Kisgyerekes szülőkként egy házban, de külön lakrészben a nagyszülőkkel - működhet?
Ez csak rosszabb lesz, ha odaköltöztök.
Azt hittem, csak apróbb konfliktusokról van szó, de hogy lehülyéznek a gyerekek előtt, nem tartják tiszteletben a nevelési elveiteket, ez elég súlyos...
A felfogásukkal, hozzáállásukkal van gond, ez pedig nem fog változni, sőt.
Én így nőttem fel. Apukám szülei a szomszédban laktak, most meg hogy nagypapám már nem él, egy telken lévő két házban élnek. Igaz, már kirepültünk, szóval a szüleim meg nagymamám vannak csak ott.
Állandó konfliktus volt anyukám és nagymamám között, legyen szó gyereknevelésről, munkáról, takarításról, bármiről. Végül annyira összevesztek, hogy most nem szólnak egymáshoz. Így veszekedés már nincs, de nem mondanám, hogy jobb lett.
Ha már egy hétvége alatt így összevesztek, és így viselkednek veled, akkor nem biztos, hogy ez jó ötlet. Persze anyagilag jó, meg ott a segítség, ha kell, viszont az állandó feszültség garantált. A gyerekeknek sem feltétlen jó így.
Kicsit olyan nekem, mintha a szüleid nem is szeretnék, hogy odaköltözzetek.
Ha ők is azt akarnák, biztosan másképp viselkednének.
Én biztosan nem költöznék oda ezek után, persze a gyerekeknek jobb lenne..., de gyorsan kiborulnál.
nem szabad olyan közel költözni, hogy át tudjanak jönni papucsban, ez az alapszabály.
(kivéve, ha olyan szerencsés vagy, hogy olyanok a szüleid, mint az enyémek, de ahogy olvasom, sajnos nem)
ha hozzájuk költöznél mindennap lenne miért idegeskedned, és belefáradnál... előbb mindannyian tanuljatok meg kommunikálni normális felnőtt, emberi módon, mielőtt összeköltöztök... mindkét részről. játszmázás helyett.
persze hogy beleszólnának a gyereknevelésbe, sajnos ez van, hiszen ők már felneveltek egyet legalább, téged, és ha leszólod őket hogyan nevelnek gyereket, az nekik olyan, mint ha azt mondtad volna, hogy téged rosszul neveltek! ezért esik nekik rosszul és ezért sértődnek meg.
a nagyszülők mindig elkényeztetik a gyereket. és az apukák is, az anyukák szerepe a szigor, néha... ha a gyerek elég idős lesz, megérti, amikor már maga választhat, hogy egyen-e nasit ebéd előtt, ehet, ha akar, de akkor nem fér belé az ebéd, és főétel után finomabb az édesség amúgy is. de nem ezen múlik a világ sorsa, nem ér egy percnyi vitát sem, attól függetlenül hogy azt is megértem, hogy téged ez idegesít.
28N
Ez olyan logikus, jó döntésnek tűnik, de nem az. Van elönye, de hosszú távon (és egy közös épitkezés az hosszú táv) komoly hátránya is van.
A szülöktől az ajánlott távolság minimum két buszmegálló, igy nem éltek egymás szájában, de még beleférnek az elönyök. Együtt építkezni, közösen tervezni ez csak és kizárólag torzsalkodást szül, ne menj bele, a függés felemészti az életed. Ha nem most, majd tíz év múlva, de valamikor biztosan visszaköszön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!