Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nem nevetséges? Bővebben lent.

Nem nevetséges? Bővebben lent.

Figyelt kérdés
Apám aki 58 éves nyugdíjas,mellette melózik....(no comment...-.-) Minden áron kiakar ERŐVEL küldeni Ausztriába melózni.Jó nyilván nem fog kocsiba rakni,és kivinni kényszerrel,de a szüleim elváltak.Apámmal kb 2 hetente beszélek vagy hetente telefonon,és MINDIG(MINDIG) felhozza a témát.Már rohadtul elegem van belőle,hogy állandóan ezt ugatja(erre már enm tudok mit mondani csak h ugat).Nem tudja felfogni h utálom a szakmám(szakács-pincér) és nem akarok külföldre menni,hanem rendőr,vagy BV-s lenni....Sztetek mit tudnék vele kezdeni? Rohadtul unalmas,sztem ti is unnátok ha a helyembe lennétek és 1-2 hete beszélnétek telón a apátokkal és csak azt hajtaná(NÉMET,TANULJ,AUSZTRIA,MELÓ,MELÓ,MELÓ)De azt nenm tudja felfogni h én tanulok most is pl a felvételire majd,nyelvvizsgára,stb...hihetetlen ne tudjátok meg mennyire idegelő az ilyen.Legközelebb felhozza esküszöm hogy elhajtom a búsba,és enm érdekel az se ha többte nem szól hozzám.nem érti meg,hogy ITTHON AKAROK MAJD DOLGOZNI,NEM AUSZTRIÁBA!!!!
2011. jún. 23. 00:44
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
89%

Érdekes, hogy ilyen rendezett gondolatmenettel és erős öntudattal még nem érvényesítetted az akaratodat.

Félre ne érts, nekem közel sincs ennyi...

A választott szakmádhoz meg amúgy is hozzátartozik az ellentmondást nem tűrő fellépés.

Mint leendő bűnelkövető kérlek:

cselekedj idejében, nehogy az indulat vezéreljen :)

2011. jún. 23. 01:34
 12/33 anonim ***** válasza:
86%

Először is ugyan nem 6napot a 7ből, de 12órázok.. :P

De mi a baj azzal, hogy Apád nyugdíj mellett dolgozik még? Nagyon sokan szeretnének, hogy meg tudjanak élni, de nem tudnak.. ez számomra inkább dicséretes.. nodemind1.

Mindamellett, hogy részben ész érvek alapján az ő véleményével egyetértek, és úgy, hogy nem én vagyok a Te helyedben, szerintem egyszer normálisan és határozottan mondd meg neki, hogy értse meg, legyen szíves, hogy felnőtt férfi vagy, tervekkel és célokkal, amiket Te ezek szerint szeretnél megvalósítani, tehát nem mész sehová. Ha ezt el tudja fogadni, akkor szívesen beszélsz vele, ha nem, akkor addig lehetőleg ne is keressen Téged, míg ezt a témát nem tudja mellőzni.. Ha meg ebbe belemegy, de legközelebb mégis említi a külföldi szakácskodást, akkor szó nélkül rakd le.. és mindig így, míg rá nem jön, hogy ezt addig csinálod, míg abba nem hagyja.

Ahogy észrevettem, elég nagy szád van ahhoz, hogy ezt meg is tudd tenni úgy, hogy ne legyen belőle nagyobb vita vagy sértődés, hisz már ilyennek ismerhetett meg a családod. :) (Ezt véletlenül sem sértésként írtam.:P)

2011. jún. 23. 01:35
 13/33 anonim ***** válasza:
91%

úgyérzem nem jött át amit írni akartam..szal mégegyszer

a magyarországi fizuk mellet esélyed nem lesz normális körülmények közt gyereket nevelni

plussz a rendőröket most szivatják..

lehetsz zsaru, vagy ami akarsz...csak ha van egy kis eszed, nem itthon..

2011. jún. 23. 01:41
 14/33 anonim ***** válasza:
100%

Megertem, hogy idegeseit, de hat te tudod, mit akarsz, tanuld meg ezt rendesen kommunikalni is! Csak javadra valik, föleg a rendvedelelmben dolgozva, ha ilyen iranyban olvasol par könyvet, a vizsgak utan komolyan javaslom! Addig is szerintem probald meg normalis hangnemben, de nagyon hatarozottan közölni parszor. Ahogy egy rendvedelmishez illik. ;) Par szoban leröviditve a modszer:

1. az erzeseidröl mindig beszelhetsz: Pl. idegesit, feszültte tesz, hogy mindig ezzel jössz. Rosszul erzem magam a tematol...stb.

2. kerdö modban feltenni, pl. "biztos, hogy jo ötlet lenne, ha rosszul erzem magam a börömben szakacskent?", "te mit tennel, ha utalnal pincerkent futkosni, de vonzana a rendvedelem?" (Bocs, nagyon amatör megfogalmazas, ezt jobban is össze lehetne szedni.)

ui. : Egyebkent van azert kevesebb munkaidös allas is Ausztriaban, lehet kevesebbet is dolgozni, csak kevesebb fizetesert. (Kerdes, meg igy is nem több-e?)

A fizetes se mindegy, ha csaladot akarsz! Az allam fizeti az allami rendre vigyazokat, kerdes, majd miböl - epp most vonjak meg a korhatar elötti nyugdijazas lehetöseget azt hiszem a rendöröknel. Kell hozza jo testi-lelki kondicio, az biztos!

Rendet tenni, azt van mit, sok sikert hozza! :)

2011. jún. 23. 01:43
 15/33 A kérdező kommentje:
köszi a válaszoakt semmit nem veszek sértésnek:) róla meg anynit h katonai nyugdíjjal+ havi x összeggel.ő könnyen beszél...:)
2011. jún. 23. 01:44
 16/33 anonim ***** válasza:

(01:34-es vagyok)

Látom, téma lezárva.

De, a kommunikációról eszembe jutott...

ha rendőri intézkedésre kerülne sor,

akkor én meg lennék elégedve, ha a rendőr olyan stílusban

intézkedne, ahogy Te kérdeztél és válaszolgattál.

Ja? Sok sikert hozzá!

2011. jún. 23. 02:04
 17/33 A kérdező kommentje:
Ezt most hogy érted?Irónia vagy sem? Mondtam nem vagyok egy elmebeteg,idióta agresszív barom...de nálam is mint midnen emebrnél szakad a húr 1 idő után.Hát most ez történt...
2011. jún. 23. 02:09
 18/33 anonim ***** válasza:

Dehogy, semmi irónia nincs benne.

Amúgy eddig fel se fogtam, hogy ideges vagy Apád miatt.

Bocs!

2011. jún. 23. 02:20
 19/33 anonim ***** válasza:
78%
..pedig elég egyértelmű volt. :)
2011. jún. 23. 02:34
 20/33 anonim ***** válasza:
85%

"Dehogy, semmi irónia nincs benne.

Amúgy eddig fel se fogtam, hogy ideges vagy Apád miatt.

Bocs!"

Vagy az irónia tagadása is irónikus (hmm), vagy nagyon máshogy "hallja" ezt a hozzászóló. Nekem végig úgy tűnt, hogy a kérdező agresszív, és pont azon gondolkoztam, hogy pszichológiai vizsgálaton simán bukna.

2011. jún. 23. 02:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!