Mennyi önállóság, felelősségtudat várható el egy 9 éves lánytól?
Figyelt kérdés
A párom lányáról van szó. Minden egyes láthatáson az agyamra megy azzal, hogy elvárja hogy állandóan vele foglalkozzunk. Negyed órát nem tud önállóan játszani, vagy olvasni. Ha megyünk valahová, állandóan a kezem fogja, rajtam lóg (és nem az apján). Hiszériát kap, ha csak egy percre eltűnünk a látóteréből. Van egy 4 éves öccse, az a gyerek sokkal önállóbb! Ő viszont állandóan bántja, cseszteti a kicsit. Nem lehet rábízni, hogy játsszon, vagy vigyázzon rá.2011. jún. 18. 09:47
11/28 anonim válasza:
Egy ilyen kicsi gyerek nagyon megszenvedi szulei valasat. Nyilvan feltekeny is rad, ezert nem akar egy percet sem kulontolteni toletek. Szerintem normalis, nem hiszem, hogy "kis rohadas" lenne emiatt. Biztos erzi is rajtad, hogy te meg "szabadulni" szeretnel tole, es zavar teged, hogy rajtatok log. Meg akkor is erzi, ha amugy nem vagy vele turelmetlen szavakban! Emiatt is csinalja! Nem tudom igazabol milyen viszonyban vagytok, de szerintem nagyon sok turelem, kedvesseg kene(nem eltulzott), es idovel rendezodnek a dolgok. A lathatason meg igenis foglalkozzatok vele sokat, mert arra van a lathatas. Talan a testveret is azert nem lehet rahagyni, mert addig is ti kettesben vagytok...
12/28 anonim válasza:
miért haragszotok ennyire? mindenki megakad a fogalmazáson közben én vagy az egyetlen aki használható választ ad és nem a másik válaszán pattogok.
13/28 anonim válasza:
Egyetlen aki használható választ ad? Te? Hiszen rajtad kívül kb. 6-an írtak sokkal értelmesebb és valósabb választ a kérdésre. Mire használja a kérdező azt amit te írtál? A többin legalább elgondolkodik és rájön hogy igazuk van, a tiéd meg egy fröcskölés volt a gyerekre.
14/28 anonim válasza:
azért látszik ám az értelmi szint. megint a másik válaszát firtatjuk ahelyett h a kérdésre válaszolnál. nah mindegy.
15/28 anonim válasza:
Válaszoltam, te nagyokos! Csak első oldalon, mint ahogyan te is. És sokkal intelligensebb, értelmesebb, meggondoltabb választ.
16/28 anonim válasza:
hová jut ez a világ? komolyan már egy 14 éves kamasznak több esze van mint egyes felnőtteknek(gondolom az volt aki ilyen"kedves" szavakat írt ehhez a kérdéshez...azokkal értek egyet, akik szerint ez normális, semmi baj nincs ezzel...
17/28 anonim válasza:
Nálunk is így volt. A kiscsaj mindig rajtunk (rajtam) lógott, már kezdett sok lenni, de egyszer belegondoltam, hogy lehet, anyja nem szereti eléggé... Elkezdtem komolyan venni, foglalkozni vele. A párom örült neki,hogy kicsit olyanok lettünk, mint egy család, a kiscsaj is egyre jobban engedett a szorításból, hogy látta, szeretve van. Minden szépen alakult volna, ha a gyerek nem lenne túlságosan őszinte. Anyja tényleg nem foglalkozott vele sokat, és egyszer beköpte neki, hogy engem már jobban szeret, mert én figyelek rá. Onnantól én vagyok a gonosz (akinek előzőleg mindig odalökte a gyereket, hogy bosszantson, csak nem tudta, hogy rájöttem, mi baja a gyereknek) és azóta nem is nagyon engedi, hogy lássuk egymást. Ha az apjával van, akkor én nem lehetek ott, anyuka parancsa, hogy "ne hülyítsem a gyereket". Kicsit engem is bánt, mert hallom, hogy hiányolja a foglalkozásokat, de nem tehetek semmit, a gyerek csak a párom gyereke, közös még nincs. Nálunk ilyen nem szép vége lett.
18/28 anonim válasza:
jah szerintem sincsen semmi baj azzal a gyerekkel aki félti magát. félti hogy magára marad. jó hogy elzavar mindenkit aki az anyjával próbálkozik.
19/28 anonim válasza:
mi a fenét vitatkoztok itt egyedül ez a 14 éves lány adot hülye választ mégpedig ezzel a mondatával:
9 éves korától kezd el tini lenni egy lány..
ennyi idősen még nagyon is hogy gyerek
majd tizenéveskorában lesz tini.
20/28 anonim válasza:
Az a gyerek csak fel akarja hívni magára a figyelmet, ami természetes egy ilyen helyzetben. Leírták többen is, hogy a válás mennyire megviseli a gyerekeket ebben a korban és féltik a szeretetet és maguknak akarják. Ez természetes viselkedés, be kell gyógyulnia a sebeknek. Mint ahogy mások sebeinek is, van akinek a sorai között mintha olvasnám ki hogy járt már a kérdező cipőjében csak a gyerek kifejezetten gyűlölhette :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!