Hogyha gyerekeket örökbe lehet fogadni, akkor mást (pl. unokatestvért) miért nem? És egyáltalán, miért olyan macerás?
Felelősség teljes és megbízható szülőknek adnak örökbe gyereket.
Hallottam olyat h átesnek a leendő szülők 1 pszichológiai vizsgálaton h alkalmasak-e rá.
Miért nem lehet unokatestvért örökbe fogadni? Talán mert nem te vagy az, aki a nagynénédéknek/nagybátyádéknak megmondja, hogy "nos, itt van egy gyerek, akit fel kell nevelnetek, pusztán csak azért, hogy legyen unokatestvérem". Még az sem biztos, hogy van egyáltalán testvére a szüleidnek... Az én férjem szülei pl. mindketten egyetlen gyerekek, férjem is egyetlen gyerek. Ilyen esetben egyszerűen fizikai képtelenség, hogy valaha is legyen elsőfokú unokatestvéred (másodfokú attól még lehet, sőt, valószínűleg van is, csak nem tudsz róla).
Nem értem, miért akkora baj az, ha nincs unokatestvéred... Nekem van tíz, és nem érzem, hogy több közünk lenne velük egymáshoz, mint egy másik átlagos korombelihez.
Örökbe nem fogadhatsz, de fogadhatsz valakit unokatestvérnek. Van ilyen: fogadott unokatestvér. Csak fogadalmat kell tennetek. Van fogadott testvér is.
Nem kell hivatalba menni, csak fogadalmat tenni. Esetleg családi szertartást.Régen ilyesmi volt a komatál.
A lányok komatálat küldtek, pontosabban egyvalakinek küldte egy másik, és ezután örökre komák/mátkák lettek. Később egymást választották keresztszülőnek.
[link] Neked ez nem lenne jó? Mindjárt itt a Fehérvasárnap.
i a barátnőmmel 20 éve sírig tartó barátságot fogadtunk. Vérszövetséget akartunk kötni, de nem mertük megsebezni magát, ezért lenyeltünk egy kavicsot. Épp minap emlékeztetett rá, azóta nem beszéltünk erről, de barátok vagyunk, az élet nehézségeinél számíthatunk egymásra, bár messze lakunk.
Emlékszel a hét törzs szövetségére? Az is ilyen volt, s lásd örökké tart.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!