Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha albérletbe kiadom a házrész...

Ha albérletbe kiadom a házrészemet egy roma családnak (aki beszélgetés alapján jó embernek tűnik) egy 8 hónapos kisgyerekkel költöznének be, és véletlenül adódna egy olyan helyzet, hogy nem fizeti ki, ki tudom tenni őket?

Figyelt kérdés

Sokan azt tanácsolták, hogy nem tudnám őket kirakni, még hatósági eljárással sem, mivel kisgyerekkel vannak!

Szerintetek?!

2011. jún. 4. 11:57
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon, nagyon, nagyon vigyázz.

Szomszédunk is úgy járt, hogy nagyon rendesnek tűntek, nagyon becsületesnek, a szülők dolgoztak, stb.

Aztán szóltak, hogy nem tudnak fizetni, mert a családapára rádőlt egy fal az építkezésen. Következő héten már szívroham volt, aztán tüdőgyulladás. Egy hónap "kórházi kezelés után" kiderítette, hogy a férj nem dolgozik, feltételesen van szabadlábon, és csak villanyszámla, amit felhalmoztak, több mint 150 ezer. Azt se tudja, hogy fogja rendezni, behajtani nem lehet.

Még szerencsés, hogy legalább kiköltöztek.

A munkaadói igazoláson kívül kérj papírt arról is, hogy hova jár a gyerek oviba. Ha jár egyáltalán... mivel a gyereket nem lehet csak úgy kivenni, betenni, stb, könnyebb őket megtalálni, ha netán elfelejtenek fizetni. Ill. ha a gyerek nagyobbacska, és még nem jár oviba, mérget vehetsz rá, hogy nem dolgoznak.

Házrészt kiadni amúgy is sokkal kockázatosabb, ha kikötik a közműveket, neked se lesz, ha csak nem rendezed, és figyelheted, hogy minden megvan-e: fűnyíró, szerszámok, stb.

A jó szomszédság sem garantált, akár a gyerekek, akár egy kutya, vagy a száradó ruha miatt kitörhet a perpatvar, nem könnyű idegenekkel együtt élni.

Én speciel szívbéli jó barátoknak nem adnám ki a ház egyik felét, pedig el lehetne választani... de laktam már együtt másokkal, és elég volt.

2011. jún. 4. 12:45
 22/42 anonim ***** válasza:
100%

Hali

Nem tudom ,hogy merre van a lakás ,de én a helyedben diákoknak vagy fiataloknak adnám ki a házrészt mivel ők nem fogják lelakni víz villany és gázon kívül nem fognak fogyasztani.

Roma családdal a szomszédomnak volt már gondja így megfogadta ,hogy soha többet nem mert hiába voltak nagyon rendesek kedvesek(az elején) kiderült ,hogy nincs semmi jövedelmük és ezenkívül űllandóan ordibáltak egymással végül az lett ,hogy 3 hónap után elköltöztek ,de semmit nem fizettek ki több mint 200ezer ft tartozást hagytak hátra+albérlet..Persze a házat is sikerült "lelakni" mert kb egyáltalán nem takarítottak és minden tiszta penész volt.

Nagyon gondold meg ,hogy ki akarod e adni.A gyerek meg inkább teher.Én pl nehezen viselném el ,hogy egy 8 hónapos kisbaba 4 óránként felsír (gondolom nem kell egy anyukának magyarázni:)

Mindenesetre a legjobbakat kívánom!

2011. jún. 4. 13:10
 23/42 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudod csak úgy kitenni. A magyar törvények rakás szarok ilyen térről, mert sosem a tulajt védik, hanem a bérlőt. És ha be van jelentve és nem akarnak menni, akkor max bírósággal lehet kitenni de az hónapokig vagy évekig elhuzothat. Addig pedig szépen élősködhet a lakásban vagy hatalmas rezsi számlákat hagyathat maga után amit nem fizet ki és elhúz. Tehát akárkinek nem szabad kiadni semmit..
2011. jún. 4. 13:11
 24/42 anonim ***** válasza:
100%

Magyar család kisgyerekkel,rendezett anyagiakkal kivették a házamat.Elzárva a garázsban kispoharak,szennyestartó,ruhák,könyvek stb,később tudtam volna elhozni,de nekik nem is kellett a garázs.Egyik éjszaka leléptek,csináltak 30 ezres villanyt,60 ezres gázt,az utolsó kispoharamat,kiskanalamat,mindenemet elvitték.

