A húgom feljelentéssel fenyegeti a szüleinket. Mit tehetnénk?
A családommal élek még, dohányzom. A húgom 13 éves, nemrég rajtakaptam, hogy lopkod a cigimből, sminkemből. Ezt tesók közt lerendeztük. Aztán nekiállt a pénzem is eltünedezni (65ezret keresek, 20at adok anyukámméknak, 15 a lakás előtakarékossági, a maradék pedig a nyaralásra fog elmenni a párommal)
Mindíg az apróból hiányzik 100-200asok.
Anyukám nemrég szólt, hogy nála is tünedezik. Ekkor kitálaltam, hogy a húgomra gyanakszom.
Mikor bementünk a szobájába, undorító bűz csapott meg minket. A szekrényét kinyitottuk, egy vízipipa borulhatott bele, és az összes téli cucca megpenészesedett.
Ja és egy munkatársam szúólt, hogy a hugicám vastagon kikenve cigit kunyerált a Fő téren.
Mikor hazaért, kapott anyukámtól két nagy pofont.
Ezt sérelmezi, bár szerintem nagyon megérdemelte!
Talán egy kis környezetváltás jót tenne...mondjuk egy bentlakásos iskola valami kisvárosban.Ha lehet, katolikus (ld. Matula) Még ha a családvédelmisek megállapítanák is a bántalmazás tényét (mert hoz tanut, hogy rendszeresen verik), egyet fognak érteni a KÖRNYEZETBŐl való kiemeléssel.
Elsőre esetleg ecsetelném neki ezt a nagyszerű lehetőséget, mert onnan aztán a Fő utca, a smink és a vizipipa messzebb van, mint gondolná...
Nem jelentheti fel anyukádékat, a tettleges becsületsértésnek felfogható pofon bizony beletartozik a szülő nevelési, fegyelmezési jogkörébe, ebből kifolyólag ő felelősségre nem vonható, ez a jogi megközelítés.
Egyébként én ezen felül még bizony keményebben is elbánnék a lányommal, ha ilyen dolgokon kapnám, először is alapos beszélgetés, mindenkitől bocsánatkérés, szobatakarítás, és 18 éves koráig joga van ahhoz, hogy minden nap iskola után hazajöjjön, megcsinálja a leckéjét, és a szabadidejét pedig hasznos időtöltésre fordítsa, internet és egyéb nélkül.
kedves előző, tévedsz, nem ütheti a szülőa gyereket.nincsjoga hozzá.
Az, hogy egy pofont nem büntetnek, az csak hozzáállás kérdése.
Miaz hogy nincs joga hozzá? Azt viszont a szülőnek nem kötelessége eltűrni, hogy a hülye kölyke lopkod tőle, meg vizipipázik stb.
Amíg kiskorú addig a szülő felelőssége a GYEREK!!! S amíg a szülőt vehetik elő ha bármi történik a fene nagy jogosultságokkal rendelkező gyerekkel, hát addig szőröstül bőröstül az övé és kész.
1. két nyakleves, majd odaadnám a telefont neki, hogy na akkor telefonáljon, ha azt akarja, hogy körberöhögjék
2. tájékoztatnám, hogy mi folyik a nevelőintézetekben (tudnék mesélni, anyósom volt ott nevelő)
3. kiganyéztatnám a szobáját, majd otthon (mivel jön a nyár) alaposan megraknám házimunkával egyrészt elfoglalja magát, másrészt ezzel kiérdemli, hogy új téli ruhatárat kapjon (ha nem hajlandó rá, mert neki joga van hozzá, hát akkor nem fog kapni több meg márkás cuccot, csak a legminimálisabbat amit muszáj: 1 pulcsi, 1 nadrág, 1 csizma, 1 kabát és csókolom)
4. ugrott az esetleges nyaralás, tábor köszönje magának és a fene nagy jogainak
5. szobafogság oly módon, hogy nincs haverozás, nincs buli, nincs csavargás
Nem hiszem, hogy ha ezeket végigcsinálja még egyszer eszébe jutna, hogy ő sz@rta a spanyol viaszt és a szülő azért van, hogy kinyalja a seggét, és ugráljon körülötte!
Nagyon elegem van a kiscsajból! Anyukám szépen behozta a pénzkazettát a konyhába, és a nyakába rakta kulcsot. Én is veszek egyet.
A szobájának már nekiállt, mentenie kell a menthetőt, kézzel sikálja, a ruháit, mert nem kap másikat.
Anyukám mindíg szigorral nevelt minket. Én is kaptam pofont, mikor hülye voltam, mert nem szorította sohasem a fejemet a glória.
De hogy meglopni a testvéremet és a szüleinket?!
Nekem ég a fejem. Zsebpénzt is kap(ott). Ment volna táborba, de az árán kártalanítás lesz. Egyenlőre egy hónap a szobafogság. Először én megyek nyaralni, utánna a szüleink, hogy mindíg legyen ki felügyelje.
A kulcsa is el van kobozva.
A vizipipa a vadiúj barátnőé, este megyek át anyával beszélni a szülőkkel.
Ha anyám pofonja fájt neki, akkor apámétól sírva fakad. Nálunk ő a szigorúbb.
Este a család megbeszéli a következményeket.
Persze hogy csak a szája volt nagy a feljelentésről. Elévetítettem, hogy mehet állami gondozásba, ha neki itt olyan rossz. Alhat 10 másik gyerekkel egy szobában.
Persze most ígérget, hogy ő milyen jó gyerek lesz.
A nyáron bizonyíthat.
Kedves Valaki, aki szerint nincs igazam, nos akkor javasolnám forgass te is büntetőjogi tankönyvet a kezedben, mint ahogy én is tettem, és akkor talán nem írnál olyat, amiben nincs igazad.
Én azt írtam feljelentést nem lehet tenni, ez nem bűncselekmény. Az, hogy a rendszeresen pofozó szülővel szemben adott esetben a gyámhatóság intézkedést foganatosít az megint más kérdés, de egy 1-2 pofon miatt senki nem fog semmit tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!