Miért lett általánosan elfogadott és szinte jobb a mozaikcsalád mint a hagyományos?
Szerintem egyik sem jobb vagy rosszabb.
A lényeg a szereteten és az anyagiakon van.
Ha ez a kettő megvan,akkor mindegy,hogy milyen a család.Hány tagú,a szülők együtt élnek-e stb.
Az élet egy véletlenszerű társasjáték,amiben a bábuk sem kiszámíthatóak.Amit ma gondolsz,lehet 5 év múlva máshogy fogod,10 év múlva ismét másként.
Nem szabad függővé,kiszolgáltatottá válni.Ennyi a titka.
És meg kell ismerni a másikat mielőtt belemegyünk komolyabb dolgokba.
Ha meg vmi elmúlt el kell fogadni.
Én nem érzem, hogy elfogadottabb a mozaikcsalád, mint a hagyományos, sőt inkább úgy látom, annak ellenére, hogy minden 2. házasság válással végződik, még mindig neheztelés van, ha az ember új családot alapít.
Szóval lehet, hogy ez utóbbi már elég gyakori, mégsem hiszem, hogy mások szemében ez annyira elfogadott lenne.
Ezt azok érzik leginkább, akik benne vannak, mint pl. én is. Nem is csodálkozom, hiszen tényleg nem egy ideális állapot, ez inkább kényszermegoldás arra, hogy az ember ne társ és család nélkül öregedjen meg. Bár rengeteg kompromisszummal jár, mégis, ha a pár egyetért néhány alapdologban, jól is működhet, és a gyerekek előtt igenis, lesz minta az összetartásra, sőt arra is, hogy a nehézségekből fel lehet állni, újra lehet kezdeni, ha úgy hozza a sors. Ma már erre a képességre is szükség van az életben maradáshoz! Sok egyéb miatt is jó lehet a mozaikcsalád, erről a blogomon többször is írtam: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!