Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nem tudnak olvasni? .. H/I ....

Nem tudnak olvasni? .. H/I . tetszik/nem tetszik

Figyelt kérdés

Miért van az, hogy a válaszadók nem hasznos/haszontalan alapján pontoznak, hanem egyetértek/nem értek egyet alapján?

Simán haszontalannak jelzik a hasznos választ, ha más a véleményük. És néha hasznosnak jelzik a nem is válasz megjegyzést, a fórumos beírogatást, ami se előre se hátra nem visz és adatot nem tartalmaz.

Anonim oldal, nem kap elégtételt, nem kell hogy igaza legyen, csak gyűjtemény. Különböző válaszok gyűjteménye.

Szerintem ez a gomb arra van, hogy kivegye a fölösleges beirogatást. Nem szavazásra.

2009. márc. 21. 10:07
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

A belinkelt kérdés épp jó példa. Itt arra válaszoltak, ami a kérdés.

Arra gondolok, ha hasznos választ adok, de nem az átlagnak tetszőt. Akkor leszavaznak.

Hasznos válasz vagy népszerű válasz nem ugyan az.

A gomb a haszomtalan válaszok kiszűrésére szolgál.

Nem egyetértés kifejezésére.

"nem tudom" Ez pl. egy haszontalan válasz.(kivéve, ha tudod-e a kérdés)

De ha az a kérdés, ehet-e főtt tojást uborkával(csak írtam egy butaságot), és a többség nem ajánlja, indokolja, én ajánlom, indoklom, akkor ez a kérdező számára hasznos, habár ellentétes a többség véleményével.

A farmerben esküdni kérdésnél szakadt el a cérnám.

2009. márc. 21. 15:45
 12/16 A kérdező kommentje:

Nem lenne jó, ha a kérdező minősítené csak, hiszen ő tanácstalan ebben. Éppen neki akarunk segíteni.

De itt is van egy válasz,- és meg ne sértsem a kedves válaszolót- aki a szerető témára reagál, pedig a kérdés az, hogy miért nem értelmük szerint olvassák a hasznos/nem hasznos szavakat?

Például ez a válasz nagyon hasznos lenne egy "legyen-e szeretőm," kérdésre, de itt mondjuk félig hasznos, amennyiben párhuzamot von az érzelemből válaszolgatásra.

Úgy érzem, sokan mintha nem tartanák fontosnak a szavak jelentését. Mintha csak egy szinonim halmazból választanának.Így a százezres (1000000 kifejezést ismerő) szókincsünk nagyon hamar 5000-re fog apadni, nem?

2009. márc. 21. 15:55
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Számomra hasznos ez az oldal, mert sok kérdésemre kaptam már olyan választ, ami segített. Kifejezetten örülök, ha többféle vélemény érkezik egy-egy felvetésemre, hiszen többféle tanácsból könnyebb kiválasztani azt, ami nekem jó. Azt még soha nem néztem, hogy az én válaszaimra ki hány pontot ad. Nekem teljesen mindegy, igyekszem csak akkor írni, ha valamiről van véleményem, vagy ha úgy érzem, hogy a válaszommal segíthetek a kérdezőnek. Szerintem ti se törődjetek a pontokkal, írjatok továbbra is saját belátásotok szerint!
2009. márc. 22. 08:34
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem csak azokat a válaszokat kellene nem hasznosnak jelölni, amelyek tartalma nem a kérdésre válaszol vagy vulgáris hangnemben íródott. Ehelyett sok válasz lepontozásra kerül - érdekes, hogy anonim oldalon is ennyire kijön az, hogy az emberek csak azt tartják igaznak, amit ők gondolnak. Sokak számára az nem hasznos, amit a másik ír, csak azért, mert másként gondolkozik.
2009. márc. 22. 08:52
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó 2 válaszolóval nagyon egyet értek.Emberek vagyunk érzelmekkel véleményünk van,amit szeretünk kifejezni.Ez nem mindig rossz.Minek is kérni,hogy ne off-oljunk,hiszen ez sem mindig rosszindulatból van?Én pl sokszor vélem hasznosnak az előttem írók véleményét,amit esetleg a saját gondolataimmal még kiegészítek,máris off-olok.De miért baj ez ha jóindulatúan teszem,és esetleg hasznos a kérdezőnek?Én is szeretem ezt az oldalt,független attól,hogy tényleg néha olyan hangnemben válaszolnak egyesek,ahogy nem kellene.Szeretem mások másfajta gondolkodásmódját is megismerni még akkor is,ha nem értek vele egyet,vagy nem értem meg,esetleg elítélem.Emberek vagyunk,ahányan annyi félék.
2009. márc. 22. 21:49
 16/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Azért nem jó az off és a véleménnyilvánítás,mert így egy hosszú "regény" keletkezik a kérdés alatt, egy beszélgetés.

Holott milyen jó ötlet lenne ez az oldal: Van egy kérdésed, megnézed a választ, vagy válaszokat.

Az lenne jó, ha a kérdés alatt a rá adott különböző! válaszokat lehetne elolvasni, mást nem. Mert akkor senki nem olvassa már el, inkább kiírja újra. Így csak növeljük a virtuális szeméthalmot.

Jobb lenne fegyelmezetten a válaszra, válaszokra szorítkozni, a másét is bennhagyni - kivéve a kimondottan haszontalan választ - ! A közben felvetődött témákat pedig ki kellene írni új kérdésként. Így egy nagyon jó, használható "enciklopédiát" hoznánk létre.

És nem kellene szimpátia alapján haszontalannak nyilvánítani, hiszen így esetleg eltűnhet egy hasznos, de nem szimpatikus válasz.

Viszont kár beírni szimpatikus, de haszontalan szövegeket. Arra ott vannak a fórumok.

A fórumozás - időtöltés. Jelen.

A kérdés/válasz lehetne egy tudástár. Megőrzésre érdemes anyag.Múlt~jövő

2009. márc. 29. 12:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!