Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A testem is a szüleimé?

A testem is a szüleimé?

Figyelt kérdés
Mostanában egyre többször vágják a fejemhez, hogy "az én pénzemből élsz" "az én házamban laksz" stb. Eddig is volt ezekről szó, mivel elég pénzközpontú a családunk (sajnos). Mindig azon a szaron megy a veszekedés. Nem tudom ez váltotta e ki belőlem, vagy sem, de utálok ajándékokat kapni, mivel "nem az enyém". De utálok itt élni is, mert itt semmi sem az enyém. Az sem amit az enyémnek mondok, pl. ruhák, azok sem az én pénzemből vannak. Amit pénzt meg keresek alkalomadtán, azt sem tudom értékelni legszívesebben elégetném. És jobban belegondoltam, hogy mi az enyém valójában, és csak azt tudtam megnevezni amit a pénzemből veszek (amire én kerestem meg a pénzt). De a testem, ami a legfontosabb dolog, az sem az enyém, mert ők adtak nekem életet. És ez zavar eléggé, hogy a testem másé, nem az enyém. Ti mit gondoltok erről? Bár gondolom rosszul gondolkozom, de nem tudom kiverni ezeket a hülyeségeket a fejemből, főleg hogy minden nap a kurvä pénz a téma, meg a birtoklás.
2011. jún. 2. 16:40
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
Fogd fel úgy, hogy azok után, amiket lenyelsz tőlük, az ellátás a legkevesebb, amit megérdemelsz. Sőt, luxuskörülmények között kellene tartaniuk:>
2011. jún. 2. 18:58
 22/22 anonim ***** válasza:

"Gyermekeid nem a te gyermekeid.

Ők az önmagára vágyakozó lét fiai és lányai.

Általad születnek, de nem tőled vannak.

Bár veled vannak, mégsem birtoklod őket.

Szereteted odaadhatod, de gondolataidat soha: nekik sajátjaik vannak.

Otthont adhatsz testüknek, de lelküknek soha.

Lelkeik a holnap házaiban lakoznak, s e házak kulcsaihoz még álmodban sincs hozzáférésed.

Légy olyanná, mint ők, de ne kényszerítsd őket, hogy rád hasonlítsanak.

Te vagy az íj, melyből gyermeked, mint eleven nyílvessző, kipattan.

Legyél a Nyilas kezének öröme!

(Kahlil Gibran: A próféta)

2011. jún. 3. 13:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!