Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A férjemnek nem tetszik, de...

A férjemnek nem tetszik, de máshogy meg megfulladok?

Figyelt kérdés

Göndör hajam van, ami ezáltal nagyon jól melegít. Télen sapka sem kell, de nyáron a hőguta kerülget, ha le van engedve.

Ha lófarokba fogom, akkor kellemesebb, viszont a férjem folyton piszkál, hogy egyrészt "bolyhos" (a rövidebb szálak kiállnak a "síkból"), másrészt hátul egy pamacsba összeugrik.

Sokkal hosszabbra nem nő meg, a bohlyossággal meg nem tudok mit kezdeni...

Mit csináljak? Kezdek ott tartani, hogy letolom két centisre és nincs több gond vele.

2011. jún. 23. 15:19
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
86%

Egyéként nem minden férj tapló, akinek nem tetszik a felesége haja. Attól is függ hogy milyen ápolt, mennyire lehet "kordában" tartani stb.

Göndör hajat eleve nehezebb kezelni.

Én sokáig fenékigérő hajat akartam, mert az volt az "álmom". A férjem (akkor még csak barátom) már a megismerkedésünk idején pedzegette , hogy jobban állna nekem a rövidebb haj. Először azt hittem, hogy meg akar változtatni, meg nem tetszem neki így stb.

Majd egyszercsak bejött a babaprojekt és már minden bajom volt a nagy hajtól. Nehéz is volt, tőredezett is. Elmentem vele közösen fodrászhoz és a legnagyobb meglepetésére azt kértem, hogy vágják le rövidre.

Nem siratom azóta se, mert igaza volt. Jobban is lehet kezelni, gyorsabban is szárad, nem törik.

Egyébként meg az előző irományhoz annyit, hogy úgy gondoltam nyaranta lehet ritkíttatni, én is ezt szoktam, mert sok és vastagszálú a hajam.

2011. jún. 23. 15:32
 12/22 A kérdező kommentje:

Ha rövidre vágom, akkor végképp egy katlan lesz (mondjuk 10 centisre) és úgy néznék ki, mint Pumukli.

Ahogy néztem a tükörben, tényleg igaza van, kicsit "öreg nénis", ahogy bolyhosodik, illetve a pamacs is hülyén néz ki.

Nem az a bajom, hogy szólt miatta (ki szóljon, ha nem ő??), hanem hogy nem találok megoldást.

Felvetettem, hogy lenyírom, de az ellen végképp tiltakozik (gyerekkoromban 2 centis volt és fel volt nyírva), hogy a sörényem maradjon, ne legyek pasi.

Kb ilyen a fazona és a göndörség mértéke is, csak kicsit rövidebb: [link]

2011. jún. 23. 15:47
 13/22 A kérdező kommentje:

Ha félhosszúra vágnám, akkor kb ilyenre ugrana össze: [link]

Ez végképp jól szigetelne és még összefogni se tudnám, úgyhogy ez a lehetőség kilőve :(

2011. jún. 23. 15:49
 14/22 anonim ***** válasza:
Igazából a dauer vízzel egyenesíteni is lehet, szóval lehet megérné megcsináltatnod.
2011. jún. 23. 15:53
 15/22 A kérdező kommentje:
Volt már kiegyenesítve (hajvasaló), de botrányosan rosszul állt, úgyhogy idejekorán letettem arról, hogy egyenes hajam legyen.
2011. jún. 23. 15:57
 16/22 anonim ***** válasza:

És ha nem egyenes csak nagyobb hullámok? Esetleg a röviddel kombinálva egyenes haj?

Nagyon sok variáció létezik!

2011. jún. 23. 16:01
 17/22 A kérdező kommentje:
Elgondolkozok rajta, bár a lustaságom is szerepet játszik benne - a göndör hajat nem kell fésülgetni, reggel vizes kézzel átsimítom és kész is. Beszárítani se kell, úgyis magától áll meg. No meg a fodrászt is megúszom évi 3-4 alkalomból.
2011. jún. 23. 16:03
 18/22 anonim ***** válasza:

Fú, először is hadd mondjam el, hogy borzasztóan irigyellek! Nekem sok pénzbe és fodrásznál ülésbe került, hogy hasonló hajat csináljon, mint a tiéd.

Azt úgy hordtam, hogy vettem egy pár csomag hajtűt, és tincsenként lazán feltűztem. Kellett egy kicsit gyakorolni, meg kitapasztalni, hogy áll jól, de onnnantól csak pár perc volt megcsinálni. Próbáld meg ezt te is! Nekem az jött be, hogy elölről hátratűztem a hajakat kb. a fejem búbjára, oldalt pedig kb. vízszintesen húztam hátra őket, így egy hosszúkás konty lett az egészből. Próbálkozz meg valami ilyesmivel, hamar megvan és csini. Persze lehet hogy másfelé kell tűznöd a tincseket, ez fejformától függ.

Vagy fond be! Annak is millió módja van, és az igazán nem melegít. Ilyen hajból pl. nagyon szép koszorút tudnál fonni. De egy hosszú fonat is szép.

Az a lényeg, hogy ne akarj teljesen lenyalt hajat, így nem gond, hogy a rövidebb szálak kiállnak, és hogy a tincseid valamilyen módon fogd kordába!

2011. jún. 23. 16:21
 19/22 anonim ***** válasza:

Ilyen kritikát, hogy bolyhos meg pamacsba összeugrik...

És ilyenkor mi van, nem tud rádnézni, vagy sírva fakad? Úgy hangzik, mint valami nagyképű meleg fodrász.

2011. jún. 23. 21:31
 20/22 A kérdező kommentje:
Nem azt mondtam, hogy elküldött a bús p...ba, csak szóvá tette. Ahogy én is szóvá teszem, minden felhang nélkül, ha nem áll jól neki X póló a színe vagy a fazonja miatt.
2011. jún. 23. 22:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!