Milyen következményekkel járhat az ha egy 8. -os nem megy el a ballagására?
8évet lehúztam az osztálytársaimmal,amiket műveltek velem az katasztrófa,azért nem mentem át másik iskolába mert a szüleim azt mondták 6.ban,hogy bírjam ki ezt a két évet valahogy. Hát nagy nehezen kibírtam,de nekünk jövő hét szerdán ér véget a suli szombaton pedig ballagás,én nem akarok el menni,mert tudom,hogy az utolsó napomat is megkeserítik.Persze nem mondom el senkinek,hogy nem megyek el,csak mikor eljön az a nap nem megyek és kész. Súlyos asztmás vagyok,mi lenne ha azt mondanám bizonyítvány osztáson,hogy befulladtam és a kórházba bevittek,és ott tartottak pár napig? (Nem egyszer előfordult ilyen.) Az osztályfőnök ezért megbuktathatna?Mert nekem apu azt mondta.. Meg,hogy utána nézhet és akkor nekem annyi..
Tudom,nem szép dolog ilyet kieszelni,szégyellem is a képem,de akármennyire hihetetlen nekem jobb lenne ha nem mennék el..:S
Én elkéstem a saját ballagásomról.. már rég mentem körbe körbe énekeltek minden.. én a végére értem be, mikor osztották ki a bizonyítványt.. nem volt semmi.. oda adták, viszlát..
Sőőt volt aki elkérte a bizit és ment is el.. nincs semmi, bemész másnap oda adják viszlát..
Hát valószínűleg kibírsz pár beszólást, ugyenis a kutya se veled fog foglalkozni, minenki ellesz a családjával, barátaival foglalva. Ez csak gyerekes nyafogás. Ez a te ballagásod, odamész emelt fővel, elmész és akkor többet nem kell foglalkozni velük. Ballagás nélkül viszont nem lesz ballagási bulid se, azért pár ajándékért és ajnározásért cserébe megéri. ;)
Meg nem buktathatnak amúgy. De elég átlátszó lenne, és hacsak nem mindenkitől távol folytatod az életed az ország másik felében... hallgathatod ezt az anekdotát is. "Nézd, ott van az a lúzer, aki a saját ballagására se ment el mert nem bírja a kritikát!" De te tudod.
A ballagás, és az iskolai bizonyítvány két teljesen külön dolog, egyik sem befolyásolja a másikat.
Ha már így elhatároztad, hogy ezt az utolsó alkalmat nem kívánod az osztálytársaid között tölteni, akkor legyen benned annyi bátorság, hogy nem hazudozol, hanem vállalod. Lehet, hogy még meg is könnyebbülnél, ha az osztályfőnöködnek megmondanád nyíltan, hogy miért nem akarsz elmenni.
Apádnak meg lehetne annyi esze, hogy nem stresszel ilyen szamárságokkal. Ha már abban nem tudott segíteni, hogy az elmúlt 8 évedre ne ilyen utálattal kelljen visszagondolnod.
A szüleiddel beszéld meg, másoknak ne szólj róla, az osztályfőnöknek se. Ha nem tud róla az iskolában senki, akkor baj sem lehet belőle. Majd később bementek érte a suliba. Megértem, hogy nem akarsz ott lenni a ballagásodon. Persze kibírhatnád azt a pár órát, de valójában semmi értelme, ha rosszul éreznéd magad.
Én 6.-ban átjelentkeztem egy hatosztályos gimibe. Nagyon jó tanuló voltam, de ha megtudták volna a tanáraim, hogy el akarok menni, lehúzták volna a jegyeimet, hogy ne vegyenek fel (mással meg is tették). Felvettek, de a tanév végéig nem szóltam, mert csak én jártam volna rosszabbul, 1-2 tanár kiborult volna és annak ellenére, hogy nem tehetett volna már semmit, lehúzott volna. Ezért nem szóltam senkinek se róla, csak akkor közöltem a tanárokkal és az osztálytársaimmal, amikor már le volt zárva a bizonyítványunk. Ha lezárják a bizonyítványt, már nem tudnak mit tenni. Szépen bejársz a suliba minden nap, nem szólsz senkinek, a ballagásra meg nem mész el, hanem otthon töltöd a családoddal, békésen a napodat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!