Milyen dolog az, ha egy szölő otthon minden szarnak lehordja a gyerekét (szó szerint és elég gyakran), de a külvilág felé meg azt a benyomást kelteni, hogy az ő gyereke a legtökéletesebb?
Engem is lehord anya mindennek,de megszoktam.. viselem.Holott,nem is csinálok semmi olyat,amiért ezt tehetné.Ha ismerne egy nálam sokkal rosszabb lányt,aki ennyi idős,mint én..akkor majd felnyílna a szeme!
15/L
A szülő nagyon nagy elvárásokat fogalmaz meg a gyerekével szemben, ezért szidja otthon (hogy jobb legyen). Az persze faság a részéről, hogy ha nyomdafestéket nem tűrően szidalmazza és valószínűleg eredményes sem lesz. Primitív egy alak.
A célja persze egy sikeres, elismert utód, nyilvánvalóan már most ezt kommunikálja kifelé.
Amúgy meg a külvilágra nem tartoznak a családi viták. Kifelé mosolygunk, problémákat házon belül rendezzük.
Én is sokat várok a gyerekektől, de egyszer nem mondtam nekik még, hogy "buta vagy", vagy "hülye vagy". Nem, ha bután viselkedik, vagy hülyeséget csinál, akkor azt mondom neki, hogy "bután viselkedsz", vagy "hülyeséget csinálsz". De nem ő a buta, vagy a hülye. Ez nagy különbség.
Az ilyennek nem való gyerek.Ha mások előtt tökéletesnek mondja, az azért van, mert szeretné a jó anya, jó szülő látszatát kelteni.Az nyilván rá sem vetne jó fényt, ha mások előtt is elismerné, hogy szarba sem veszi a gyerekét.
ez nem nevelési taktika,annyira analfabéta egy nő sem lehet a gyermekével szemben, hogy válogatott pocskondiázással akarná inspirálni.
Szegény gyerek!...
Utolsó, dehogynem, még mennyire, hogy lehet...
Nálunk ez megy, mióta az eszemet tudom.
Köszönöm mindenkinek, hogy írt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!