Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mennyire lehet a férfiakat...

Mennyire lehet a férfiakat rávenni a házimunkára? Ha a férjem egyáltalán nem segít a házimunkába az normális, vagy így fogadjam el?

Figyelt kérdés
Otthon annyit csinál hogy a fűvet levágja, és ha valami elromlik, akkor megcsinálja (ha tudja). Én meg takarítok, mosok, főzök. A műhelyét is én takarítom ki. stb.
2011. jún. 10. 18:51
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
85%

Egyes válaszolókat tényleg nem értek, a nő dolgozik és terhes plusz minden munkát ő csinál, a férj csak dolgozik és pihen?! Néha lenyírja a füvet, az gondolom nem napi szintű elfoglaltság....

Ha munka után a férfinek joga van pihenni, a nőnek miért nincs? Csak azért mert nő rohadjon a konyhában és a munka után csináljon meg mindent egyedül?

Szerintem ez elég durva, én nem leszek senkinek a házi cselédje.

2011. jún. 10. 19:26
 22/42 anonim ***** válasza:
100%
Ha csak ő dolgozna akkor normális, hogy tiéd a házimunka szerintem. De ha mindketten dolgoztok akkor segítenie kell.
2011. jún. 10. 19:39
 23/42 anonim ***** válasza:
0%
a takarítás se napi szintű,főzés,mosogatás naponta,meg szemét kivitele esténként...ebbe még senki nem halt bele...én volt,hogy este 9ig dolgoztam,10re hazaértem és nekiálltam mosogatni,kivittem a szemetet,kialmoztam a macskáknál,kicseréltem a vizüket...és még élek...takarítani (portörlés,porszívózás,felmosás) heti 1 max 2x elég...a fürdőt is hetente 2x elég kitakarítani...
2011. jún. 10. 19:43
 24/42 anonim ***** válasza:
63%

A hozzászólásokból is látszik, hogy ahány ember, annyi hozzáállás. Van aki jól viseli, hogy otthon gürizik egész nap, van aki kevésbé.

Aki az utóbbiakhoz tartozik (pl. a kérdező és én is), az vagy meg tudja beszélni ezt a párjával, vagy örökös zsörtölődés, esetleg szakítás lesz a vége.

A terhesség tényleg nem valami kórság, de ilyenkor igazán lehetne a férfi figyelmesebb. Mégiscsak közös poronty lesz, és mégiscsak egyvalaki cipeli 9 hónapon át. Bár csak az utsó 4-5 hónap ami nehezebb, de édes teher.

Beszélgessetek!

Segíteni fog. ;)

Jó babázást!

Mikorra is várjátok?

:)

2011. jún. 10. 19:46
 25/42 anonim ***** válasza:
100%
Ne fogadd el ha neked így nem jó. Mondd meg neki őszintén, hogy mi az amit szeretnél. A férfiak csak az egyenes beszédből értenek.
2011. jún. 10. 20:00
 26/42 anonim ***** válasza:
91%

Utálom a hálót takarítani, mert kicsi és amikor hirtelen rend kell, oda van beszórva minden. Napok óta halogattam, már az egész lakás csilli-villi, de a háló már nagyon gáz.

Férjem hazajött:

- Segítesz kitakarítani a hálót?

- Aha, persze.

Szerintem így próbáld, nekem bejött. Napokig ketten nézegettük a kupit, és kemény 2 mp alatt sikerült megoldani. Francért nem kérdeztem meg két napja már...

2011. jún. 10. 20:03
 27/42 A kérdező kommentje:
29 hetes terhes vagyok. És nem szakadok meg, nem arról van szó.Én még mindig szinte ugyanazokat csinálom, mint terhesség előtt. Engem az zavar, hogy amig ő heverészik, én dolgozom.
2011. jún. 10. 20:14
 28/42 A kérdező kommentje:
19:43-asnak válasz: A főzés eleve az egész estét elveszi, nem tom hogy te mit főzöl, de nekem nem 5 perc egy kaja elkészítése. Írtam hogy terhes vagyok, azt nem tom olvastad-e. Ha te szereted a házimunkákat egyedül csinálni, hát hajrá,sok sikert kívánok hozzá.
2011. jún. 10. 20:29
 29/42 anonim ***** válasza:
0%
Igen,olvastam,hogy terhes vagy...Ha délutános vagyaok,akkor munka előtt főzök,délelőttös napokon meg munka után,3kor már otthon vagyok.Amúgy szeretek takarítani...És ha annyira eleged van,akkor 29 hetesen már elmehetnél betegállományba...ezek szerint minden oké,ha még dolgozni is tudsz. Nem tudom te mit főzöl,de egy pörkölt,egy rakott krumpli,egy makaróni,megvan 1 óra alatt,egy spenót,vagy bármilyen főzelék fél óra,40 perc,tepsis kajákat csak összedobod,aztán be a sütőbe...az szerintem nem egész este.Amúgy meg,ha jól gondolom,házasság és teherbeesés előtt is ilyen volt,ha ennyire zavar,minek mentél hozzá?????
2011. jún. 10. 20:35
 30/42 A kérdező kommentje:
utolsónak: a házasságban sokszor előfordul olyan ami zavarja a másikat, de attól még nem válnak el mindjárt. Én csak azt kérdeztem tőletek, hogy mi a véleményetek erről,és hogy lehet-e ezen változtatni.
2011. jún. 10. 20:41
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!