Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nem nevetséges? Bővebben lent.

Nem nevetséges? Bővebben lent.

Figyelt kérdés
Apám aki 58 éves nyugdíjas,mellette melózik....(no comment...-.-) Minden áron kiakar ERŐVEL küldeni Ausztriába melózni.Jó nyilván nem fog kocsiba rakni,és kivinni kényszerrel,de a szüleim elváltak.Apámmal kb 2 hetente beszélek vagy hetente telefonon,és MINDIG(MINDIG) felhozza a témát.Már rohadtul elegem van belőle,hogy állandóan ezt ugatja(erre már enm tudok mit mondani csak h ugat).Nem tudja felfogni h utálom a szakmám(szakács-pincér) és nem akarok külföldre menni,hanem rendőr,vagy BV-s lenni....Sztetek mit tudnék vele kezdeni? Rohadtul unalmas,sztem ti is unnátok ha a helyembe lennétek és 1-2 hete beszélnétek telón a apátokkal és csak azt hajtaná(NÉMET,TANULJ,AUSZTRIA,MELÓ,MELÓ,MELÓ)De azt nenm tudja felfogni h én tanulok most is pl a felvételire majd,nyelvvizsgára,stb...hihetetlen ne tudjátok meg mennyire idegelő az ilyen.Legközelebb felhozza esküszöm hogy elhajtom a búsba,és enm érdekel az se ha többte nem szól hozzám.nem érti meg,hogy ITTHON AKAROK MAJD DOLGOZNI,NEM AUSZTRIÁBA!!!!
2011. jún. 23. 00:44
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:

Az OK,hogy nem szereted a jelenlegi szakmádat és rendőr akarsz lenni.

De illúziókba ne ringasd magad a jövőt illetően.

közel 31 éves leszel,mikorra elvégzed a megfelelő iskolákat.

Amit nem árt tudnod:

A rendőrök sem napi 8 órát dolgoznak. Akár az éjszaka kellős közepén is behívhatják őket szolgálatba.

Egy közeli ismerősöm 5 éve végzett a Rendőrtiszti Főiskolán,ma hadnagy. Kemény 120.000.- Ft-t visz haza. A felesége Gyesen van a 2 éves picijükkel,és reménye sincs arra,hogy visszamehet a munkahelyére. Neki szerencséje van,mert a szülei segítettek nekik lakáshoz jutni,és ma is ők fizetik a hitel törlesztő részletét.

Arra pedig ne számíts,hogy az elkövetkező években jobb lesz a gazdasági helyzet.

Miből akarsz majd családot alapítani,lakást szerezni stb.

A vágyaidat a lehetőségek mérlegelése után akard megvalósítani.

2011. jún. 23. 06:44
 22/33 anonim ***** válasza:
100%

Először is apád a legjobbat akarja neked, és részben igaza is van:

- külföldön megteremthetnéd az alapot az életedhez. Nem kell életed végéig kinn maradni, elég ha csak pár évre mész ki és félreteszel. Közben elkezdheted a főiskolát akár kinn is, akár itthon is. Levelező tagozaton. Mellette simán dolgozhatsz kinn, hétvégére meg hazajársz tanulni.

Ezzel a kecske is jól lakik és a káposzta is megmarad.

Nyelvvizsgára tanulni is a legjobban ott lehet ahol nap mint nap találkozol a nyelvvel.

Az mondjuk más kérdés, hogy talán nem egyedül kéne menned, hogy legyen támaszod.

Szerintem nem kötelező a 12 óra, csak bevállalható. Vállalj csak 8-at.

Vagy te azt tervezed, hogy most felvételi, aztán 3 év suli és közben se munka semmi? Mert akkor marha sokára lesz családod. De ha meg munkát tervezel, jobb ha kint teszed.

Másrészről, ami melletted szól, hogy a szülő szerintem se telepedjen rá ennyire a gyerekére, aki már elmúlt 20. Előtte még csak csak nem árt a noszogatás, de 23 évesen már azért az ember tudja mit akar. Viszont ha kiállsz az igazad mellett számíts rá, hogy teherként fog rád nehezedni a siker kényszere, hogy "megmutasd" neked volt igazad.

Sok sikert!

2011. jún. 23. 08:00
 23/33 anonim ***** válasza:

tudod nagyon jól fizető szakmád van külföldön megbecsülnek.

A rendőrt itt nem becsülik és nem is fizetik meg.

Sikerüljön legyél rendőr, de elhiheted, hogy pár év munka után sírva fogsz menekülni onnan.

2011. jún. 23. 08:15
 24/33 anonim ***** válasza:

én kimennék, mert félretehetnél sok pénzt, ha kimennél. de ha a hátad közepére se kívánod akkor ezt nem lehte erőltetni,

még csak 23 vagy, ne a családon gondokozz, hanem tanulj, utazz, láss világot, gyűjts tapasztalatot stb.

2011. jún. 23. 08:55
 25/33 anonim ***** válasza:
És a mostani szakmádra is apuka kényszerített rá? Tehát eldöntötted, mindenképp rendőr leszel, családot alapítasz, apuka meg majd támogat, ha már ilyen gaztettre képes, hogy 58 évesen dolgozik? Szerintem te egy kis agresszív óvodás vagy, akinek ne ugasson senki, de minden úgy legyen, ahogy te akarod. Tényleg elbuknál egy alapos felvételi vizsgán. :)
2011. jún. 23. 09:09
 26/33 anonim ***** válasza:

Szia!

Először is: gondolom édesapád nem viccből dolgozik a nyugdíja mellett.

Másodszor: nem kioktatni akarlak, de tisztelettel beszélj édesapádról. Az én Apukám meghalt közel 5 éve, és tudod, mindent megadnék azért, ha felhívna, és nyaggatna, hogy menjek ide, meg menjek oda.

A kérdésedre válaszolva: mondd meg neki NORMÁLISAN, hogy nem szereted a szakmádat, és másfelé szeretnél elindulni az életben.

Amúgy édesapád azt akarja, hogy jó életed legyen, és ne kelljen nyomorognod.

2011. jún. 23. 10:22
 27/33 A kérdező kommentje:

A válasz írója 78%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 09:09

katonai nyugdíj mellett (ami nem normál nyugdíj) minek dolgozik valaki?:) Agresszív ovodás hmm ez meglepő....mivel hogy holt nyugodt vagyok csak tudod ami a szívemen aza számon.Miért lennék gyerekes?ha már azt írtad ovodás...mert önfejű makacs vagyok?sztem meg te vagy a.....:)nevettem rajtad egy jót;)

2011. jún. 23. 10:43
 28/33 anonim ***** válasza:
Miért szeretnél rendős vagy BV-s lenni?
2011. jún. 23. 10:58
 29/33 anonim ***** válasza:
26%
Tehát, még egyszer: az eredeti szakmádra is apuka kényszerített, vagy ott még azért hisztiztél? :)
2011. jún. 23. 11:49
 30/33 A kérdező kommentje:
Miért szeretnék az lenni...Mert talán ez a pálya érdekel,és nem a vendéglátás:) Neked meg mi közöd van az eredeti szakmámhoz?:) Senki nem kényszerített,de megutátlatták velem és a 30 főből kb 3 dolgozik vendéglátásban.Azt hiszem ez nem véletlen:)Nem fogok neked magyarázkodni mert senkim nem vagy...:)
2011. jún. 23. 13:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!