A 13 éves fiam súlyosan meglopott, mit gondoljak ezek után?
Sosem szenvedett hiányt semmiben.
Na ez volt a baj.
Én sem vágom, hogy hogyan szolgálhattak ki egy gyereket ilyen értékű holmival! Segített Neki valaki? Avval is el kéne beszélgetni!
Gépet visszavinni, hátha a boltban megértik és visszaadják a pénzt, vagy eladni. Esetleg, ha olyan a főnök akkor Vele intézni valamit.
Kamu. Ha nem, megérdemled.
1. Nem nevelted meg
2. Ha ennyi eszed van, akkor gratulálok
De szerintem kamu, ugyanis épeszű ember nem tart elérhető helyen 280.000 Ft-ot.
Nem jó az olyan nevelés,ha egy gyerek soha nem szenved hiányt semmiben.Nem tanulja meg,hogy a pénzért dolgozni kell,a megkeresett pénzt beosztani. Ha valamit akarunk,azért tenni is kell valamit.
Azt sem értem,ha ennyi pénzt tartasz otthon,akkor hol tartod,hogy egy gyerek hozzáférhet?
Fogd szigorúbban a fiad. Ne kapjon meg mindent,ha nem tesz valamit érte.
Kedves Kérdező! meg kell büntetni -ez ügyben együtt a feleségeddel, határozottam, de nem megszégyenítően.
De azért ugye azt is tudod, hogy a gyerekek szeretethiányból lopnak. Igaz,ez kisebbekre mondják
a pszichológusok, és az érték is kisebb szokott lenni. Jellemző pl.6-9közt a cukorka, vagy a színesceruza-lopás, és elvált-veszekedő szülők a háttérben. Szépséget, szeretetet, kedvességet, harmóniát akar: és lop egy szinesceruzát, boltból vagy osztálytársától. Olyan bonyolult a lélek. Olyan nehéz.
Onismeret, onkontroll!
Most a szigorral nem oldasz meg semmit, tehat nyugodtan es hatarozottan, de turelmesen kell ezt megoldani. Nem valoszinu, hogy megfog nyilni a gyermek feled, de azert tette, hogy "bosszut alljon", idegesitsen...Hianyzol neki lelkileg.
Szamits arra a jovoben, hogyha erre nem figyelsz oda, akkor meg tobbet is fog artani, tehat szeretettel kozelits fele, es tobb idot kell szakitani arra, hogy egyutt legyetek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!