Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kisgyerekes szülőkként egy...

Kisgyerekes szülőkként egy házban, de külön lakrészben a nagyszülőkkel - működhet?

Figyelt kérdés
Szüleim családi házban laknak vidéken. Mi is szívesen mennénk oda, és egy emeletráépítésre még lenne is pénzünk, s meg lehetne úgy oldani, hogy külön bejárat lenne, tehát külön lakrész...CSAKHOGY! Már eddig is, hétvégi látogatások alkalmával voltak konfliktusok, pl. gyerekneveléssel kapcsolatosan kiborult már a bili, mert ők megengednek olyat is, amit mi nem, és már a nagyobbik gyerekem (3 éves) előtt le is lettem hülyézve, illetve hogy "menjek csak vissza Pestre, ha nem felel meg az, amit ők csinálnak" (pl. ebéd előtt nasi adása...) Szóval necces, ugyanakkor meg jó lenne, mert jó levegő, kert, emberléptékű városka, még állás is lenne...csak félek. Pl. hogyan lehet azt megoldani, hogy hétköznap otthon egyenek a gyerekek, ne a nagyszülőkhöz menjenek egyből, legyen külön életünk is, ugyanakkor kölcsönösen tudjuk segíteni egymást, pl. ők gyerekre vigyázással, mi pedig segítenénk nekik, amiben csak kell. Ha valakinek bármilyen tapasztalata, vagy véleménye van, köszönettel várom!!!
2011. jún. 3. 14:23
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Sajnos én is csak lebeszélnélek róla!

Nekem míg ki nem repültem a szülői házból, addig anyukám volt a legjobb barátnőm. Akkor is voltak persze rigolyái-hisz kinek nincsenek?- de azóta az idő egyre jobban kihozta azokat. Két gyermek édesanyja vagyok, most épp gyesen a másodikkal. Férjem fél évre kiment külföldre dolgozni, havonta 5 napra jön haza, így erre az időre a szülőkhöz költöztünk, mert ők a Balatonnál laknak. 1 hónapja vagyunk itt, de komolyan azon gondolkozom, hogy inkább visszamegyünk a fővárosba és járok a gyerekekkel valamelyik medencés strandra, és hagyom a Balatont, mert a szüleimmel -főleg anyukámmal- nem tudok együtt élni. Az ég világon mindenbe beleszól, pedig régen egyáltalán nem volt ilyen! Hiába próbáltam ezt megbeszélni vele, semmi eredménye nem volt.

2011. jún. 6. 18:15
 12/16 anonim ***** válasza:
Én is lebeszélnélek róla. Nem lesz jó vége semmiképpen sem.
2011. jún. 6. 19:35
 13/16 anonim ***** válasza:
Én sajna komplikációk miatt hosszú távra belerokkantam a szülésbe, így anyukám most napi szinten át jön hozzánk már lassan egy éve (kb. fél órányira lakik). Nagyon jófej, humoros és okos, értelmiségi nő, plusz empatikus is és igyekszik alkalmazkodni a mi háztartásunkhoz, kikéri a véleményem mindenben, és hatalmas szeretet van benne felénk. Ezért nagyon szégyellem, de mégis... egyszerûen nem érzem felnőttnek magam így. Plusz mivel szívességet tesz, sokszor olyan rossz érzés lenne kritizálni nekem fontos apróságokért. Viszont biztos, hogy mind a ketten (no és a férjem is) megőrülnénk, ha nem menne haza esténként.
2011. jún. 7. 04:28
 14/16 anonim ***** válasza:
Én, nagyon jól kijövök a szüleimmel, a páromat szinte a gyerekükként szeretik. De akkor sem költöznék egybe velük, még szerintem egy utcába sem...:(
2011. jún. 7. 09:36
 15/16 anonim ***** válasza:
Rossz ötlet,dehát előttem mindenkinek ez a véleménye.mikor leköltöztem a páromhoz,még egy házban laktunk a szüleikkel,semmi probléma nem volt!azt csinálhattunk amit akartunk.de mióta átköltöztünk velük a mostaniba,ahol csak a konyha közös(külön bejárat,wc,udvarrész)azóta megkeserítik az életünket!mindenbe beleszólnak,a szobába bemászkálnak,ha nem vagyunk itthon stb...mi is már fél lábbal kinn vagyunk,1-2 hónap és többet nem látom őket.
2011. jún. 7. 11:12
 16/16 A kérdező kommentje:
Tyű...hát, nagyon köszönöm a válaszokat. Jobb lesz a békesség, a távolság.
2011. jún. 8. 12:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!