Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy lehetne közölni egy 5...

Hogy lehetne közölni egy 5 éves kislánnyal, hogy az édesanyja elhunyt?

Figyelt kérdés
2011. jún. 14. 20:17
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
66%
Nem kell így direkt közölni, csak ha rákérdez, akkor elmondani, hogy az ember élete véget ér, épp úgy, mint a virágoké és az állatoké.De az emberek a mennyországba mennek, és az anyukákból angyalok lesznek és úgy vigyáznak a kislányukra. Mi ez a gombóc a torkomban?
2011. jún. 14. 20:33
 12/42 A kérdező kommentje:
Csak, hogy a körülményeket tisztázzuk a kislány anyja és apja évek óta nem éltek együtt, de nem voltak sosem haragban egymással.. Én az apuka párja vagyok másfél éve. De ez a helyzet.. :(
2011. jún. 14. 20:38
 13/42 anonim ***** válasza:
100%

Kíméletesen, mindenképp az igazat. Ennyi idős gyerek már szerintem megérti és talán képes tényként feldolgozni. Bár ettől még ugyanúgy fog sírni utána, de őszintén.. egy felnőtt se képes ezt sokáig feldolgozni.

Őszinte részvétem!!! Bele se merek gondolni, hogy mi lenne ha a 3 évesemmel kellene valakinek közölni ilyen hírt...

Egy anyuka.

2011. jún. 14. 20:38
 14/42 anonim ***** válasza:
100%

20,30-as vasgyok!

Attól kezdve hétvégén a sógorom vitte magával a fiát a temetőbe, együtt vitték a virágot a sírra, és együtt beszélgettek a mamával. Később már a gyermek, mikor nagyobb lett, ő maga is kiment, nem várta meg a hétvégét. Persze kiskorában is volt, hogy elszökött otthonról, és elindult gyalog, az egész rokonság kerestük. Szerencsére ez kisváros, rögtön híre ment, és mások is segítettek.

Sok minden hasonlóra kell felkészülnöd, de biztosan melletted is sokan vannak nemcsak rokonok, hanem barátok, ismerősök is, akik segítenek.

Nem maradsz egyedül, odaföntről ő is segít neked! Ez adjon erőt!!

2011. jún. 14. 20:42
 15/42 anonim ***** válasza:
100%
Kérdés, hogy tisztában van-e a halál fogalmával. Ha igen, egyszerűbb a helyzet, kíméletesen - bár nem tudom, hogy lehet az ilyet kíméletesen - közölni kell vele a tényeket, ha vallásosan nevelitek, mondhatjátok neki, hogy felment a mennybe, de én ezt nem tartom feltétlen szükségesnek. Szakemberrel kéne konzultálni, esetleg olyannal, aki ismeri a kislányt, a helyzetet és titeket is, és már korábban csinált hasonlót. Orvos ismerős esetleg?
2011. jún. 14. 20:51
 16/42 anonim ***** válasza:
Megkérdezhetem mi történt az anyukával? Hány éves volt?
2011. jún. 14. 20:52
 17/42 A kérdező kommentje:
Balesete volt, 30 évesen
2011. jún. 14. 20:55
 18/42 anonim ***** válasza:
Részvétem:(
2011. jún. 14. 20:55
 19/42 anonim ***** válasza:
Te fogod nevelni a kislányt?
2011. jún. 14. 21:01
 20/42 A kérdező kommentje:
Hát.. nem szándékszom elhagyni a páromat. :)
2011. jún. 14. 21:03
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!