Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Vaterás vevő feljelentéssel...

Vaterás vevő feljelentéssel fenyeget. Elérheti célját?

Figyelt kérdés
Vaterán eladtam egy használt műszaki cikket, ami postázás előtt tökéletesen működött. Előre utalással volt postai csomagként, garancia nem volt bejelölve. A vevő azt mondja nem működik (szervízzel is megnézette). Most követeli az árát és a postázás költségét is vissza, különben fel akar jelenteni. Kérdés, hogy lehet ebből gondom? Akár ő is elronthatta, de lehet, hogy a postázásnál lett baja. Kötelességem a pénzt visszafizetni? Ráadásul olcsón adtam, mert kellet a pénz.
2011. aug. 14. 00:16
1 2
 11/17 Manesz ***** válasza:
Ez esetben a posta a hibás.
2011. aug. 14. 01:21
 12/17 anonim ***** válasza:

Az én véleményem szerint a postai szállítás alatt sérülhetett meg a számítógép...

A standard postai csomagokat dobálják, nem vigyáznak rá, (nincs rajta "Törékeny" jelzés!), ez pedig nem tesz jót az alkatrészeknek...

A Vevő nem látott sérülést a csomagoláson?!

Az, hogy milyen módon postázod, az nem tőled függ, hanem a Vevőtől, mert ő fizeti a postaköltséget!!!

Én évek óta vásárolok a Vaterán és TeszVesz-en, vettem már 120ezer forintos számítógépet is, több drága mobiltelefont, de mindig én kértem a biztonságos postázást, én ajánlottam a több postaköltség fizetést a saját jólfelfogott érdekemben!!!...

A számítógépet annakidején futárral kértem szállítani, míg ezt nem tisztáztuk, nem is ütöttem le az aukciót!!!

Sajnos, ezt most már nem tudod bizonyítani, hogy a szgép nálad még kifogástalanul működött, és arra sincs semmi garancia, hogy nem a Vevő tette tönkre a gépet, sőt bármilyen ócska alkatrészre kicserélhette a tiédet...

Esetleg megegyezhetnétek, hogy a javítás költségeinek a felét állod, mivel mindketten hibásak vagytok a történtekért...

(Alaplapcsere?)

Így jártál!... :-[

Legközelebb tanulj az esetből!!!

- írd ki a termékoldalra, hogy GARANCIA NINCS!...

- a terméket biztonságosan csomagolva és drágábban postázd, inkább "Törékeny" jelzéssel...

- készíts feladás előtt filmet a működő szgépről... :-))

2011. aug. 14. 02:48
 13/17 anonim ***** válasza:
Ennél kisebb perért az ügyvédem 60 ezret kért, azt meg az alperes nem köteles fizetni, ha bukja a pert (mármint az ügyvédi költséget). Ki az a hülye, aki perre megy 25 ezres tételért?? meg előre be fogja kérni a bíró a szakvéleményt a gépről, az minimum egy tízes a felperesnek előre, így már 70 ezernél tartunk.... nagyon gyöpös agyú, aki perre megy ekkora tétel miatt, minimum az ügyvédi költséget buktázza, azért meg már egész jó gépet lehet kapni...
2011. aug. 14. 03:27
 14/17 anonim ***** válasza:
Nem kell megijedni, csak fenyegetőzik, mert nincs pénze... ja, meg nem ért a gépekhez...
2011. aug. 14. 03:38
 15/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a segítőkész hozzászólásokat :)

Én is úgy gondolom, hogy csak fenyegetőzik, mert ha én el akarnék menni a rendőrségre, akkor minek írnám, hogy "a rokonom ott dolgozik, aki ilyen ügyekkel foglalkozik"? (utóbbi miatt inkább csak beijesztés szaga van). No meg van ügyvédje (25 éves szakácsnak?).Ilyenről nem hallottam, hogy azzal foglalkoznának a rendőrök, hogy a magánszemély eladott áruja tényleg működött-e. Komoly lopási ügyekben se történik sokszor semmi... inkább azzal foglalkozna.

2011. aug. 14. 08:34
 16/17 anonim válasza:

számítógépeket futárral kell szállítattni, 2000 ft, és nem sérül a gép, mi is így vettük, nem volt gond.

Jól kiszúrtál magaddal is meg a vevővel is, a te felelősséged is hogy biztonságban megkapja a vevő az árut, úgy ahogy meghirdetted!!! 25e ft is nagy pénz

2012. nov. 26. 10:26
 17/17 anonim válasza:
nem érheti el célját:-)ne aggódj
2013. febr. 14. 18:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!