Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan hárítsam el az apósom...

Hogyan hárítsam el az apósom bizalmaskodását?

Figyelt kérdés
Fiatal házas férfi vagyok. Nem vagyok prűd, de alaposan megválogatom, kit engedek közel magamhoz. Mi például a szüleimmel sem voltunk olyan "puszilkodós" fajták. Mióta megismertem a feleségem családját, van egy gondom. Az apósom nagyhangú, mackós, jókedélyű, nagy tréfacsináló ember, árad belőle az életszeretet és a derű. Ez nem is lenne baj, csak kicsit harsányan csinálja. Pl. amikor náluk vagyunk, mellém ül, a kezét a vállamra teszi, csapkodja a combomat (az én combomat, nem a magáét) hahotázás közben, hátba vereget stb. Ez engem baromira zavar. Ilyet még a saját apám sem tett sosem. Apósom a saját fiaival is ilyen (és a lányával, a feleségemmel is), de én nem vagyok a fia. Az is rossz, hogy olyan nyíltan beszél szexuális kérdésekről. Mindig arról faggat, mikor "csinálok" neki végre unokát. A múltkor pedig (s ez volt mindennek a teteje), az unoka-kérdés feszegetése közben odakapott a farmernadrágomhoz, rámarkolt a "csomagomra", s röhögve mondta, hogy reméli, gyakran szoktam használni a fegyveremet. Nekem ez már sok. Hogy közöljem vele, hogy ne érjen hozzám?
2009. márc. 21. 19:19
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
93%
Legegyszerűbb megoldás, ha a párodnak mondod el, hogy ez téged zavar, és megkéred, hogy beszéljen az édesapjával.
2009. márc. 21. 19:23
 2/15 anonim ***** válasza:
92%

Először is legyél magabiztos. Te állsz a jó oldalon.

Ha összejön a család, intézd úgy, hogy ne legyél az apósod közelében. Feleséged is kérheted, hogy segítsen ebben. Ha mégis megint alkalmat talál, hogy letámadjon, mondj valami ilyesmit: Nézd Papa(Józsi), én ehhez nem vagyok szokva, engem ezzel zavarba hozol, kérlek fékezd magad a közelemben. Azt is mondhatod: A bizalmas témáinkról csak a feleségemmel beszélgetek. Senkivel sem szeretném a kettőnk ügyét kitárgyalni.

Ha megsértődik, vagy visszabeszél, vagy bármi durva válasz, akkor a nejeddel együtt elhagyod a helyszint, és addig mosolyszünet, míg valami érdemleges lépés nem történik.

2009. márc. 21. 19:31
 3/15 anonim ***** válasza:
93%
Itt nem jó és rossz oldalról van szó, hanem csupán két eltérő mentalitású emberről. A feleség viszont tökéletesen és sértődés nélkül tudna közvetíteni a két fél között. Elég megmondania apucinak, hogy ha a túlzott közvetlenségével elijeszti a férjét, akkor nemhogy unokája nem lesz, de veje sem sokáig.
2009. márc. 21. 19:37
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Ha a csomagod markolászását nem írtad volna, azt gondolnám, hogy vannak ilyen mentalitású emberek, kicsit fel kell oldódni, de ez a markolászós túl intim, ennyire azért ne legyen közvetlen a kedves após. A nejeddel beszélj, hogy próbáljon beszélni a papával, ő csak tud rá hatni, hogy kicsit fogja vissza magát, és tartson pár lépés távolságot, és ne a te csomagodat, hanem a feleségét markolássza inkább.
2009. márc. 21. 20:08
 5/15 anonim ***** válasza:
44%
Mikor legközelebb meglátogatjátok apósékat, inkább szedd ki a vállfát az ingedből mielőtt felveszed. Lehet akkor nem leszel ennyire merev. ;)
2009. márc. 21. 20:27
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Valószínűleg nem rosszindulatú, ő egyszerűen ilyen. Az életszeretet, derű stb. már csak nem baj! Szerintem túléled, ha melléd ül, hátbavereget - legfeljebb próbálj úgy helyezkedni, hogy a feleséged köztetek üljön, stb.

Ha szexre terelődik a szó, nem veszed a poénjait, aki mókamester, úgyis szórakoztatni szeret, és ha látja, hogy ezt nem veszi a "közönség", szerintem abbahagyja. A csomagmarkolászás tényleg túlzás, ebben az esetben jobb lenne, ha a feleséged vagy az anyósod rászólna.

2009. márc. 21. 20:37
 7/15 anonim ***** válasza:
75%
Lehet, hogy ő túl harsány, közvetlen, de Te meg nagyon rideg, merev ember vagy. Az én szívemhez pl. ő állna közelebb, még ha néha túlzásokba esne, akkor is. Én a közömbösséget, a merevséget viselem olyan nehezen, mint ahogy Te a túlzott bizalmaskodást.
2009. márc. 21. 20:53
 8/15 anonim ***** válasza:
90%
A "csomag" fogás már IQ korlát, keményen, határozattan leküzdendő,az unoka "gyártás" hangnemtől függően necces, a többiben Neked is lazítani kell a merevségeden.
2009. márc. 21. 22:05
 9/15 anonim ***** válasza:
70%
Legjobb lenne ha a feleségeddel és utána közösen az anyóssal beszélnéd meg ezt a markolászós dolgot. Elvégre te se fogdosod és azt hiszem kissé más beütése lehet ha ennyire szeret fogdosni a papa. Én megmondanám hogy ha a nőket szereti akkor ne a pasikat fogdossa. Szerintem rettenetesen tajparaszt az öreg. Ezt én se tolerálnám. Ez nem jópofi meg életvidám, ez harsányan paraszt, én is ismerek ilyet de kerülöm is rendesen. Nem veszi észre magát az istenért se.
2009. márc. 22. 00:47
 10/15 anonim ***** válasza:
Nem kell lehetőséget adni neki arra, hogy hozzádérjen. Ülj távol tőle, ha ő mellédül, állj fel valamilyen ürüggyel, és ne ugyanoda ülj vissza. A feleségednek nagyon kellemetlen lenne vele erről beszélni. A poénjaira próbálj meg hasonló stílusban őt égetve válaszolni, egyébként meg a te stílusodtól ennyire elütő emberrel a minél kevesebb találkozás a szerencsés, mért kéne neked rosszul érezned magad annak érdekében, hogy egy illetlen, neveletlen alak jól érezze magát. Nem is kell neked mindig otthon lenni az apósi vizitekkor.
2009. szept. 6. 17:11
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!