Tényleg felfoghatatlan, hogy a férjemmel nem vagyunk sziámi ikrek?
Volt egy meghívásom néhány napos kiruccanásra egy társasággal, ahol a többséget nem ismertem, csak a szervezőket. A férjemet hívtam elsőként, de mondta, hogy ő most egyéb dolgai miatt inkább itthon maradna, menjek nyugodtan és hívjak valaki mást a barátaim közül.
Az egyik legjobb barátom ráért (a szervező barátok hallomásból ismerték, személyesen nem), vele mentem, férjemnek semmi kifogása nem volt ellene.
Utólag hallottam vissza, hogy a társaság többi tagja ki volt akadva azon, hogy egy másik pasival mentem és nem férjemmel.
Ha egyszer neki ezzel nem volt gondja, ismeri azt, akivel mentem, másoknak ez miért jelent problémát?
Az egyetlen dolog, ami a férjemet "zavarta", hogy a barátom néha kicsit vadul vezet. Indulás előtt kezet fogott vele és megkérte, hogy vigyázzon rám és a kedvéért vezessen kicsit nyugisabban, hogy egy darabban kapjon vissza, illetve dobjak egy sms-t, ha megérkeztünk.
Amúgy roppant sajnálom akiknek nincsenek kapcsolataik baráti körük,szerető családi közegük és a párjukun élik ki a hiányt,és fojtják őket.
Az ilyen tipús üldüzi el a párja mellöl a barátokat,családtagokat,hogy a csak az övé legyen.Nekem volt ilyen barátom kalitkába próbált zárni,hát otthagytam,mint a szart.
Inda-típus..:D
Azért nem irigylem őket. Lelkileg függnek a társuktól, megfojtják a szeretetükkel, tulajdonként kezelik, és emiatt rendre lapátra kerülnek. Aztán jön a következő, akire még jobban akaszkodik, és még jobban taccsra teszi őket a szakítás.. Nekem is volt olyan pasim, aki ezt tette velem, én rövid időn belül begolyóztam és szakítottam. Aztán jött az öngyilkossági kísérlet, stb, mert nélkülem mihez kezdjen az életével?! Utólag nevetek rajta, de akkor nagyon ki voltam bukva, hogy erőszakkal rám akaszkodik, mint egy kolonc, és fenyeget a saját életével..
Nincs is jobb, mint egy kiegyensúlyozott kapcsolat a nagy Ő-vel, barátok és családtagok koszorújában. Ha az ember meg akarja őrizni azt a személyiséget, amibe a párja beleszeretett (és ami tulajdonképpen ő maga) akkor amennyire lehet, élni kell tovább az "önálló" életet is.
Egy sikeres kapcsolat nem abból áll, hogy két ember éli az életét, majd találkoznak, és egy harmadik életet kezdenek élni, hanem az a bizonyos két élet éppen egy irányba fut, de összefonódik-szétválik, megőrzi mindkét fél önmagát, de közben egységet alkot a másikkal.
Ha minden pillanatot együtt élnénk meg, nem lenne miről beszélni, hiszen mindkét félnek ugyanazok a gondolatai.. mintha a tükörképével élne együtt az ember. Elég rémisztő..
Az "inda" ( :DDD) válaszoló szerintem kicsit átesett a lovon. Van egy gyanúm, hogy ő arra gondolt (báááár, ennek ellentmond a kiemelt ÁLLANDÓAN szó), amikor valaki a kapcsolat rovására van másokkal.
De szerintem itt nem is erről beszélgettünk, hanem az egészséges mértékű különlétről.
Amúgy aki állandóan együtt akar lenni a másikkal, az mit csinál, amíg a partner dolgozik? Beül mellé az irodába/kocsiba/pultba? Az átlag 8 óra távollét egy nap, hacsak nem fordító és otthon dolgozik.
A férjemnek most sűrűbb a vizsgaidőszaka, mint nekem, így több szabadidőm van. Ő szerintem most azt se venné észre, ha két napra elmennék itthonról, teljesen bele van temetkezve a könyveibe. Ilyenkor ez szokott lenni, utána több közös program van a szokásosnál, én se piszkálom, mert attól nem megy át a vizsgán, hogy velem foglalkozik (meg csendben irigykedek, mert én képtelen vagyok napi 10-14 órát egyhuzamban tanulni :)).
Ilyenkor csak azért, hogy együtt(= egy légtérben) legyünk, nézzem a falat? Ha hívnak valahová, megyek, így legalább őt se zavarom azzal, hogy körülötte szöszmötölök.
Amikor nekem van vizsgapara, akkor meg ő jár el többet - én is nehezebben tanulok, ha itt van a csábítás, kifejezetten örülök neki, ha ilyenkor nincs itthon, vagy kevesebbet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!