Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kezdenél új életet úgy, hogy...

Kezdenél új életet úgy, hogy a halálhíredet kelted?

Figyelt kérdés

Egy film (48 óra rettegés) adta az apropót, ahol két fiatal új életet akar kezdeni egy elsikkasztott nagyobb összeggel, de baleset éri őket. Mindegyikük, egymástól függetlenül hagyja, hogy azt higgye mindenki, hogy meghaltak.

A kérdésem is az, hogy van-e olyan ember, aki hagyná, hogy a szülei, rokonai, barátai, ismerősei kétségbeesve gyászolják és halottnak higgyék, miközben ő, új személyazonossággal éli valahol új életét.

2011. jún. 8. 20:35
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Én ezt egyszerűen nem tudnám megtenni, főleg nem a szüleimmel.
2011. jún. 8. 20:40
 2/14 anonim ***** válasza:
80%
Attól függ. Ha mondjuk lenne egy olyan extrém eset, hogy megölnének, és pl tanuvédelem alatt lennék, akkor igen. Alapesetben nem.
2011. jún. 8. 20:41
 3/14 anonim ***** válasza:
91%
ilyen általában csak a filmekben van.
2011. jún. 8. 20:41
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
A szüleimmel szemben ezt sosem tudnám megtenni.!!!Nem tudnék úgy élni,hogy nem találkozhatok velük.Talán csak abban az esetben,ha a legközelebbi hozzátartozóim tudnának a dologról.
2011. jún. 8. 20:43
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudnàm senkivel sem megtenni, boldogtalan lennék.
2011. jún. 8. 20:45
 6/14 anonim ***** válasza:

Én arra gondolok, hogy ez nem lenne élet!

Az ember lelke így egyszerűen túl soknak van kitéve, ezt nem lehet kibírni. Valaki biztos lesz, akinek előbb-utóbb elárulnád, vagy csak egyszerűen jön Chuck Norris és megrúg.

De tényleg, ilyen CSAK filmben létezik!

Arról mondjuk van elmélet, hogy maga Wolfgang Amadeus Mozart ezt csinálta, mert túl sok adóssága volt, és nevének anagrammájaként Teofil Zamrot (Teofil a nevébe tartozott, és Zamrot=Mozart) néven élt tovább, így zökkenőmentesen fejezte be a Requiemjét, tehát nem lehet hallani, hogy onnantól más folytatta, és van is egy ilyen nevű sír a szülőhelyén, de nem engedik felásni.

Tehát van arról elmélet, hogy létezik ilyen, de nem biztos, és Mozartnak akkor is nagyobb megterhelés lehetett az adósság, mint a szülők, hozzátartozók átverése.

2011. jún. 8. 20:49
 7/14 anonim ***** válasza:
80%
csak akkor, ha senkim sem lenne már!
2011. jún. 8. 20:54
 8/14 anonim ***** válasza:
80%
Ha nem lenne veszteni valóm akkor igen.
2011. jún. 8. 20:56
 9/14 Darcy01 ***** válasza:
86%

Én is csak abban az esetben, ha nem lenne semmi veszítenivalóm.

Az Egy ágyban az ellenséggel c. film is ilyesmiről szól (Julia Roberts).

2011. jún. 8. 21:00
 10/14 anonim ***** válasza:

Ha nem lennének barátaim, folyton csak kigúnyolnának, a szüleim meg nem foglalkoznának velem, csak vernének kiabálnának meg hasonló jó dolgok, akkor simán. De így is sok bajt hoztam a szüleimre, nem szúrnék ki velük hogy ezt megtegyem, beleőrülnék a lelkiismeret furdalásba.

Viszont úgy simán új életet kezdenék, hogy senkinek nem szólok, csak fogom a cuccosom és elmegyek innen jó messzire, oda ahol senki nem ismer. Persze akiknek tudni kellene azok tudnák, pl szüleim, mások nem akik nem érnek annyit nekem hogy tudjanak róla.

18/l

2011. jún. 8. 21:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!