Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha egy feleség elhanyagolja...

Ha egy feleség elhanyagolja magát (elhízik), akkor a férj feljogosultnak érzi magát, hogy megcsalja?

Figyelt kérdés

Párom és nagyon figyelünk a megjelenésünkre, foglalkozunk a testünkkel ez az életvitel beleépült a mindennapjainkba.

Beszélgettünk és azt mondta, hogy lehet abbahagyja az edzést mert megtalálta azt a nőt aki keresett (persze nem hagyná abba, annál sokkal hiúbb, csak mondta)

Én azt válaszoltam, hogy nem szeretném ha elhízna. Kérdeztem, hogy ő velem maradna-e ha én elhíznék. Azt válaszolta igen, mégha nagyon elhíznék akkor is. Annyit reagáltam, hogy persze velem maradna meg félred*gna. Erre annyit mondott, hogy nagyon okos nő vagyok.

Ez a gondolat azóta se ment ki a fejemből. Nem tudom eldönteni, hogy komolyan mondta vagy sem.

És a környezetemben is hány ilyen példát látok.

Ha egy nő elhanyagolja magát akkor a párja/férja feljogosultnak érzi magát, hogy megcsalja? Szereti az a férfi egyáltalán a feleségét?

Tudom, hogy nem csalna meg, mert szeret és tudja hogy nálam nincs második esély. Ha egyszer megcsalna szakítok vele. De azt már nem tudom, hogy esetleg 10-20 év mulva, ha valami történik velem (elhíznék stb.) megcsalna-e. Én biztos, hogy kitartanék mellette,nem csalnám meg. Nála már nem vagyok benne biztos.

2011. jún. 6. 15:57
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
75%

Mindenkinél más az értékrend szerintem. Van akinek 6 kg fölösleg semmi (szerintem sem vészes) viszont ha az egyik fél teljesen elhanyagolja magát, nem ad a külsejére, akkor a másik érezheti úgy, hogy már nem is akar neki tetszeni.

Én így jártam, 6 éve vagyunk együtt, én próbálom mindig odatenni magam, főleg ha együtt megyünk valahová, de a párom nem nagyon figyel ezekre, és ha rászólok h kapja már kicsit össze magát, akkor csak annyit mond h miért cseszegetem folyton.. Engem nagyon zavar, de nem lehet vele megbeszélni. Egy kicsi súlyfelesleg nem baj, de ha valaki szisztematikusan elhanyagolja magát, az nálam nem jó pont.

2011. jún. 6. 16:21
 12/30 anonim ***** válasza:
73%

Azért számítanak a kilók is. Néhány kiló hízás még nem a világ, de mondjuk 15+ pluszkilóval már felmerülhet az a probléma, hogy hiába SZERETI az ember a párját, de NEM KÍVÁNJA.

Na olyankor mit csinál az ember? A feleségére már nem áll fel, így szexelni nem tudnak, mindkét fél frusztrálttá válik a szex hiánya miatt, ebben a helyzetben mit lehet tenni?

2011. jún. 6. 16:23
 13/30 anonim ***** válasza:
49%

Nő vagyok. Ha lenne férjem, és elhízna, nem kívánnám szexuálisan. Ha én híznék el és ő nem kívánna engem, nem csodálkoznék. Magamat sem tartanám kívánatosnak.

Megcsalás, vagy szakítás. Fene tudja mi lenne ebből.

2011. jún. 6. 16:24
 14/30 anonim ***** válasza:
71%
Tényleg annyi a dolog kulcsa, hogy még mielőtt a nem kívánási határig eljutnának előtte kell szólni a másiknak. Mindenki felismeri azt a pontot, ahonnan ha tovább hízik a párja már nem biztos, hogy cicának hanem macinak később pedig kucunak fogja szólítani. Na ha jóval a maci előtt szól az ember még van visszaút. ha pedig nem szól és mégis zavarja, hát megérdemli, hogy tönkremennyen a kapcsolat, mert a kapcsolat azért kapcsolat mert a két fél megtudja beszélni a problémákat. Ez is egy olyan probléma, amit meg lehet beszélni.
2011. jún. 6. 16:29
 15/30 anonim ***** válasza:
75%

Ez jó esetben nem így működik. Szerintem a férj jogosult arra, hogy szóvá tegye a feleségének (és fordítva is), ha elhanyagolja magát, ha egészségtelenül elhízik, ami ugye sok betegség forrása is lehet. De nem a megcsalás a megoldás.

Nem jó, ha az ember nagyon kövér. (Tényleg kövérre gondolok és nem arra, ha ide-oda felszed egy-egy kis zsírpárnát.) Nem tud hajolni, liheg, szuszog, hamar fárad, megterhelő a szívnek, sok betegség forrása lehet. Ilyenkor ha valaki szereti a másikat, azért megpróbál segíteni neki, az egészsége érdekében.

Más kérdés az, hogy egy igazán jól működő kapcsolat nem szabad, hogy annyira a külsőségeken alapuljon, hogy ha valamelyik fél felszed pár kilót és az egészséges határokon belül, de vastagabb lesz, akkor már a másik ne szeresse, kiábránduljon belőle.

