Mi a véleményetek az ilyen helyzetrôl, van valakinek tapasztalata?
Két éve vagyunk házasok, van egy 1éves fiunk, a férj vagyok.
Két munkahelyen dolgozok, hogy anyagilag rendben legyünk, ne az ár döntsön, hogy mit vehetünk meg vagy sem. Nincs ilyen gondunk, mindig is arra vágytam, hogy mindent megtudjak adni a családomnak, ne keljen nélkülöznünk. Szegény családban nôttem fel. De ennek az ára hogy keveset vagyok otthon, akkor is fáradt, kimerült vagyok.
állandók emiatt a veszekedések, szemráhányások, hogy nekem soha nincs idôm semmire, nem megyünk sehova, keveset segítek Neki.
ô otthon van a fiunkal akit rendessen ellát, szépen vezeti a háztartást stb.
Ez itt a lényeg: "De mikor meg mondom, hogy jó akkor döntsön mi a fontosabb itthon leszek velük de akkor nincs kocsi, nyaralás, babaúszás nélkül is el lehet lenni. mert a havi 140ezer azért hiányozni fog a kasszából, szerintem. Vagy dolgozok két helyen tovább és mehet minden úgy ahogyn eddig akkor a válasz, hogy nem tudom, mindkettô kellene?"
A nők többsége ilyen. Legyél otthon, de keress sokat. Elég sok nő képtelen észrevenni a logikai kapcsolatot az idő, a munka és a pénz között. Ez van. A téridő egyszerű szabályait sem követik, no meg állandóan kettős mércét használnak. Ilyen az agyuk. A te problémád a tökéletesen tipikus forgatókönyv, az alábbi két mondat jellemzi:
1. Miért nem vagytok többet együtt, nem a pénz számít.
2. Ha nem mentek ide-oda és nyaralni, akkor szakít, meg veszekszik.
Itt két alapvető törvényt képtelenek felfogni:
1. Térben és időben egyszerre csak egy helyen tudsz lenni - Ha valami elviszi az időt, akkor másra nem jut. Ha valahol vagy, akkor máshol nem vagy.
2. A dolgok pénzbe kerülnek - A pénz a nőknek egyáltalán nem fontos, viszont mindenféle anyagi javak igen. Ha pénz nélkül is beszerzel mindent, az is jó. Tehát legyen minden, de nem kell, hogy sokat keress.
A tapasztalatom az, hogy egy nőnek társ,gondos férj és jó családapa kell.Ő azért ment hozzád, hogy végre család legyen és szorosabb legyen a kapcsolatotok.Lehet van pénz,de ha jól meggondolod akkor egyedül neveli a gyerekedet, vagyis nem sokkal másabb mint egy külön élő szülői kapcsolat, néha találkoztok, a pénzt meg a gyerekere költöd.Ha nincs köztetek szerelmi élet akkor egy idő mulva bele fog fáradni a feleséged és úgy fog viszonyulni, h. ok.Akoor dolgozz tovább, fizess ygerektartást, ő meg keres egy egy olyan férfit aki vele foglalkozik, aki mellett nőnek érezheti magát és megkapja azt a godnoskodást amit már rég nem kapott meg tőled.
Szerintem vagy válts munkahelyet amivel kevesebbet dolgozol, vagy ezt a melót old meg úgy h. több időd maradjon a családra.Vagy havonta legalább legyen pár nap amikor kettesben/hármasban vagytok egész nap.És ne legyen kifogás az h. fáradt vagy,mert ez meg olyan mintha egyedül élnél.Te most mit szeretnél legyél egy gazdad agglegény(elvált férj), vagy egy anyagilag szegényebb,de mégis boldog férj akiért megőrül a felesége.
A feleségednek mi a végzettsége/szakmája?
Hasonló helyzet volt nálunk, de mivel nyelvi vonalon dolgoztam, itthonról is meg tudtam oldani, ki tudtuk váltani a férjem másodállását az én keresetemmel. A munkát meg át tudtam olyan időszakra csoportosítani, amikor ő is tudott a gyerekekkel lenni, így nem kellett kétfelé figyelnem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!