, boldogulnak nélküled, akkor menj és ne gondolkodj.
2009. márc. 25. 13:35
Menj, menj és menj!
Én 3 éve élek külföldön. Csak messzebb. Évente egyszer 2 hétre tudok hazamenni. Apukám rákos volt, amikor kijöttem, azóta meg is halt. A temetésére nem tudtam hazamenni.
Te közel leszel. Még a szüleid is tudnak menni meglátogatni. Egy év az semmi. Menj és ne a rosszra gondolj, hogy valami lesz velük. Nem lesz semmi. 60 évesen nem olyan idősek. És nem lehetsz mindig mellettük. Magyarországon belül is férjehz mehettél volna az ország másik felébe és akkor sem látnád őket naponta. Ne gondolkozz ennyit, hanem csomagolj!
2009. márc. 25. 13:56
15/21 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm Mindenkinek a válaszokat és a bíztatást!
Igazatok van, ez olyan lehetőség amit nem lehet kihagyni. Eddig mindig szüleim mellett voltam (legalábbis igyekeztem), most ideje egy kicsit a párom és az én jövőmre koncentrálni.. Talán még meg is tudnak majd minket látogatni. :) Egy jóbarátomat meg tudom kérni hogy ha szükséges segítsen nekik..talán így nyugodtabb leszek.. :)
Köszönöm a telefonos ötletet is, feltétlenül utánanézek :) Persze aggódás biztosan bennem lesz, de ha sokat beszélhetek Velük, és látom hogy nincsen baj, akkor talán hamar megnyugszom..Nekik sem lehet könnyű elengedni engem..de igazatok van, 1 év az "semmi", rosszabb lenne ha örökre külföldre költöznénk...
Szóval köszönöm Mindenkinek!!! :)
16/21 A kérdező kommentje:
(zárójelben: én 100%-ra értékeltem minden választ..mert igenis, nekem hasznos volt mindegyik..több szempontot megismerhettem..)
Szia! Megértelek, mert külföldön élek (örökre költöztem ki) és jóval messzebb Magyarországtól, mint Spanyolország. Nálad fiatalabb is vagyok és nagyon szeretem a szüleimet, DE ez nem azt jelenti, hogy ha én Magyarországon élnék, bármit is tudnék tenni, ha valami velük történne. Ha a szüleidnek baja esne, haza tudnál menni, de azért 1 év tényleg nem olyan nagy idő (Spanyolország repülővel kb. csak 3 óra). Ritka, hogy a mostani gazdasági helyzetben valakit külföldön jól fizető munka vár a párjával együtt, hidd el nekem. Nem minden a pénz, de lehet, hogy ezután az 1 év után jobban kijönnétek anyagilag Magyarországon és a szüleid is ennek örülnének, nekik is biztos megnyugtató lenne, hogy tudnátok idővel lakást venni... attól, hogy te kimész Spanyolországba, még haza tudsz menni az 1 év alatt is, mivel - ahogy már említettem - viszonylag nincs messze repülővel.
2009. márc. 25. 15:24
Szia! Ne félj kimenni a pároddal, a baj akkoris megeshet(neadja isten) a szüleiddel jmikor épp a boltban vagy, orvosnál vagy, stb. Nem törvényszerű hogy pont akkor mikor kint vagytok. De attól hogy mindig aggódsz még nem segítesz rajtuk. Ha ezt a lehetőséget kihagyod bánni fogod, sőt ha párod se megy ki miattad akkor nagy lesz a bűntudatod később, rámehet a kapcsolat is, ha majd egyszer feljön vita közben és persze Te leszel az oka, jogosan. Ne majrézz a szüleiden, gondolom van más rokon, barát aki rájuk nézne amíg kint vagytok. Nőj fel és tanulj meg tőlük független lenni, dolgozzatok a közös álmaitokért a pároddal. Én a helyedben mennék, gondolkodás nélkül, pláne ha azt írod a szüleid is megértik.
2009. márc. 25. 15:53
Egyetlen pillanatig se gondolkozzatok, persze hogy menjetek ki, sot azonnal!:)
Talan ha kint lesztek haza sem mentek mar Magyarorszagra, meglatod milyen super lesz kint!
26 evesen nem szabadna ennyire "gyerekesnek" lenned, mar megbocsass! Nolj fel, az elet kemeny.
2009. márc. 25. 16:13
20/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod! Igen, tudom hogy gyerekesnek tűnhet, de én nem annak tartom, inkább csak nagy szeretetből fakadó aggódásnak..Igen, az is lehet hogy beleszeretek a kinti életbe, és már vissza sem szeretnék jönni :)
Nagyon köszönöm a bíztatást! :)
Kapcsolódó kérdések: