Ki vagy kik oktatják ki a cigányságot, a jogaik teljeskörű ismerésére, és gyakorlására? Mert írni - olvasni nem tudnak, ellenben mindig a jogaikat emlegetik!
A liberálisok!
Velük van a legtöbb baj!
Az alapjaival " eredeti felfogással" semmi baj, viszont ami a XX sz végére lett, az minden tekintetben túlzás.
A kisebbségeknek már nem jogokat akarnak, hanem jelentős előnyöket, az az a többségnek kellene alkalmazkodni.
A gazdaságról meg nem is beszélek, hiszen a nagy szabadság a nagytőke korrupt előnyeit hozta.
A cigányok is azóta beszélnek jogokról, kötelesség nélkül, mióta a liberálisok telipumpálták a fejüket.
Ma már eljutottunk oda, hogy a cigányban fel sem merűl hogy dolgozni is kellene, és hogy a rablás bűn.
Vagy az iskolások mi a francnak tanúlnának, ha úgy sem buktathatóak? A homárokban fel sem merűl hogy a vonulásaik minősége ébreszt az emberekben ellenérzést és nem az hogy búzák!
De sorolhatnám.
Csak kérdezem!
A médiát kik is irányították 20éven át?
Kik voltak akik megmondták miről szoljanak az adások, a híradások stb?
LIBERÁLISOK
Lehet a Btk.-ból vagy a magyar Alkotmányban lefektetett emberi jogokból.
Csak egy pld a magyar joggal kapcsolatban, a liberális kettősmérce, amit a Fidesz is alkalmaz.
Milyen jog az, hogy az egyik kisebbség a belvárosban, hiányos öltözetben, botránmyos és közterületre nem illő magatartással enyeleg, bibliát szexszelve, és szekxuálisan túlfűtött pozitúrákban?
És a törvény csak hadja.
Másokat meg az öltözákük miatt begyűjtenek, és megbírságolnak. Miközben semmi botrányos nincs benne!
"Mert írni - olvasni nem tudnak"
Azt te csak képzeled, mert nem láttál még közelről cigány bűnözőt, és annyiszor olvastad már, hogy "orkok", hogy tényleg azt hiszed, hogy ezek orkok.
Némelyik primitívnek, bunkónak látszó (meg hát az is) bűnöző úgy vágja a Btk-t és a Be-t, hogy le tudna belőlük vizsgázni. És akkor az intellektuálisabb elkövetőkről (csalók, lakásmaffia és más maffiák) nem is beszéltünk.
Nem mindegyikük okos, de elég, ha van közöttük néhány, és ő már ad a többieknek sok praktikus tanácsot.
Ugyanez a helyzet a segélyekkel. Lehet, hogy néhány óra olvasással rájönnél, hogy van egy csomó segély, amit még te is igényelhetnél, de ez eddig az eszedbe se jutott. Nekik meg eszükbe jut, és alaposan kitanulták már ezt. Én voltam már nehéz anyagi helyzetben, de sose igényeltem segélyt, azt sem tudom, milyeneket lehet. Nem elvből vagy büszkeségből, hanem egyszerűen nem szokásom, nem erre vagyok szocializálódva. Ők meg igen.
Általános hiba, hogy sokan a cigányokat sokkal primitívebbnek, butábbaknak vélik, mint a többségi átlag. Ez azonban részben látszat. Az iskolában a cigány gyerek sokszor azért bukik meg, mert nyelvi nehézségei vannak (nem a magyar az anyanyelve, nem tudja jól kifejezni magát), meg mert nem vonzza az az életforma, amit az iskola közvetít (nem a tanár a példakép a cigánygyereknek, hanem a királycsávó, aki autókat tör fel vagy a kamatot szedi a környéken), nem azért, mert az intelligenciája hiányzik. Van intelligenciájuk, csak éppen gyakran nem arra használják, amire mások.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!