Ez most mi? Csak én vagyok a prűd és meg kellene reformálnom a gondolkodásmódomat vagy tényleg nem normális dolog amit kér?
5 éve vagyunk együtt a férjemmel, másfél éve házasodtunk össze. Minden rendben van közöttünk, testileg-lelkileg. Legalábbis eddig azt hittem, hogy így van.
A párom a haverjaitól 30. születésnapjára azt kapta, hogy befizették egy közös nyaralásra, a Kanári-szigetekre mennek 6 napra, holnap indulnak.
Tegnap este felvetette, hogy mi lenne, ha szabad kezet adnék neki. Vagyis, hogy azalatt az idő alatt még nyaral, azt csinál amit akar, azzal amit akar. Vagyis: ha megkíván egy nőt, akkor lefekszik vele és ha megkíván egy másikat, akkor azzal is. Persze ha nem akarom, itthon nem mondja el, történtek-e ilyenek. Merthogy neki erre szüksége van, mivel a "spanok" még szinglik, ezért tutira minden este más nővel fognak szexelni.
Na ez nálam annyira kiverte a biztosítékot, hogy azóta nem szólok hozzá és igen komolyan elgondolkoztam a váláson.
Mert ez nem normális dolog!!! Ha szeret, akkor nem akar mással kefélni még a Kanári-szigeteken sem. Meg nem értem, ott miért nehezebb türtőztetnie magát, mint itthon?? Ha meg nem szeret, akkor miért vett el egyáltalán?
Persze azt mondja szeret, ez csak frissítés lenne, és ha akarok, itthon én is szabadon csinálhatok bármit.
Hát kösz, én inkább kihagynám..
"zerintem az az ember (férfi vagy nő), aki, ha a másik nem vállal be bizonyos dolgokat, vagy netán elhízik, vagy más, mint a kapcsolat elején, erre a problémára megcsalás megoldásával reagál, az már eleve nem néz szembe kettejük problémájával..vagyis az egyszerűbb utat választja"
Honnan tudod hogy nem próbálta korábban megoldani? HOgy egyszer se hozta szóba ami zavarja?
Az elképzelhetetlen hogyha a problémát felhozta a férje akkor a feleség csak megsértődött de nem változtatott, vagyis süket fülekre talált a férfi?.
Itt van pl a súly kérdése. Ha egy férfi szóba hozza hogy lejárhatna sportolni a nő mert van némi felesleg, akkor teljesen mindegy milyen formában mondja, a nő megsértődik, a férfi a szemét disznó hogy már így nem is szereti stb, de nem fog tornázni. Az esetek nagy részében így van.
Vagy pl ha kevés a szex, akkor is legtöbbször az a reakció hogy a nő bűntudatot kelt a pasiban azzal hogy megsértődik a "mert neked csak arra kellek", a férfi bocsánatot kér és minden marad a régiben.
Ilyen esetben is a férfi a könnyebb utat választja ugye. Ítélkezni könnyű, de az ide írogató (főleg) nők valahogy mindig kihagyják azokat a részleteket amik az ő hibáikra rámutatnak.
Látszik itt is, senki se kíváncsi az okokra, még a kérdező se, csak megy egyből a férjed egy szét hagyd ott kezdetű duma
De azt sem tudhatjuk, hogy volt-e egyáltalán probléma (súly, szex, bármi). Hiszen a kérdező ilyet nem írt. Ő azt írta, eddig jól megvoltak és azt hitte, minden rendben van. De ha a férje korábban jelzett volna neki problémákat, akkor csak nem hihette, hogy minden rendben, nem?
Amúgy meg, ha tényleg van probléma egy kapcsolatban, amit az egyik fél nem akar megoldani (nő, vagy férfi, mindegy), akkor az a kapcsolatot nem tiszteli eléggé. Szerintem, ha ilyen eset áll fenn, akkor be kell fejezni a kapcsolatot. A megcsalást továbbra sem tartom megoldásnak.
"Ő azt írta, eddig jól megvoltak és azt hitte, minden rendben van. "
Oh, szóval ha te azthiszed hogy minden rendben van akkor az úgyis van? És olyant el tudsz képzelni hogy ezek már korábban eljátszották, semmi eredménnyel, és a férfi már egy ideje nem iis hozza fel ami őt zavarja mert úgyse lenne eredménye. csak veszekedés, . Ezek után nincs felhozva a probléma, csak a férfit zavarja, de nem mondja mert nincs értelme, a nő meg azt gondolja hogy minden rendben mert ugye nem veszekednek.
Lehet hogy nincs így, de meglepődnél, hány ilyen van a világon. A nő nem vesz tudomást problémáról, csak megsértődik, a férfi meg már unja mondani.
Még mindig tartom, hogyha a férfi meg lenne elégedve a feleségével, ez eszébe se jutna.
És a reakciókból meg abból ahogy az egészet kezeli a nő (megsértődik, nem szól hozzá, olyan hozzászólásokat vár amik a lelkét ápolják és igazat adnak neki) igen csak elképzelhető hogy ez van a háttérben.
De amit írsz, az mindkét nemre igaz! Ha az egyik nem vesz tudomást a másik problémájáról, ott baj van, nem kicsi. Amit továbbra is úgy gondolok, nem megcsalással kell megoldani.
És igen, én bevállalom, ápolom a kérdező lelkét, mert azt gondolom, helytelen, amit a férje tesz.
nem vagy prűd...
én eleve ezen a haveros nyaraláson is kibuktam volna... ez az adjál szabad kezet felvetés meg már csak hab a tortán... ha az én férjem lenne ennyire debil, és ezt komolyan is gondolná...hát én simán elküldeném a kanári szigetekre azzal, hogy ott is maradhat...merthogy elválnék az biztos.
Én megmondanám neki, hogy persze szivem, nyugodtan dugdosd akibe akarod, de mielőtt hazajöttök kérd már meg a haverjaidat, hogy keressenek neked egy albérletet, mert ahogy kitetted a lábad az ajtón én a zárat lecserélem.
Pfff, milyen ez már, az ha duzzogsz az nem elég, vissza kell piríts neki, hogy vegye észre magát.
Én is nő vagyok, és nem bírom ép ésszel felfogni, hogy miért mennek hozzá más nők olyan férfihoz, akit szemmel láthatóan nem ismernek.
Nincs ezzel semmi gond, amit a férjed mondott. Vannak olyan házasságok, amikbe ez simán belefér, vannak, amikbe nem. Félre ne érts, nekem sem fér bele - de nem hiszem, hogy a férjed ezt minden előzmény nélkül, először hozta fel öt éven belül. Le kell venni a szemellenzőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!