Tényleg nem normális, hogy 20évesen itthon lakom?
De, normális, még fiatal vagy.
Otthon lakni amúgy is "normális" szerintem, elvégre az otthonod. Ott mindig kell, hogy legyen helyed.
Csak nem jó egy idő után.
Az egy természetes dolog, hogy önállósodni szeretnél, magad kialakítani az életedet.
Nagyon jó külön lakni, olyan szabadságot ad.
De, hogy ez a vágy kinél mikor jön el, az nem életkor függő.
Van, aki 18 évesen leköltözik, van, aki csak 24-25 évesen.
Várd meg, amíg benned is megérik az elhatározás a költözésre.
Bárcsak így lenne. Mesélhetnék, de nem akarok negatívumokat felsorakoztatni. Manapság baromi nehéz a kapott fizuból önálló életet kezdeni, főleg ha csak 4 órában veszegetik föl az embert.
Mondjuk ilyen családi viták alap lényege az energia rablás (azóta is ezen pörög az agyad), tehát nem az a lényeg miről volt a vita, hanem hogy a gondolataidat magára terelje.
Az egyik nővérem 32éves, a másik 29, és mindkettő békében otthon lakik.
Én is szívesen lennék ott, de suli miatt kénytelen voltam anyósomékhoz költözni.
Itt is megy a balhé - nem miattam, én dolgozom suli mellett - de a párom pályakezdő munkanélküli, és már kapja az arcába hogy ingyenélő stb... Alig várom hogy elmehessünk innen a fenébe -.-
A párom is 20 éves.
Szerintem 20 még normális. Én apám is ezt szajkózta, hogy 18 évesen már takarodnom kéne otthonról. Végül én 24 évesen (1 hónappal a 24. születésnapom előtt:D) elhúztam otthonról.
1. Normális, mert még csak 20 éves vagy
2. Normális, mert még tanulsz.
(3. Normális, mert még nincs kivel összekötnöd az életed, vagy még nem álltok úgy, hogy összeköltözhetnétek, sem anyagilag, sem pedig máshogy.)
Sajnos most benne van apukádban a harag, hogy nem úgy sikerült az érettségid, ahogy azt ő kitalálta. Majd elmúlik....vagy se:S
Próbálj meg a tanulásra koncentrálni, minél jobban végezd majd az egyetemet (ha mehetsz), hogy minél nagyobb esélyed legyen jó állásra, és minél gyorsabban elhúzhass otthonról.
Más kérdés, hogy ahogy az évek haladnak, egyre egészségtelenebb együtt laknod a szüleiddel. Mivel az ő házuk, azt kell tenned, amit ők mondanak, meg hát a szüleid. Másrészről viszont már nagykorú vagy, és elég gáz, hogy ha megszabják, hogy meddig maradhatsz fenn Tv-zni például, vagy beleszólnak az életedbe. Az egészséges valóban az lenne, ha 18-24 (nagyon max 24) évesen el tudnál költözni, de ha nincs lehetőséged, akkor nem tudsz mit csinálni.
Az utcára remélhetőleg nem fog kidobni, ahhoz már nagyon elvetemült szülőnek kell lenni.
Nyugi én 26 múltam és még a szüleimnél lakom azért mert ők nem támgatják az elköltözésemet, sőt inkább én fizetek h. ott lakhatom,de elköltözni nem "engedték meg".
Sajnos a mai világban önerőböl nehéz saját életet kezdeni.
Én még talán tudnék ha többen laknánk albérletbe,de az én szüleim sajnos régi vágásúak és anyagilag is eladósodtak, szóval számítanak az én segítségemre,nem törődve azzal, h. én mit szeretnék, vagy h. mi lesz velem annyi adóssággal,mert most minden kiadásomat én állom és még gyűjtögetni sem tudok,szerintem kevesebbet is fogyasztok mint amit fizetek nekik.Ha megteheted inkább költözz el,de nyugi ez normális h. még otthon vagy.Ismerek 30 feletti fiút is aki a szüleivel lakik(anyagilag megtehetné h. elköltözik,de neki jó h. kinyalják a seggét a szülei)
Ne viccelj. Persze, hogy normális, főleg a vázolt körülményekkel. Az jobb volna, ha árufeltöltőként egy lepukkant, borzalmas környéken lévő félszoba-konyhás albérletben tengődnél, és SOHA nem lenne belőled semmi?
Akármit is mond apukád, a legfőbb, hogy tanulj... Különben esélyed sincs.
És egyébként is... Milyen már ez, hogy a szülők kitoloncolnák a gyerekeiket otthonról...?!
Viszont, most hogy az érettségin túl vagy, ha lenyugodtak az indulatok, le lehetne ülni megbeszélni, mi miért alakult úgy, ahogy. Indítványozhatnád, hogy bár otthon laksz, új alapokra helyezhetnétek az együttélést, most hogy már "felnőtt" lettél. Beszállsz otthoni munkákba (bár gondolom ez eddig is ment valamennyire) esetleg vállalsz valami kisebb részmunkaidőt (legalább nyárra) és nem kérsz pénzt otthonról?
mekkora tahó szülők vannak :S
elzavarják a kölyküket otthonról, h nekik több pénz maradjon. elismerem, hogy qva szar a helyzet, én őseim még mindíg vissza emlegetik, hogy "módszerváltást" megelőzően jobb volt, biztonságosabb is volt. manapság már nem az, de elzavarni a gyereket? mit képzel az ilyen? minek ennek gyerek? ha ennyire pénzsóvár valaki, akkor tapétázza ki a kriptáját vele és zárkózzon be...
engem sose zavartak el (még) azért, mert 22 vok és ithhon élek. eddig tanultam, kérdéses se volt, h hol lakjak, most meg pályakezdőként én is melót keresek és eddig azt se mondták, h fapacsucs. pedid több pályázatot is beküldtem :S
az megt meg nem is értem, hogyan lehet az ötöst még cifrázni? :D apád egy maximalista hülye, téged meg tönkre tesz. biztos a javadat akarja, de azért tönkre nem kell tennie idegileg.
hogy rühellem az ilyen szülőket...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!