Miért ilyenek a szüleim? Miért nem értenek meg?
Három éve kezdtem a főiskolát egy másik városban. Minden nap busszal kellett bemennem, és így alkalmam nyílt megismerni közelebbről az illető sofört.
A sulim első évében lett két éve, hogy a felesége sajnos meghalt és hátramaradt egy kisfiú, akit nagyon megrázott az eset és igen visszahúzódó lett.
De lassan megkedvelt a kicsi drága és én is őt. Mára odáig jutottunk, hogy megért, hogy hagyjam, hogy anyának szólítson amit örömmel fogadtam. (mindketten tudjuk, hogy az igazi édesanyját soha nem pótolhatom, de azért jól kijövünk.)
Az édesapja (30 éves) is lassan feldolgozta a felesége halálát és más szemmel kezdett nézni rám, a tegnap megkérte a kezemet és én ennek kimondhatatlanúl örülök mert nagyon beleszerettem. Főleg, hogy nemcsak a családja fogad el, hanem a kisfiú nagyszülei (a feleség részéről) is örvendenek, hogy a kisunokájuknak jó édesanyja lesz.
Ám a szüleim semmiképp sem akarnak ebbe beleegyezni, mondván, hogy azt bíztos nem fogják nekem megengedni, hogy ekkora szégyent hozzak rájuk.
Nem értem, hogy miért csinálják ezt, mikor jól tudják, hogy milyen sokat jelent nekem a párom és én is neki és, hogy milyen jól megvagyunk együtt?
Mit tegyek? Mi a heyes megoldás?
22/NŐ
Ha boldognak érzed magad a barátod mellett akkor ne hallgass a szüleidre, majd beletörődnek a dologba.
17:07-es voltam
Én a helyedben közölném velük,hogy szeretem a párodat,a kisfiával együtt,és nagyon jól megvagytok (gondolom) és hogy mivel a te életed te döntésed és nem szeretnéd őket elveszíteni,de a pároddal maradsz,mert szereted.És megkérdezném mért hoznál rájuk szégyent? (ha nem tudod.)
egyébként nem értem én sem mi a szégyen ebben.
Valójában én sem nagyon értem, hogy ezzel miért hozok rájuk szégyent.
Föleg úgy, hogy soha nem éltam kicsapongó életet, nem adtam senkinek okot rá, hogy újjal tudna rám mutatni.
Ráadásúl olyan szempontból a párom lesz az első komoly kapcsolat az életemben (és nem bántam meg, hogy ennyit vártam).
Gondolom fiatalnak tartanak még a szüleid, azért a mai fiatalok kifejezetten éretlenebbek (igen, tudom, te is sokkal érettebb vagy a korodnál, mint az összes itt panaszkodó).
Majd elfogadják.
Bár azért nézz utána, mit is jelent az édesanya szó... az édesanyja sose lehetsz a gyereknek, lehet, hogy csak rossz szóhasználat, de azért nem mindegy.
megértelek téged is és a szüleidet is. Tesóm is össze jött egy gyermekes nővel. És a szüleim úgy gondolták, hogy a tesómnak sokkal jobb lenne ha nem lenne a nőnek gyereke, mert azt úgy sem fogja úgy szeretni és ha lesz saját majd viták lesznek.
Jött is rövid időn belül a közös gyerek is, és lám valóban megváltoztak a dolgok, nem is kicsit hanem nagyon nagyon. Pedig addig nem volt semmi baja tesómnak a nem saját gyerekével, szerette és a gyerek is őt jobban mint az igazi szüleit. Most meg ha valami vita alakul ki a szülök között bármi miatt mindig a kis srácon verik le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!