Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mennyire lehet a férfiakat...

Mennyire lehet a férfiakat rávenni a házimunkára? Ha a férjem egyáltalán nem segít a házimunkába az normális, vagy így fogadjam el?

Figyelt kérdés
Otthon annyit csinál hogy a fűvet levágja, és ha valami elromlik, akkor megcsinálja (ha tudja). Én meg takarítok, mosok, főzök. A műhelyét is én takarítom ki. stb.
2011. jún. 10. 18:51
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
48%
Ha a szép szó nem válik be, tényleg az egyetlen mód az, hogy pl megvacsoráztatok, nem tudom ő utána mit szokott csinál, amíg te mondjuk mosogatsz vagy pakolsz, de őt megelőzve te is csináld ugyanazt, ülj be a gép elé, vagy tévézgess, feküdj le, akármi. Egy kis időt szerintem ki lehet bírni kupiban is a cél érdekében.:) Vagy pl rakj elé normális kaja helyett valami gyorsan összedobott szendvicset.:)
2011. jún. 10. 19:09
 12/42 anonim ***** válasza:
18%
Ha eddig megfelelt a rendszer, akkor alapból nem változtatnék, de így, hogy terhes vagy, jogosan várnád el, hogy egy kicsit többet segítsen. Legalább a műhelyét rendben tarthatná ő maga.
2011. jún. 10. 19:10
 13/42 anonim ***** válasza:
74%

Terhes vagy, dolgozol, és szinte mindent Te csinálsz???

Már ne is haragudj.

Tuti nem csinálnék semmit én sem a helyedben. Ha majd éhes lesz, körül fog nézni, hogy "most meg mi történt?" és talán majd leesik neki is valami.

Basszus.

Tuti megtépném azt a lusta fejét!

Hehe.

Sajnálom. Már volt ilyenem, bár az egy laza 1,5 éves kapcsolat volt, és igenis mint a katonaságnál... amikor megelegeltem, hogy mindig csak az a b.zi pc, hát kiosztottam. Bejött. Nem is tudom mit tennék a helyedben. Álljál a sarkadra!

Tessék nőként kiállni magadért!

Te is dolgozol, megérdemled, hogy ő szolgáljon ki!

Főleg amíg terhes vagy!!!

Aztakutyamegamacska...

2011. jún. 10. 19:11
 14/42 anonim ***** válasza:
22%
Én sem várnám el tőle a házimunkát. Ott a fűnyírás és szerelés, az jó neki. Egyedül a műhelytakarítást várnám el tőle a felsoroltakból.
2011. jún. 10. 19:12
 15/42 anonim ***** válasza:
20%

Megkérdezhetem, hogy te dolgoztál-e a terhességed előtt? Akkor mi volt a helyzet?

Egyébként meg az állapotos nő, hacsak nem veszélyeztetett terhes, nem lesz baja abból, ha elvégzi egymaga a házimunkát. A párod gondolom dolgozik, az bőven elég neki aznapra, nem gondolod? A férfias munkákat úgyis megcsinálja, mit gondolsz, majd munka után még ő mosogasson, takarítson, ha te otthon vagy? Míg GYES-en leszel is ez lesz a felállás és jogos is. Ha dolgozol, akkor annak arányában kérhetsz segítséget, hogy mennyi időd és erőd marad azon felül házimunkára. Úgy értem, ha pl. a párod teszem azt építőipari munkás 12 órában a hét hat napján, te meg irodában dolgozol ülőmunkán (ez csak hasonlat!!!), akkor nyilván jogos, ha te végzel minden otthoni könnyű munkát.

2011. jún. 10. 19:14
 16/42 anonim ***** válasza:
0%
mennyi idős terhes vagy?
2011. jún. 10. 19:15
 17/42 A kérdező kommentje:
Hát nagyon eltérő véleményen vagytok. De valamit biztosan teszek az ügy érdekében, mert ez így nem tetszik.
2011. jún. 10. 19:16
 18/42 anonim ***** válasza:
0%

A válasz írója 76%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 19:14

Végre valaki,aki egyetért velem,a terhesség nem betegség...Ismerősöm 6hónapos terhesen meg sem áll,állandóan pakolászik,takarít,minden nap...

2011. jún. 10. 19:17
 19/42 anonim ***** válasza:
38%

43 éves férfi vagyok, - 12 éve élek együtt a jelenlegi Párommal.

A férfi beletemetkezik a saját világába, úgy lehet kizökkenteni ebből, ha szól hozzá a nő, - megkéri apróbb szívességekre. Ekkor szívesen megcsinálja a férfi azt, amit a párja kér. Azt viszont nem viseli el a férfiak túlnyomó hányada, ha egy nő "visszaél" a női szerepével.

Éljen (!) a nő a női szerepével, de ne VISSZAéljen!

A másik, amit nem visel el a férfiak többsége, ha azt várják el tőle, hogy a nő gondolatait kitalálja.

A harmadik dolog, amit a férfiak túlnyomó hányada nehezen kezel, az az, amikor elárasztják kérdésekkel - a válaszokat szinte meg sem várva, - ekkor nagy hányaduknak felszökik a vérnyomása, többnyire az önuralmuk az, ami ilyenkor jó tulajdonság, - a nők számára szerencsésebb alkat próbálja leplezni tehetetlen dühét, a szerencsétlenebb "sorozat" hisztérikus rohamban tör ki.

Visszatérve a személyes problémára:

A kettőtök közös gyermeke a kapocs, amibe kapaszkodhatsz, és diszkréten befolyásolni tudod a párodat abba az irányba, hogy igenis segítsen. Fizikai megterhelésekre még ugrani is fog, - "önként fog jelentkezni", mert ezt tekinti elsődleges feladatának (a családi háttér megteremtésén túl):

2011. jún. 10. 19:22
 20/42 anonim ***** válasza:
23%
Én is csak arra tudok gondolni, hogy anyukám fóliázott is terhesen. Egy egészséges terhesség nem szakad meg csak úgy.
2011. jún. 10. 19:24
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!