Python-nal kapcsolatban kitol kerhetek tanacsot?
most 2 kerdesem lenne, a kepen lathato hol tartok a feladatban, annyit kene mar csak hogy a 3. jelszo probalkozas utan kilepjen, mert valamiert nem lep hanem tovabbenged
masik meg hogy a vegen ismetlodjon a loop, mert igy egy szamolas utan kilep
break helyett sys.exit(1), és akkor kilép. Persze ehhez kell egy import sys az elejére.
Aztán az egészet amit ismételni akarsz rakd ciklusba, és adj valami módot a kilépésre is.
hogy tegyem ciklusba? probaltam de nem sikerult sajnos
koszi a sys.exit-et
Ez most a loop=1 sortól a breakig ekvivalens egy sima print utasítással. Vagyis marha bonyolultan írtál ki egy üres sort. Mi a szándékod ezzel a looppal?
Néhány kozmetikai tanács:
*az else ág alá beágyazott második if helyett egyszerűbb egy elif, és az alatta levő else is jöhet egy szinttel kijjebb,
*tries=tries-1 helyett megint elegánsabb és áttekinthetőbb a tries -= 1 (elvileg egy hangyahajszálnyit gyorsabb is, mert csak egyszer keresi a memóriában)
*print 'tries left',tries mehet egy sorba, áttekinthetőbb lesz a kód
:S
tudom ezen most szét röhögi magát aki már benne van a témában de nemrég kezdtem, nézd el
és köszi szépen a tanácsokat!
(a loop=1es részt nem akartam otthagyni csak már feltöltöttem akkor a képet úgyhogy midnegy)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!