Ha albérletbe kiadom a házrészemet egy roma családnak (aki beszélgetés alapján jó embernek tűnik) egy 8 hónapos kisgyerekkel költöznének be, és véletlenül adódna egy olyan helyzet, hogy nem fizeti ki, ki tudom tenni őket?
Sokan azt tanácsolták, hogy nem tudnám őket kirakni, még hatósági eljárással sem, mivel kisgyerekkel vannak!
Szerintetek?!
Szia!
A nagymamám szomszédja kiadta egy roma családnak (ott a gyerek 3 éves volt.) Végig nem fizettek a főbérlőnek, mondván apukát kirúgták, anyuka otthon a gyerekkel miből. A Főbérlő nem tudta őket kitenni (még ők fenyegetőztek, hogyha kiteszik őket, akkor a "család" megbosszulja), a nő állandóan a szomszédoktól kért kölcsön, persze egy idő után ők se adtak neki. Végül 8 hónap múlva sikerült megszabadulni tőlük. Igaz egy lelakott lakást és 250.000 tartozást hátrahagyva. Szóval szerintem ne tedd.
Igazából a te helyzetedben nekem mindegy lenne, hogy cigányok vagy nem cigányok, de házrészt nem adnék ki senkinek. Ki akarnak idegenekkel együtt élni a saját házában? Én biztos nem bírnám elviselni, pedig hát nekem sem a legjobb az anyagi helyzetem. Én albérletben lakom, és én meg azon gondolkodtam, hogy kéne egy lakótárs, de akkor egy szobában kéne lennünk, vagy pedig nekem a fiammal kéne egy szobában lenni, de egyiket sem akarom. Azért mi mégis csak egy család vagyunk, most egy idegen emberrel lakjunk együtt? Meg ez is, hogy a gyerekkel egy szobában... anno pont azért költöztünk el anyukámtól, hogy végre meglegyen a külön szoba, hogy éjjel nyugiban alhassunk mindketten, stb. Szóval én is úgy vagyok vele, hogy inkább a filléreskedés, de a meglévő kényelmünket nem akarom feladni, már ha kényelemnek lehet nevezni egy másfél szobás lakást.
Viszont ha ilyen rossz helyzetben vagy, arra nem gondoltál esetleg, hogy eladd a házat, és vegyél két kisebb lakást, aztán az egyiket kiadod? Persze nem tudom, mennyit érhet a házad, vagy hogy eladhatod-e, de így nem kéne idegenekkel együtt élned, és mégis lenne némi bevételed a lakás bérbeadásából.
Hidd el, hogy nem egy intelligens, figyelmes, környezetére, bútorokra vigyázó családról van szó.
Ha annyira értelmesek, gondosak lettek volna, nem csináltak volna gyereket a semmire.
Más egy olyan családnak kiadni, akiknek csak azért kell még az albérlet, mert még nem adták át az új lakásukat pl., de itt nyilván nem erről van szó.
Mi az a három szó amit soha, semmilyen körülmények között nem akarsz hallani egy cigánytól?
"Jó reggelt szomszéd!"
Gondolod meg.
Miért számít neked az, hogy roma családról van szó? Pf... Ezt úgy gyűlölöm! Ha egyszer látod, hogy nem normális, akkor nem fogod kiadni neki akkor se, ha magyar, meg akkor se, ha üzbegisztáni, nem? Ha meg látod, hogy normális, akkor meg nem mindegy, milyen származású?
Egyébként meg ne legyél naiv, attól, hogy valaki rendesnek tűnik, még nem bízhatsz meg benne! Legyen szerződés, és akkor kiteheted. M
"Optimista az, aki azt hiszi, hogy a légy a szobában a kijáratot keresi."
-Optimista az aki azt hiszi hogy ha a cigány megkérdezi mennyi az idő, az valóban az időre kíváncsi...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!