Messze lakni mindentől szép helyen vagy bent a városban közel mindenhez?
Nem tudom eldönteni melyik jobb...
én Budapest szélén élek a 16.kerületben, és nagyon messze járok iskolába, 1 óra 15 perc az út oda és ugyanennyi vissza
a buszmegálló is 15 percre van és nagyon fárasztó az állandó utazás
sajnos sokszor azért mondom le a délutáni programokat mert annyira fáradt vagyok
viszont nagyon hely ez itt, az utcánk végén egy óriási mező van meg erdő és patak
nyugalmas a környék
"A válasz írója 75%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 20:59"
- vagyok.
Csak egy érdekes eszmefuttatás a témához. 1994-ig éltem születésemtől fogva Budapesten, Újpalotán a XV. kerület lakótelepén panelben. Tömegközlekedéssel kb 20-25 perc a belváros, később már autóval járva még kevesebb idő.
Huszonéves voltam, amikor kiköltöztünk szülőkkel az agglomerációba, afféle természetközeli helyre, de innen is be lehet érni Pestre 25-30perc alatt, vonattal a Nyugati 45 perc.
Eleinte szinte minden nap szükségét éreztem annak, hogy bemenjek "Pestre", hosszú évekig a cégünk is bent volt, tehát napi bejárás az alap volt. Aztán ahogy öregedtem és a forgalom meg dugósodott, úgy vált egyre utálatosabbá a napi bejárás. Míg végül megoldottuk, hogy javarészt itthon dolgozzunk, heti 1-2 alkalom van, amikor bemegyek Pestre.
Így már, közeledvén a 40-hez aztán pláne egyre inkább az elvonultságot és a nyugalmat értékeli az ember.
Meghalnék faluban.
A párom faluban lakik, fél óra az út a városba, +15-20 perc gyaloglás
Borzalmas!!
Nem is feltétlen az utazás, hanem pl: 10 percre van tőlem a tesco, 20 percre egy éjjelnappali, 10 percre a kedvenc sörözőm, gondolok egyet és felhívok valakit este 9kor, ha elmegyek bulizni, nem kell nézni az órát, hogy huh hamarosan 22:40, indulnom kell
ha randim lenne, nem kellene nézni az órát, hogy huh hamarosan 22:40...
Élethelyzettől függ. Egyetemista vagyok és benn lakom Budapest közponjában, 10 percre a Deáktól. Most tökéletes, semmi pénzért nem költöznék a város szélére. Ha van egy lyukasórám, simán megéri hazaugrani, buli után pár perc alatt otthon vagyok, a barátaim simán felugranak hozzám, ha van egy kis szabadidejük a városban.
De már most tudom, hogy ha befejezem a sulit és gyereket vállalok, akkor a város szélére vagy agglomerációba költözünk, ahol kert van és jó levegő. Ahol lehet egy kiskertem, és ahol emberi környezetben nő fel a gyerekem.
És persze ahol nyugalmas életem lehet idősként.
Számomra ez az ideális. De embertől függ, kinek mi a jó, van aki inkább többet utazik egyetemistaként is, hogy kinn lakhasson a város szélén, és van aki inkább lakásban él idősen is, hogy ne kelljen a kerttel vacakolnia. Te tudod eldönteni, mi a fontosabb számodra.
Én két évig laktam egy külvárosi lakónegyedben albérletben, minden nap 45 percet buszozok az egyetemig. Jövőtől váltok...megyek az egyetem mellé:)
21-L
Város. Mindig is városban laktam, most is, csak jelenleg kis városban és még annak is a kertvárosi (inkább falusi) részén.
Hangzavar: amíg nagyobb városban laktam (Szfvár) sokkal csöndesebb volt minden. Csak egy husst hallottam, amikor elment a közeli főúton egy autó. Annyira meg is szoktam, hogy inkább nyugtató volt, minthogy zavaró.
Itt, ahol lakom megy a körfűrész, a helyi menő motoros gyerek végigszáguld az utcában, füvet nyírnak, csörömpölnek, fát vágnak. Sokkal zavaróbb.
Szag: Imádom, mikor télen köd van a füsttől, ami a kéményekből jön, a kiadós lós.zar szagot, és a többi. Ehhez képest városban valamiért egyáltalán nem érzek szagokat, szmogot se (vagy nem tűnik fel?).
Elérhetőségek: utálok egy automatáért 20 percet sétálni majd ugyanannyit vissza szomorúan, ha még nem jött meg a pénzem (sajnos telefonom nincs most, esélytelen a lekérdezés vagy sms kapás, netbank szolgáltatásom sincs). Drágábbak a kisboltok, mindemellett a felhozatal is elég gyér.
Körülbelül ennyi. Lehet, hogy egy tanyán sok zavaró tényező kiesne, de nem egy ilyen helyen. Ettől függetlenül a tanyát se bírnám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!