Magyarországon anyakönyveztethető a Charlotte/Sárlot név?
Ebben a formában, nem Saroltaként. Az is sokat segítene, ha valaki tudna adni egy linket arról, milyen külföldi nevek anyakönyveztethetők itthon.
Köszönöm mindenkinek!
25/N
A Sárlot név szerintem működik ebben a formában.
Bármilyen külföldi néven anyakönyveztethetsz, csak a magyar helyesírás szabályai szerint.
Kedves első: miért égeted magad? Ki mondta, hogy a gyerekmnek lesz?
Elmondom, mielőtt leszeditek rólam a keresztvizet: dráma speces vagyok, és színművet kell írnunk. Én szeretném a Charlotte nevet valahogyan beletenni, mert erősen kötődöm hozzá, csak az érdekel, lehet magyarosabb írásként (a mű szerint magyar mindenki), vagy írjak neki külföldi felmenőket, vagy válasszak másik nevet mégis... Ennyiről van szó. Elképesztő, hogy egyesekben mennyi a rosszindulat helyből.
Itt található a teljes lista az összes bejegyzésre alkalmas utónévről:
Remélem, nem...
Nem értem, miért Sárlot, ha egyszer vannak olyan (szerintem szép) nevek magyarul, mint Sarolt vagy Sarolta, vagy akár Sára.
Sarlott-ként írva lehet!
De ha csak egy ékezetet ráteszel (sárlott), akkor a jelentése: peteérése volt a kancának!
:)
Ne tolj ki a gyerekkel!
Mondom, hogy nem a gyereknek lesz :( De ez a peteérés-dolog elgondolkodtató :D
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!