Lehet normális párkapcsolat egy autista nővel?
Hm... én nem tudok erről semmit, de ajánlok neked egy könyvet.
Jodi Picoult: Házirend
Egy Asperger-szindrómás "fiú"ról szól és annak a családjáról, minden szemszögből megvilágítva.
Szerintem ha szóba jöhetett nála a párkapcsolat akkor nem hiszem h olyan súlyos lenne ,van akinél egy életre rejtve marad és le is küzdik az ebből adódó nehézségeket.
A súlyosabb autisták nehezen teremtenek kapcsolatot másokkal az életük leszűkül a saját kis világukra amiben jól elvannak.vannak akik teljesen elszigetelődnek és olyanok is akik nem képesek magukat ellátni önállóan.
Az aspergeresek között viszont vannak egészen tehetséges emberek is.
Kitapasztalod... Még csak nemrég ismerkedtetek meg, hol van még egy gyermekvállalás!
Szerintem esélyes, hogy igen...
"Számos Asperger-szindrómás magától is képes felismerni azokat a dolgokat, amiben eltér a többi embertől, megtanulja leküzdeni hátrányait és képes beilleszkedni a társadalomba akár anélkül is, hogy tudná magáról, hogy Asperger-szindrómás."
Ezt te vetted észre nála, vagy te nem, de ő elmondta ?
Mert ha utóbbi, akkor bizonyára nem súlyos eset egyáltalán, és ha te türelmes vagy és szereted, és eltudod ezt fogadni, akkor lehet vele élni.
Ő mondta el, hogy van ez a betegsége.
Annyiban nyilvánul meg, hogy mi egész jól elbeszélgetünk, de másokkal alig-alig kommunikál.
Pl: ha kérdezek valamit, egészen másra válaszol és nem emlékszik mi volt a kérdés. Néha van ilyen is.
Az asperger szindróma nagyon enyhe az autizmushoz képest. Ismertem egy ilyen lányt. Semmi gond nem volt vele, csak nem voltak nagy érzelemkitörései, nem látszott rajta, hogy nagyon örülne, vagy bánkódna valamin, és nem volt közösségi ember. De van ilyen egészséges embereknél is. Szóval, ha nem tudtam volna, nem gondoltam volna, hogy ő más. (Szándékosan nem írom a "beteg" szót).
Mellesleg az aspergeresek teljesen tisztában vannak az állapotukkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!