SOHA TÖBBET ALBÉRLŐK!!

Rendőrségi ügy lett belőle,azóta is oda járkálok,még egyszer mondom,rendes,jólápolt magyar család 3 éves kislánnyal...

2011. jún. 4. 13:11
 25/42 anonim ***** válasza:
100%

Én albérlő voltam egy helyen, a lakbért mindig rendesen fizettem. A tulajjal haverok is lettünk. Később elköltöztem. Jóhiszeműen kiadta utána egy nm cigánynak, aki lelakta és átverte, aztán egy cigány családnak, akik nagyon jó embereknek tűntek, és először fizettek is. Aztán fél évig etették egy mesével, hogy miért nem kapnak pénzt. Aztán rájött, hogy csak mese, de nagyon nehezen tudott tőlük megszabadulni. Ők nagyon durván lelakták a lakást.

Én semmilyen jogi biztosíték mellett sem adnám ki cigánynak, mert nagyon kevés a jó közöttük. Olyan, mint egy kamionnyi kukacos alma. Lehet, hogy találsz köztük nem kukacosat, de ki akarja kiválogatni? Nekem is volt pár cigány ismerősöm, akikben nagyon nagyot csalódtam évek múlva. Először másnak tűntek, aztán mégis ugyanolyanok lettek később.

És velük kedvezőbben bánnak el bíróságon, mint magyarokkal.

Az albérletet - ha jó áron van (nem túl olcsón azért) - mindig könnyű kiadni, biztos, hogy találsz rá másik jelentkezőt is. Csak azok az albérletek nem szoktak elkelni, amik vagy túl drágák, vagy túl lelakottak, vagy olyan a tulaj személyisége, hogy nem lehet megbízni benne.

2011. jún. 4. 13:20
 26/42 anonim ***** válasza:
71%
Most vettem észre, hogy házrészről írsz. Hát együtt laknál romákkal? Mármint ilyen közel? Még a szomszédjuk se szívesen lennék, akármilyenek lennének. Ki tudja, mit csinálnának ott, amitől nem tudnátok normálisan élni. Gondolok az állandó ordibálásra, koszra, de akár még csótányok is megtelepedhetnének a házban, ha olyan mocsok lenne. Meg az, hogy 8 hónapos a gyerek... ki tudja, mikor jön a következő, majd megint a következő. Még a legrendesebb cigány is lehet terhes csak azért, mert buta. Van egy cigány ismerősöm, aki nagyon normálisnak tűnt, és mégis puszta butaságból teherbe esett 17 évesen. És úgy magyarázkodott, hogy "ja, nem tudtam" - mikor csak el kellett volna olvasni a fogamzásgátló tabletta betegtájékoztatójában, hogy bizonyos gyógyszerek csökkentik a hatását, és ha néhány órával a bevétele után kihányja, akkor pótolni kell a kiürült tablettát. Ki tudja, hány gyereket szülne még oda, akiket nem bírnának eltartani, és talán azért nem bírnának fizetni.
2011. jún. 4. 13:34
 27/42 anonim válasza:
82%
Ne add ki nekik!Pillanat alatt odacsődítik a rokonságot ,banzájoznak éjjel nappal és azt veszed észre ,hogy te leszel kitúrva a másik házrészből is.Kirakni meg jogi eszközökkel lehetetlen főleg ,hogy védett faj a cigány ma hazánkban,vagy hosszú évek kérdése addig meg lebontják a fél házat.Csak úgy lehet kirakni ,ha egyik nap néhány markos legény kihajítja a cuccaikat letakarja hogy azért ne ázzon szét,és be is költözik a helyükre néhány kiképzett őrkutya társaságában az albérletbe.Mi így tudtuk csak kirakni egyik ismerős albérlőit,mert a szépszó semmit nem ért.Az előítélet egy természetes védekezési ösztön jó ha hallgatsz rá.
2011. jún. 4. 13:58
 28/42 anonim ***** válasza:
46%

Én semmilyen gyerekesnek nem adnám ki. Tök mindegy, milyen nemzetiségű, a gyereket én is úgy tudom, hogy védi a törvény. Most egy ismerősöm befogadott egy nénit, akit a link fia miatt tettek ki az albérletből és CSAK ÚGY TUDTA kijelenteni a tulaj a nénit a saját lakásából, hogy az ismerősöm bejelentette saját otthonába a nénit ideiglenes lakcímmel. És akkor itt még be se került a képbe semmiféle gyerek...

