Kérhetek tanácsot családi ügyben?
Hidd el, jobb ha te sem foglalkozol velük. Nekem is a párom miatt kellett otthagynom a családom, és nem bántam meg. Hallani sem akarok többet róluk.
A nővéremet már kiutálták, ő 10év után most először beszél velük, és az ismerősöktől hallom vissza, hogy csak kibeszélik a háta mögött.
Hidd el, jobb nektek nélkülük, a szövegeléssel pedig ne törődj, mert gondolhatod miket hazudozhatnak még a hátad mögött - ahogy az én anyám is...
Ez nem egyszerű. :( De sajnos, ahogy írták is, erőszakkal nem lehet odarángatni a férjedet, én is azt mondom, ne menjen el csak azért, hogy befogják a pofájukat, mert hidd el, akkor sem tennék, akkor azt rebesgetnék, hogy na, épp nem lehettél otthon, hogy a férjed kiszabadulhatott és elmehetett hozzájuk... Vagy hasonló koholt sztori...
Igazából az lenne a megoldás, hogy a férjed megeresztene egy telefont, és röviden felvázolná nekik a helyzetet, pl: "Nem vagyok rátok kíváncsi, mert életem párját és engem is kiutáltatok, ne várjátok, hogy elnézem ezt. A feleségem nem tart vissza, még mondja is, ha akarok, menjek, de nem érdekeltek, szemét banda! És ha megtudom, hogy mások előtt szidjátok, akkor átlépem a küszöbötök, de nem állok jót magamért!"
Én így intézném el. :)
Szerintem annál jobbat nem tehetsz sem magatoknak, sem a születendő babának, mint hogy egyik füleden be, a másikon kiengeded ezeket a pletykákat, ostoba megjegyzéseket.
Ugyanis semmi garancia arra, hogy ha ráveszed a párodat a "békéltető tárgyalásokra", azt a családja úgy fogja értékelni, ahogyan azt ti szeretnétek.
Nem azt hallod majd vissza legközelebb, hogy "Jön a gyerek, az sokba kerül. Most persze ideküldi a zurát, hátha ki tudnak húzni egy kis pénzt a zsebünkből!"
Ettől jobban érzed majd magadat? Nem.
Szerintem a békülést az próbálja meg, aki a családi viszályt okozta. Nem miattatok történt, nem nektek kell erőltetni. Az kövessen meg titeket, aki megsértett, és ne fordítva.
örülj neki, hogy a férjed biztonságot, menedéket talált melletted. Szeressétek egymást, és éljétek a saját életeteket. Ha előbb nem, a baba születése után, valószínűleg enyhülni fog majd a feszültség. Egy kisbaba csodákat tud tenni néha, a legelvadultabb családban is.:-))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!