Tényleg nem normális, hogy 20évesen itthon lakom?
Figyelt kérdés
Az a helyzet, hogy 20vagyok , most érettségiztem mert 0.on is voltam és év vesztes is vagyok, szóval nem azért mert megbuktam... Egész végig igyekeztem magamból kihozni a maxmimumot tanulásban, viszont elrontottam az egyik felvételi tantárgyamat, a másik 5ös lett...tegnap volt belőle balhé, hogy amúgy, ami ötös lett az is lehetett volna jobb ...és h milyen hülye meg mittudom én mi vagyok amiért elrontottam, miközben az érettségi időszakában nagyon depis voltam , és senki nem hallgatott meg, vagyis itthon... lényeg az, hogy szeretnék menni egyetemre, és lehet költségtérítésesre kell mennem egy évet, és újra leérettségizem...és akkor jött az, hogy apukám azt mondta, hogy "senki nem lakik már otthon 23évesen" mikor én csak 20vagyok ... és hogy ha megyek egyetemre semmiben sem fog segíteni ...tényleg ezvan egy átlag családban? amúgy van 2tesom, az egyik 25éves koráig itthon lakott és a másik 23éves most, és itthon van , mert tanul és kb én többet dolgoztam eddig mint ő ...2011. jún. 21. 08:40
11/16 anonim válasza:
az ötösnél mondjuk marhára nem mindegy, hogy 80%os ötös vagy 98%, ez a továbbtanulásnál, ennél a modern felvételi pontszámításnál, rengeteget számít.
amúgy meg nem, nem normális. 20évesen az ember még lazán, mindenféle rossz érzés nélkül lakhat otthon a szüleivel. sőt úgy gondolom, hogy aki 20évesen tanulás mellett (nem az egyetem messzesége miatt) lakik albérletben, az pénzkidobás, mivel valószinüleg egyetem mellett ha dolgozik is az egyén, nem tudja fenntartani magát, és igy is a szüleinek kell besegíteni. sokkal olcsóbb otthon élni, és ha már koros vagy és dolgozol, akkor meg a pénzből hazaadni.
12/16 anonim válasza:
Nálunk is ugyanez van! Én 18 évesen, tavaly leérettségiztem, azóta el akarnak zavarni itthonról! Akárhányszor nem tetszik nekik valami, amit mondok vagy teszek, közlik, hogy ez az ő házuk és takarodjak el innen. A gond csak az, hogy nincs hova mennem, és ezt ők is tudják, ki is használják. Anyám itthon van 20 éve, nem csinál semmit, de már ott tartunk, hogy nem hajlandó rám meg a 16 éves húgomra főzni, mondván, ha "lusta dög" vagyok dolgozni (diákmunkaként, mert nincs, hónapok óta keresek munkát, de sehova sem vesznek fel"!), szóval akkor főzzek magamra. Alapanyagok persze sehol, pénzem meg nincs, ráadásul az Isten háta mögött élünk, ahol még bevásárolni sem lehet normálisan. Szóval dögöljek éhen, kb mondhatta volna ezt is. Minden nap azért szekál anyám, minden nap az őrületbe kerget, hogy miért nem megyek el dolgozni. De nem hogy segítene, csak a szája jár, de az mocskosul, nagyon durvákat mond. Sajnos elég iskolázatlan szüleim vannak, és ez le is rí róluk, eléggé mások vagyunk mi már tesómmal, ráadásul sosem értettek meg minket, egyszerűen kicsi az agykapacitásuk néhány dolog felfogásához, pl hogy nincs munkahely, ahova elmehetnék dolgozni, elég szegényes megye ez. De én kitartok a saját álláspontjaim mellett, és igenis normális ennyi idősen itthon lakni! Amit még megtehetsz, hogy jó messzire mész egyetemre, hogy hétvégente vagy 2-3 hetente járj csak haza, és akkor megszabadulsz tőlük. Nekem sajnos ez nem jött össze, ugyanis mikor választás előtt álltam, akkor még normálisak voltak, azóta hülyültek meg nálunk, mióta leérettségiztem, ekkor meg már késő volt változtatni. Így a megyében maradtam sajnálatos módon, és mivel közel lakok, a kollégiumok förtelmesek, 40 éve hozzá sem nyúltak ott semmihez, az albérlet pedig drága, így bejárós lettem. De életem legrosszabb döntése volt ez. Ha egyetemre mész, keress egy olyan megyét, ahol sok a munkahely (Pest, zala, Győr-Moson-Sopron stb.), vállalj diákmunkát, akkor legalább magadat el tudod tartani, a szüleid meg talán hajlandóak kifizetni a költségtérítést. Ja és menj viszonylag olcsóbb szakra, könnyítve ezzel nekik. Sikerülni fog, hidd el, és nincs a szüleidnek igaza! Más otthon lakik még 24-26 (pl a barátom is), sőt van, aki 30 évesen is, és senki nem akarja elzavarni őket otthonról. Sajnos mi kifogtuk az ilyen szülőket. :(
13/16 anonim válasza:
Ja, és igen, én is rühellem az ilyen szülőket. A saját szüleimet is megvetem, sőt kezdem utálni is. Megvan a magam oka, mikor apám elmond ok nélkül, vagyis hát épp ideges szegényke, elmond mindenféle "mocskos k*rvának", meg anyám elmond mindenféle "semmirekellő lusta dögnek, aki csak k*ratja magát meg az ő pénzüket szórja", és amikor egyszer ki merem tenni a lábam ebből a tetves házból, 1 héten 1x elmegyek valahova, már jön a pofázás... ezek után nem fogom őket sem tiszteni, szeretni végképp nem. Ők sem szerettek sohasem, áramlik belőlük a negatív energia és az utálat.
14/16 anonim válasza:
Utolsó kettő helyében azért megkérdezném a szülőket, hogy egyáltalán minek vállaltak gyereket.
15/16 anonim válasza:
Miért ne lenne normális. Na és akik még ötven évesen is otthon laknak. Nagyon fiatal vagy még ráérsz költözni.
16/16 anonim válasza:
Sokan boldogok lennének, ha 20 évesen megtehetnék, hogy elköltözzenek otthonról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!