Messze lakni mindentől szép helyen vagy bent a városban közel mindenhez?
Nem tudom eldönteni melyik jobb...
én Budapest szélén élek a 16.kerületben, és nagyon messze járok iskolába, 1 óra 15 perc az út oda és ugyanennyi vissza
a buszmegálló is 15 percre van és nagyon fárasztó az állandó utazás
sajnos sokszor azért mondom le a délutáni programokat mert annyira fáradt vagyok
viszont nagyon hely ez itt, az utcánk végén egy óriási mező van meg erdő és patak
nyugalmas a környék
Nem cserélném le a nagy, kertes családi házunkat (120 nm) egy 40 nm-es panelre, az tuti!
Inkább utazok órákat a suliig, és utána itthon a nyugiban pihenek, ahol tudom, hogy nem történik semmi rossz: nincs betörés, lopás stb, mint a belváros koszában éljek...
A válasz írója 57%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 00:13
Na, hát pont ez az. A falu tele van sz*r szaggal, egymásnak a szomszédba ordibáló emberekkel, megállás nélkül ugató kutyákkal, hajnalig az ablak alatt pofázó helyi menőcsávókkal akik utána a házam elé szemetelnek...
Semmivel sem csendesebb mint a városban lakni...
Nem beszélve arról, hogy a nagyszüleim is öreg korukra, hogy majd de nyugis lesz, kiköltöztek faluba, csak éppen arra nem gondoltak, hogy ilyen idősen már nem biztos, hogy vidám dolog a napi séta lejtőn fel, 20 percig a legközelebbi boltba, ezért minden hétvégén mi megyünk le a faluba bevásárolni nekik...
Éhen halnak ha mi nem érünk rá....
köszönöm a sok választ:)
végülis úgysem tudok mit csinálni, és az utazástól eltekintve nagyon szép helyen lakunk
én egy tipikus belvárosi életet kedvelő ember vagyok. hosszú távon nem hat meg se a csönd, se a kert.
persze, jó néha lemenni a Balatonra egy kis friss levegőt szívni, kirándulni, kertben lazulni, sütögetni, de pár nap után azért hiányzik az otthonom, Budapest.
tetszik, h minden közel van, nem kell órákat utaznom.
életem első 20 évét egy szutyok külkerületben éltem, sok proli közt, örültem, mikor eljöhettem onnan.
szép helyen, bent a városban, szerintem jobban megéri. például ha valakivel történik valami, akkor nem 1 óra alatt ér ki a mentő, hanem 5 perc alatt.
egyébkét is jobban szeretem a pörgést, a csillogást, aho élet van és lendületesség .16L
21.54-es,te önállóan vagy ilyen hülye,vagy segítenek benne?Hogy mondhatsz olyat,hogy a vidék tele van retkekkel?Elárulom,hogy sokkal normálisabbak,toleránsabbak,jobb fejek itt az emberek.40 évig éltem Pesten,tavaly októberben sikerült végre végleg megszabadulnom Mocsokvárosból.Ég és föld a különbség!Vissza nem mennék akkor sem,ha arannyal köveznék ki az utat odáig és rózsadombi villát adnának ingyen.Illetve visszamennék,eladnám a villát,a következő vonattal meg jönnék végre HAZA!!!
És inkább hallgatom a kutyaugatást,tehénbőgést stb.mint a sok agykárosult tévéjét vagy egyéb hangzavart okozó eszközét,vagy a vinnyogó-sikító kölkek üvöltését.1 emeletes házban laktunk,kb.50 négyzetméteres betonozott udvarral.A sok elmebeteg kiskölket kicsapták az udvarra nyáron a szülők reggel 9-kor üvöltözni,ezt hallgattuk este 9-ig.Éjjel meg az ablakunk alatt pofázott folyton valaki.3 műszakban melóztunk,nyáron egy olyan nap nem volt,mikor pihenni tudtunk volna.Sem a szülőkkel,sem az ablak alatt pofázókkal nem lehetett szót érteni.Mikor a szomszéd otthonhagyta a kutyáját,az ordított megállás nélkül.Na meg a napi szinten órákig üvöltő autóriasztók sem segítették a pihenést.Távolság?Budapest tőlünk vonattal 1 óra 20 perc.Múltkor felmentem Pestre.A Blahától kellett eljutnunk BKV-val Káposztásmegyerre.3 óra alatt(!!!)tudtuk megjárni oda-vissza úgy,hogy az ügyintézés maximum 5 perc volt.Mocsokváros egyik végéről a másikba több idő eljutni,mint vonatozni 80 kilométert oda-vissza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!