Magyarországon anyakönyveztethető a Charlotte/Sárlot név?
Figyelt kérdés
Ebben a formában, nem Saroltaként. Az is sokat segítene, ha valaki tudna adni egy linket arról, milyen külföldi nevek anyakönyveztethetők itthon.
Köszönöm mindenkinek!
25/N
2011. jún. 8. 22:37
11/24 A kérdező kommentje:
A Sarlott tökéletes lesz, azt hiszem. Majd kipróbálom.
2011. jún. 8. 22:57
12/24 anonim válasza:
Peteérés,ez jó!!!Pont olyan,mit hogy egyik ismerősöm Minkának nevezte el a lányát,hogy játszák az eszüket,meg hogy csak egy legyen belőle,erre most derült ki nem régen,hogy olaszul a női nemiszervet jelenti.Dőltünk a röhögéstől,a sznobok,most meg agonizálnak.
13/24 anonim válasza:
OFF: A Minka régen is létező név volt, egy szabolcsi származású költőnőt hívtak így. Czóbel Minka volt a neve.
Kérdező! Ha belefér, lehetnek külföldi felmenői is, azzal szerintem érdekesebb lenne a mű. (pl. itt hagyták és ő sem tudja, ki is ő...stb) Bocs, nem akarom megírni helyetted.
14/24 anonim válasza:
Ennyi erővel bárkinek a neve jelenthet valami vicceset valamilyen nyelven, ezen nem hiszem, hogy sok röhögnivaló lenne.
15/24 anonim válasza:
A Minka a Hermina becézése,és csak néhány éve lehet így anyakönyveztetni.Csak poénból írtam le a sztorit,a peteérésről jutott eszembe.
16/24 anonim válasza:
Szerintem írhatod Charlotte-nak is, nem kell, hogy külföldi felmenői legyenek, elég ha külföldön születik és ott anyakönyvezik először. Ebben az esetben a magyar anyakönyvbe is az eredeti helyesírással veszik át.
17/24 anonim válasza:
Igazából a 90-es években sima írással is lehetett neveket, nekem van nem egy Jennifer ismerősöm, egyik sem dzs-vel. :D
Szóval hacsak a te sarlottod nem nagyon fiatalka, akkor írd simán, ez a magyar átírás elég trén néz ki.
18/24 anonim válasza:
Egyébként kb két éve is lehetett :D
19/24 anonim válasza:
2 éve tuti biztos, hogy már nem lehetett. A 90-es években még úgy tudom igen, de az elmúlt 4-5 évben már biztosan nem, az előtt nem tudom. A fiammal 4 éve voltam terhes, eléggé utánanéztem a névadási szabályoknak (nem mintha olyan nevet választottam volna, aminél ez számít, csak érdekelt a dolog), és akkor már jó ideje megvolt ez a szabályozás. Csak valami olyan dolog rémlik (talán a tévében hallottam), hogy néhány éve még elég volt csak egyszerűen annyit mondani, hogy az egyik szülő ehhez vagy ahhoz a kisebbséghez tartozik, és akkor már lehetett bármit eredeti helyesírással írni, azóta viszont azt hiszem ezt valamivel igazolni is kell. De ebben már nem vagyok teljesen biztos, mert engem nem érint.
20/24 anonim válasza:
Nem úgy értettem, hogy konkrétan kettő, bár ténlyeg úgy fogalmaztam..na de éjjjel volt :$ :D hanem h sztem tuti nem 11 éve, hanem annál azért kevesebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!