Nem tudnak olvasni? .. H/I . tetszik/nem tetszik
Miért van az, hogy a válaszadók nem hasznos/haszontalan alapján pontoznak, hanem egyetértek/nem értek egyet alapján?
Simán haszontalannak jelzik a hasznos választ, ha más a véleményük. És néha hasznosnak jelzik a nem is válasz megjegyzést, a fórumos beírogatást, ami se előre se hátra nem visz és adatot nem tartalmaz.
Anonim oldal, nem kap elégtételt, nem kell hogy igaza legyen, csak gyűjtemény. Különböző válaszok gyűjteménye.
Szerintem ez a gomb arra van, hogy kivegye a fölösleges beirogatást. Nem szavazásra.
A belinkelt kérdés épp jó példa. Itt arra válaszoltak, ami a kérdés.
Arra gondolok, ha hasznos választ adok, de nem az átlagnak tetszőt. Akkor leszavaznak.
Hasznos válasz vagy népszerű válasz nem ugyan az.
A gomb a haszomtalan válaszok kiszűrésére szolgál.
Nem egyetértés kifejezésére.
"nem tudom" Ez pl. egy haszontalan válasz.(kivéve, ha tudod-e a kérdés)
De ha az a kérdés, ehet-e főtt tojást uborkával(csak írtam egy butaságot), és a többség nem ajánlja, indokolja, én ajánlom, indoklom, akkor ez a kérdező számára hasznos, habár ellentétes a többség véleményével.
A farmerben esküdni kérdésnél szakadt el a cérnám.
Nem lenne jó, ha a kérdező minősítené csak, hiszen ő tanácstalan ebben. Éppen neki akarunk segíteni.
De itt is van egy válasz,- és meg ne sértsem a kedves válaszolót- aki a szerető témára reagál, pedig a kérdés az, hogy miért nem értelmük szerint olvassák a hasznos/nem hasznos szavakat?
Például ez a válasz nagyon hasznos lenne egy "legyen-e szeretőm," kérdésre, de itt mondjuk félig hasznos, amennyiben párhuzamot von az érzelemből válaszolgatásra.
Úgy érzem, sokan mintha nem tartanák fontosnak a szavak jelentését. Mintha csak egy szinonim halmazból választanának.Így a százezres (1000000 kifejezést ismerő) szókincsünk nagyon hamar 5000-re fog apadni, nem?
Köszönöm a válaszokat!
Azért nem jó az off és a véleménnyilvánítás,mert így egy hosszú "regény" keletkezik a kérdés alatt, egy beszélgetés.
Holott milyen jó ötlet lenne ez az oldal: Van egy kérdésed, megnézed a választ, vagy válaszokat.
Az lenne jó, ha a kérdés alatt a rá adott különböző! válaszokat lehetne elolvasni, mást nem. Mert akkor senki nem olvassa már el, inkább kiírja újra. Így csak növeljük a virtuális szeméthalmot.
Jobb lenne fegyelmezetten a válaszra, válaszokra szorítkozni, a másét is bennhagyni - kivéve a kimondottan haszontalan választ - ! A közben felvetődött témákat pedig ki kellene írni új kérdésként. Így egy nagyon jó, használható "enciklopédiát" hoznánk létre.
És nem kellene szimpátia alapján haszontalannak nyilvánítani, hiszen így esetleg eltűnhet egy hasznos, de nem szimpatikus válasz.
Viszont kár beírni szimpatikus, de haszontalan szövegeket. Arra ott vannak a fórumok.
A fórumozás - időtöltés. Jelen.
A kérdés/válasz lehetne egy tudástár. Megőrzésre érdemes anyag.Múlt~jövő
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!