A 13 éves fiam súlyosan meglopott, mit gondoljak ezek után?
21:29
Amelyik gyermek szeretethianyban szenved, de nem is kell, hogy szeretethiany legyen, eleg az, ha nem kapja meg azt a lelki torodest, amire O vagyik, ekkor elkovet barmit csak azert, hogy felhivja onmagara a figyelmet, de annak a figyelmet, Aki elhanyagolta Ot, jelen esetben az Edesapanak jelzett ilyen formaban.
Elegge kiszamithatatlanok ebben a korban, tehat ez nem jelenti azt, hogy a szulo valoban hibas is, de nem lehet ezt figyelmen kivul hagyni, de szigoru buntetest sem lehet alkalmazni.
A szigoru buntetessel csak artani fognak, es arra hergelik, hogy legkozelebb mast kovessen el, de itt mar a bosszu is jelen lesz, tehat erdemes ezt a jelenlegi helyzetet ovatosan, hatarozottan es nyugodtan kezelni, ugy hogy a gyermekre hatni lehessen. Elkell erni azt, hogy megnyiljon lelkileg!
Szakember segitseget nem fogja elfogadni, tehat ez a szuloknek a feladata, egy belso munka, ami turelmet igenyel.
Na igen, némelyik tini borzalmas :(
Szerintem ha szeretethiány lenne, nem ennyit lopott volna. Én csak simán berúgtam volna, akkor velem foglalkoztak volna. Na de 280 000 Ft az pont egy gép ára. Nem a lopásért tette, hanem pont annyit lopott, amennyibe ez kb. került. Tárgyi célja volt.
Szerintem is lehet szeretet hiány nyugodtan. Történetesen én se sok figyelmet kaptam, apukám sokat ivott (később sajnos meg is halt) persze nem 100% alkohol miatt, de mind1.
Na hát én nem cigiztem ugyanis 1 pénz se volt rá kettő a cigisek kinéztek maguk közül úgyhogy erről lemondhattam. Nálam csak annyi volt hogy ez nem vett rá arra hogy lopjak, drogozak vagy bármi. De nem csak a cigiben lehet kiélni a nagy hiányunkat.
És sima számítógép függőségnek meg kicsit erős. Csomóan játszanak manapság gépen azt mégse megy mindenki pénzt lopni új még jobb gépre. Akkor már inkább hogy szívatták. Meg egyébként függőség is amiatt van mert nem kap elég figyelmet/szeretett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!