Mit csinaljak? Hogy apukam vegyen nekem telefont vagyis hogy egyezzen bele?
Nem olvastam el az összes kommentett,de már az első oldalon is ilyeneket olvastam:
'Minek neked...?','Csak villogni akarsz.''menj diákmunkára' stb...
Szerintem próbáld meg rábeszélni,vagy 'véletlenül' hagyd el vagy mondd azt,hogy ellopták...
Utolsóra reagálva
Hát szerintem pont ez a legrosszabb taktika.
a) a szüleid sem hülyék, pontosan tudják, hogy merről fúj a szél
b) nincs biztosíték arra, hogy kapsz egy másik telefont, és ha kapsz is, az olyan lesz, amilyent szeretnél. Könnyen lehet hogy még a mostaninál is rosszabb, használt telefont kapsz
c) egy ellenérvet adsz a kezükbe, hogy MIÉRT NE vegyenek neked drága telefont.
De jó nektek, hogy ilyen szívfájdalmaitok vannak!
Más gyerekek meg éheznek! Bár mondjuk ez is egyfajta szociális érettséget, vagy éppen éretlenséget tükröz.
Tegnap 15:24 vagyok. Látom, hogy sokan összekeverik a haszont a faaszommal. Az összes konzumer cuccot azért gyártják, hogy legyen, aki megveszi, örömét leli benne és az előállítónak és a kereskedőnek is csilingeljen a kassza. Milyen érdekes, hogy amikor valaki a szoci rendszeren nosztalgiázik, vagy jót mer mondani Kádár Jánosra, akkor leordítják a hajat a fejéről, mert a kapitalizmus az ISTEN. Amikor valaki meg ennek akar élvezni valami részét, akkor meg jönnek itt szociális érzékenységgel, meg egyebekkel. Vicc. A kérdezőnek tetszik egy telefon. Szeretné. Minek lehurrogni? Hogy miért nem jó neki, az ami van, meg miért nem vesz használtat, stb? Ezt kérdezte? Nem! Ő szeretné a szüleitől megkapni. Kinek mi köze hozzá, hogy esetleg náluk a családban úgy van bevezetve, hogy számíthat a szüleire anyagilag. Mert fiatal, vagy mert tanul vagy bármi. Tehát itt az TROLLKODÁS, hogy mások éheznek, meg miért nem jó neki egy használt olcsóbb. Nem kéne irigyelni azt, hogy esetlegesen ő olyan családban él, ahol van mit a tejbe aprítani és nem csak egész nap panaszkodnak.
Az más kérdés, hogy azzal effektíve én sem értek egyet, hogy a szülőkből kelljen kicsikarni és helyeselném, ha ő maga is akarna tenni érte, hogy megvehesse. De azt nincs jogunk bírálni, hogy miért pont az a készülék kell neki. Ha menőzni akar, hadd tegye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!