Amúgy én azt tapasztaltam, hogy nem éri meg kiadni albérletet. 3 emberrel jártam pórul. Nem vigyáznak a lakásra, mert nem az övék. Lelakják, stb...Az egyik miatt állandóan frászban voltam, mikor robbantja fel a házat, olyan szórakozott volt, amíg főzött közben aludt meg ilyenek, egyszer ömlött a gáz mire észrevette. Aztán meg a kandallóüvegemet törte be véletlenül. Mások jó ismerősömék voltak, de ezt ki akarták használni, a srác úgy akart beköltözni, hogy nem fizet rögtön, ami nem is lett volna baj, ha előre értesít, de kész tények elé voltam állítva és meg mertem kérdezni, hogy miért gondolja, hogy ez az infó nem tartozik rám??? Aztán meg ismerősömék ezért megharagudtak, a srác nem sokkal utána közölte, hogy mégse akar albérletben lakni, adjuk vissza a pénzt. Én el se kértem tőle akkor még, nagynénémék viszont közölték, hogy nem kapja vissza, lakja le, aztán menjen ahova akar. Akkor meg mi lettünk a szerződésszegő nem tudom mik. Amikor elszámoltam vele, és levontam a rezsit a kauciójából, akkor ki volt akadva, hogy nem adtuk neki vissza a jogos kaucióját (sötét á...llat volt), az ismerősömék meg nekiálltak az apeh-al fenyegetőzni, mert addig persze jó volt nekik is fillérekért szerződés nélkül az albérlet, most hirtelen már hiányolták a bejelentést. Az első problémánál meg lettem zsarolva. Jelzem, 30 ezer Ft-ért plusz rezsiért adtuk volna havonta a kis házat, akkor lett felújítva a fürdő, a kis szoba, teljesen külön élete lehetett volna.

Mindegy, a harmadikat már el se mesélem, ők is azzal kezdték, hogy beköltöztek és elfelejtettek szólni, hogy nem tudnak fizetni, csak 1 hét múlva. Akkor még kauciót se kértem, amit máig bánok, mert 3 hónap múlva köszönés nélkül mentek el...

Szóval elég volt, tőlem ott fagyhatnak meg valamelyik utcasarkon, többé hozzám nem jön egy sötét par....aszt sem lakni, inkább megfagyok a saját lakásomban, mert nem lesz pénzem fűtésre, de inkább ez, mint azok az élősködők...

Persze van kivétel: a párom is albérlő volt, míg össze nem költöztünk. Ő nagyon jó viszonyban volt a tulajjal, de ő intelligens ember, vigyázott a szobájára, sose késett egy napot se az albérleti díjjal. Mai napig visszajárunk látogatóba a tulajhoz. Párom még akkor is fizette az albérletet rendesen, mikor heti 6 alkalommal már nálam aludt, a tulaj már el se akarta fogadni a pénzt.

Szóval ilyen is van, de én egy ilyet se fogtam ki.

Szóval mindegy milyen nemzetiségű, gyerekkel én nem fogadnék be senkit!!!

2011. jún. 4. 14:26
 29/42 A kérdező kommentje:
Tiszta szívemből köszönöm az eddigi véleményeteket. Amint észrevettem 90% azon van, hogy jobb, ha nem adom ki. Mivel nem jogi utakon szerettem volna eljárni ezt az egészet, a kommentek alapján jobban járok, ha magam maradok. Igen házrészről van szó,és én sem szívesen laknék romákkal, de mivel nagy szükség van a pénzre, megtettem volna! Így olvasni tanácsot kérni,sokat segített. Inkább tovább szenvedek ezt a nehézséget, mint bíróságra járni évekig. KÖSZÖNÖM SZÉPEN A SEGÍTSÉGETEKET!!
2011. jún. 4. 14:29
 30/42 anonim ***** válasza:
79%

Írta itt valaki, hogy azonnal a nevükre íratni az órákat. Hát ez hüly.e.ség...Közös házban meg sem oldható, de én külön házban sem tenném. Onnan kezdve jogom se volna ellenőrizni, fizetik-e a számlákat!

Viszont ha nem fizetik, az én házamban fogják kikötni a villanyt,a gázt, tök mindegy kinek a nevén van...

Ha újra akarok majd villanyt, vissza kell köttetnem, ha meg arra várok, hogy ők fizessék ki, hát...

2011. jún. 4. 14:34
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!