A szüleim teljesen megkeserítik az életem. Mit tudok tenni hogy ez megváltozzon? A többi lent.
17 éves lány vagyok és soha nem engednek sehova. Azt mondták még 2-3 évig így lesz . Iskolába se mehetek egyedül. Buszon még sohasem ültem mert azt sem engedik. Haverokkal városba délutánonként sem mehetek. Pasik vagy buli szóba se jöhet mert egyből üvöltenek. Nyári táborokba se mehetek. Az a kifogásuk hogy még kicsi vagyok nem kell nekem egyedül mászkálni., mellettük a helyem. De hát könyörgöm, ha nem próbálhatom, meg sose fogom megtudni milyen. Apa soha sincs itthon mindig dolgozik. Ezt úgy próbálja kárpótolni hogy mindent megvesz nekem de télileg, benyögöm kérek egy új laptopot holnap elmegy és megveszi. De szerintem ez egyáltalán nem jó. Már teljesen magamba vagyok fordulva. Nagyon sok barátom van mindig hívnak erre-arra de hát nem mehetek és ezt olyan ciki mondani. Már azon töprengek azon, hogy elszököm és soha nem jövök vissza. Mit tudok tenni mert ez már nem állapot. Az iskola az a hely ahol kiélhetem magam, de most kezdődik a szünet meg fogok bolondulni.
Mit tudok tenni, hogy ez megváltozzon? Mert leülni velük ezt megbeszélni nem lehet.
És akkor mi a túró van ha nem nagykorú? Rendőrt küldenek rá a szülei mert délután 4kor elment moziba? Persze... Azért ez se így megy ám!
Engem nemhogy lelki terrorban próbáltak tartani, de apám néhanapján jól el is vert ha ellent mertem neki mondani. És AKKOR IS kisétáltam az ajtón! Egy idő után rájöttek hogy én is emberi lény vagyok akit nem lehet dróton rángatni. Ti meg besz*riak vagytok, ez a szomorú igazság.
Egyik korábbinak: azért a "16 évesen a parkban s.zopik" és a "buszra sem szállhat, moziba se mehet" közt van pár átmenet.
Szerintem senki se arra gondolt, hogy úgy lázadj, hogy ezentúl hajnali 5-kor mész haza, iszol, drogozol, kefélsz agyba-főbe, hanem úgy, hogy keresel egy középutat, de ahhoz ragaszkodsz.
Meg kell érteniük, hogy tárgyakkal (pl. új laptop) nem kárpótolhatnak a barátok, szabadság hiányáért.
Neked is bátrabbá kell válnod, és nem rögtön megijedni, ha üvöltenek. Azok lesznek szabadok, akik tudnak küzdeni. Ha üvöltenek, abba belehalsz? Nem, még akár 1-2 pofonért is megéri pl. délután a barátaiddal találkozni.
Ajánlanék egy könyvet anyukának:
Bár gondolom esze ágában sem lenne elolvasni. De talán fordítva is bejön, ha a gyerekek kezdenének így beszélni a szüleikkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!