Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Vaterás vevő feljelentéssel...

Vaterás vevő feljelentéssel fenyeget. Elérheti célját?

Figyelt kérdés
Vaterán eladtam egy használt műszaki cikket, ami postázás előtt tökéletesen működött. Előre utalással volt postai csomagként, garancia nem volt bejelölve. A vevő azt mondja nem működik (szervízzel is megnézette). Most követeli az árát és a postázás költségét is vissza, különben fel akar jelenteni. Kérdés, hogy lehet ebből gondom? Akár ő is elronthatta, de lehet, hogy a postázásnál lett baja. Kötelességem a pénzt visszafizetni? Ráadásul olcsón adtam, mert kellet a pénz.
2011. aug. 14. 00:16
1 2
 1/17 Manesz ***** válasza:
Ha a garanciát nem jelölted be akkor nem perelhet, ha van egy tanúd aki tanusitja hogy postázás előtt működött akkor semmi probléma.
2011. aug. 14. 00:21
 2/17 A kérdező kommentje:
Van tanu. Konkrétan egy számítógépről van szó és elindítottam a formattálását, aminek végeztével öcsémet bíztam meg, hogy kapcsolja ki a gépet. Még aznap délután el is lett postázva (persze a feladóvevény is megvan).
2011. aug. 14. 00:29
 3/17 anonim ***** válasza:

A mai világban egy jó ügyvéddel még a gatyát is leperelhetik rólad. :D Még azt is elhitetik a bíróságon, hogy ez az eset miatt lett a vevőd depressziós is, aminek te vagy az okozója, és 20-szor annyit leakasztanak rólad, mint az a műszaki cikk ára.

Amúgy milyen termékről van szó? Mennyiért vették meg? Mi a baja?

Én a helyedben megpróbálnék valamit megbeszélni vele...pl csináltassa meg, és a költségbe félig beszállsz...vagy nem tudom...így nincs jobb ötletem, hogy nem tudom milyen termékről van szó, és milyen értékkel gondolkozzak.

De szerintem mindenképp találni kéne egy nyugodt, és tisztességes módot arra, hogy lerendezzétek a konfliktust.. :)

2011. aug. 14. 00:35
 4/17 anonim ***** válasza:
nem lehet, hogy öcséd nem várta meg, hogy befejeződjön a formázás? próbálták már újra formatálni a gépet?
2011. aug. 14. 00:41
 5/17 A kérdező kommentje:
Számítógépről van szó és 25 ezer Ft-ról.
2011. aug. 14. 00:41
 6/17 anonim ***** válasza:
"pl csináltassa meg, és a költségbe félig beszállsz." ez egy hülyeség !!annak tudatában vásárolt hogy NINCS garancia
2011. aug. 14. 00:42
 7/17 A kérdező kommentje:
Postázás előtt még egyszer én is elindítottam a gépet. Nála a monitor nem kapcsol be és azt mondták neki, hogy az alaplap hibás. (tehát ez attól független, hogy a winchester le van-e formázva)
2011. aug. 14. 00:44
 8/17 A kérdező kommentje:
Egyébként tény, hogy komolyabb műszaki cikket nem szabad postázással venni vaterán (én se vennék). De nagyon kellett a pénz és gondoltam, ha valaki netán nem személyes átvétellel kéri, akkor is odaadom... Utána azt is kifogásolta, hogy nem értékbiztosítottként küldtem. Standard postai csomagként ütötte le, szóval úgy küldtem.
2011. aug. 14. 00:49
 9/17 Manesz ***** válasza:
Ha formatálva lett akk megvan az oka, windows telepítő CD-kell oda, meg a monitort be kell kapcsolni, utána ad jelet, ill az újraindítás se rossz ötlet. (Informatikus hallgató)
2011. aug. 14. 00:56
 10/17 A kérdező kommentje:
Az egyértelmű, hogy be kell kapcsolni a monitort, de ahhoz hogy jelet kapjon nem kell Windows, sőt winchester se. A BIOS-ig akkor is el kell jutnia (és szervíz is nézte).
2011. aug. 14. 01:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!