Én mindig extravékony voltam, de mióta összeköltöztünk a párommal, más étrenden élek, ő a tartalmasabb kajákat szereti, arra nincs keret, hogy én magamnak külön vásároljak, külön főzzek mindig, azt eszem általában, amit neki főzök, fel is szedtem jó pár kilót. Nem vagyok elhízott, meg eleve erősebb a csontozatom is, de felesleges lenne azzal áltatnom magam, hogy nem látszik. Ezért naponta szobabiciklizek, tornázok. Persze hogy igazán elérjek eredményt, ahhoz változtatnom kellene az étrendemen, ami most nem annyira megy, de remélem így is látszani fog majd a torna eredménye valamennyire.

A párom viszont kifejezetten haragszik néha, ha sokat tornázok, mert szerinte most vagyok igazán nőies.

Mondjuk ő még sokkal többet szedett fel, mint én és én is örülök neki, mert imádom a pasikon a kis pocakot. :)

2011. jún. 6. 16:29
 16/30 anonim ***** válasza:
74%

Mi férjemmel 12 éve ismerkedtünk össze.

Akkor ő 53 kiló volt.Én meg 49.

Most 12 év után van egy 2 éves kisfiúnk, és férjem 90 kiló én meg 85.

Sosem volt a gond a mi kapcsolatunkba a súlyunk.

2011. jún. 6. 16:31
 17/30 anonim ***** válasza:
39%

Nem hiszem el,hogy felnőtt emberek ilyen hülyeségeken akadnak ki és csinálják maguknak a nem létező problémát.Valószínűleg nem komolyan mondta...egyébként meg az embernek elsősorban önmagának kell megfelelnie,szerintem azért elvárható,hogy a párok azután is adjanak magukra,miután már stabil a kapcsolat,ha valaki törődik magával 10-20év múlva sem lesz drasztikus,negatív változás.A megcsalás meg sok férfinál nem azon múlik,hogy néz ki a barátnője/felesége.De nem hinném,hogy egy ilyen beszélgetősből neked azonnal ilyesmin kellene magadat idegesíteni.

22N

2011. jún. 6. 16:33
 18/30 anonim ***** válasza:
81%

A fiatalság még most is azt hiszi,hogy minden a kilókon múlik..Akik azt írják,hogy bizony elhagyná a párját mert hízott,nos azok gondolom még nem éltek senkivel több mint 10 évig..Vagy még túl fiatalok.

Kedveseim! Az idő mindenki felett elszáll,és lesz majd olyan időszak amikor már nem leszünk 45kilósak,és ránctalanok..

Lehet,hogy meglepetés amit írok,de eljön majd az az idő is amikor a férj a fehér hajunkba,a ráncainkba,és a húsos testünkbe lesz belebolondulva..

Amikor férjhez mentem 56 kiló voltam,és fiatal.Ma közel 57 éves leszek,és 80 kiló,néhol ősz tincsekkel.A férjem még ma is imád.Sosem csalt meg,ahogy én sem,pedig a férjem aki fiatalként szép legény volt,ma kopaszodó,majdnem 100 kilós szép legény lett.Mi elmondhatjuk,hogy együtt élünk,és a férjem az életem minden napján a világot tárta elém.Ha tehette volna a csillagokat is lehozta volna az égből.Boldog életet kaptam,és kapok még ma is. Hol vannak már a kevés kilók? Már régen nem azok a fontosak.

Amíg erre nem jöttök rá,addig semmit nem tudtok a szerelemről..

2011. jún. 6. 16:45
 19/30 napietus ***** válasza:
60%
aki nem akar tetszeni a férjének, az számoljon vele, hogy nem is fog neki tetszeni. adnunk kell magunkra, a házasságban még jobban, mint előtte. sokan ezt hanyagolják, ezért (is) van a sok válás, meg boldogtalan házasság.
2011. jún. 6. 16:52
 20/30 anonim ***** válasza:
63%

16:29, 79%

Én pl. szóltam exemnek. Nem érdekelte. Pedig már saját bevallása szerint is rossz volt a közérzete tőle.

"Kedveseim! Az idő mindenki felett elszáll,és lesz majd olyan időszak amikor már nem leszünk 45kilósak,és ránctalanok.. "

Valóban. De ha már 30 évesen 100 kiló vagy, miközben a férjed egy 50 kilós nőbe szeretett bele 5éve.... Vagy ahogy én jártam. A párom 2 év alatt olyan löttyedt pocakot eresztett, hogy ha azt a szót hallottam, hogy szex, sikítva menekültem. Pedig csak 27 évesek voltunk. Sajnos vagy nem sajnos, én ha beleszakadnék sem tudnék azon változtatni, hogy lohasztó a szexuális vágyaimra egy hájas pali. A pocakos is. Ez van. Mit csináljak? Tűrjek szótlanul? Menjek bele a szexbe, mintha élvezném?

57 évesen sem leszek 80kiló, mert egészségtelen, és undorodnék magamtól (az rajtam legalább 30 kiló felesleg lenne), és ha a párom is 30 kiló felesleggel rendelkezne, hát róla is hasonló véleménnyel lennék.

(Bár én azt is remélem, hogy nem fogom soha úgy kezdeni a mondanivalóm, hogy "Kedveseim!" :) )

16:24 voltam

2011. jún. 6. 16:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!