Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kinek mennyit szokott segíteni...

Kinek mennyit szokott segíteni a párja a háztartásban? Otthoni munkákra gondolok. Hogy osztjátok meg a feladatokat, illetve egyáltalán megosztjátok-e?

Figyelt kérdés
2009. márc. 24. 10:15
1 2 3
 21/24 A kérdező kommentje:

A férfi munkákat meg szokta csinálni,nem kell cipekednem,csavaroznom meg füvet nyírni,de a bentiekből semmit. Mikor a kislányomat szültem és korházban voltam,nem fogadott el segítséget semelyik mamától,ő mosott,főzött,takarított. Hozzá kell tennem ugy,hogy 1000x felhívott,hogy kell bekapcsolni a mosógépet,meddig főzze a tésztát...stb.Ugy ki mosott,hogy a fehérbő aztán lett minden színű. Ugy takarított,hogy elpakolt,és fel porszívozott,a por lepte a bútorokat.Ahogy haza értem,kezdhettem mindent előről.A ruhákat fehéríteni,port törölni...stb

Ő kőműves és amikor haza ér potyog a ruhájából a sóder,beton...Leveti a fürdőszobába ami ezután tisszta kosz lessz,és már 1000x elmondtam neki,hogy így nem ér semmit a munkám ha ő 2 perc alatt össze piszkolja.Olyankor 1-2 hétig a garázsban öltözik utánna megint csak a fürdőszobába.Ráadásul 3 gyerekünk van,és a 2. nagyon anyás,le sem birom vakarni,hiába van itthon az apja.

2009. márc. 24. 13:25
 22/24 anonim ***** válasza:
87%

Szerintem az nagy baj, ha egy férfi nem segít a családban, de az még nagyobb, hogy néhányan azt írjátok, nem is várjátok el hogy segítsen. Ennek hosszú távon nagyon rossz vége lesz, ezt személyes példából tudom. Az meg miféle kifogás, hogy hááát azééé ő a kenyérkereső a családba.. ennél nagyobb marhaságot életembe nem hallottam. mert a gyereknevelés az mi? Az nem 24 órás szolgálat????

Summa summárom, nem normális ha egy férfi mindent az asszonyra hagy. Osszák meg a házimunkát, nem maradhat egy háztartás csak egy emberrel.

2009. márc. 24. 13:42
 23/24 anonim ***** válasza:
100%

Az én hozzáállásom is az, hogy ha ő kihordja, megszüli, felelősséggel ellátja a kettőből az egyik gyereket, emellett pl minden másnap főz, kétnaponta takarít, mos, sütit süt, orvoshoz rohan, anyaként, feleségként aggódik legalább fele részben velem, akkor oké.

Ha nem ért a házimunkához, akkor ne becsülje le azzal pl, hogy nem veszi ki a részét belőle, hanem akarja megtanulni.

Nem a pattintott kőkorszakban élünk, hogy azért, mert nőnek születtünk, hatszor annyit vállaljunk, mint ők.

Másfelől aki szeret, tisztel, az engem akar boldoggá tenni, ahogy én őt, az én álmaimat akarja valóra váltani- ahogy én az övét- nem pedig a saját kiteljesedéséért, kényelméért belelopni engem az ő álmaiba.

Egy kulturált, nívós kapcsolatban ennek így kellene lennie.

Kellene....

2009. márc. 24. 13:49
 24/24 anonim válasza:
Szia!Az én férjem sajnos semmit nem segít!Itthon vagyok gyesen,két 6-hónapos kislányom van(ikrek).Jó-jó,igaz ő dolozik,de könnyű fizikai munkát!Legalább annyit sgíthetne,hogy lefürdeti a lányokat,vagy legalább az egyiket!!!De még fogni sem akarja őket.Mondván nehogy már még munka után foja a lányokat....ne pihenhessen.Na akkor gondolhatod hogy,hogy áll a házimunkához....
2010. szept. 28. 13:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!