Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért ilyenek a szüleim? Nem...

Miért ilyenek a szüleim? Nem tudom megérteni!

Figyelt kérdés

Anyukámék nem engedték, hogy a barátom nálam aludjon (pedig akkor már 18 voltam) mindig én mentem a barátomhoz és kicsit kellemetlen is volt a szitu mert nem értette meg, hogy miért ilyenek a szüleim meg persze én se.

Mostani barátomnál kiharcoltam, hogy itt aludhasson (Ő most eléggé fontos nekem és nem akarom, hogy ez a kapcsolat is tönkremenjen a szüleim miatt) De szüleim ki nem állhatják lassan 1 éve leszünk együtt és nem hajlandók beszélgetni vele épphogy csak köszönnek. Barátomnak rossz a kapcsolata a szüleivel, ezért én nagyon ritkán megyek hozzájuk. Sajnos még egy darabig nem tudunk összeköltözni, mert én még tanulok ő pedig csak most kezdett el dolgozni.

Nagyon rosszul érzem magam szüleim miatt 22 éves vagyok és nem értem meg hogy lehetnek ilyenek félek hogy ez a kapcsolatom is erre fog rámenni. És már néha az örület határán állok már alig várom hogy lediplomázzak és menekülhessek innen minél messzebb.

Barátom munka után egyből siet hozzám, de szüleim megtiltották, hogy nálunk fürödjön azt mondták azért már állítsam le magam, örüljek hogy néha-néha nálunk aludhat. /1 év alatt soha nem fürödtünk együtt/

Ezért barátomnak haza kell mennie lezuhanyoznia és ugy jön hozzám, mivel délutános műszakba van van, hogy éjfél mire ide ér.

Valaki megtudja nekem magyarázni, hogy ez miért jó nekik? Másnak is vannak ilyen szülei?

2011. jún. 1. 22:03
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
27%
Teljesen igazuk van.Fürödjön,meg egyen otthon,ha meg nálatok akar lakni,akkor beszéljétek meg,és fizessen a rezsibe!
2011. jún. 1. 22:13
 2/15 anonim ***** válasza:
71%
Bár az is fura, h nem zuhanyozhat le nálatok, de főleg azt nem értem, h miért ellenségesek vele. Te szoktál a szüleiddel beszélgetni? Mert az ő álláspontjukról semmit sem írtál. Miért nem kedvelik sem a mostani, sem a volt barátodat?
2011. jún. 1. 22:17
 3/15 anonim ***** válasza:
81%
Anyukám is ilyen. Majdnem 3 évig utálta a barátomat, olyan elő se fordulhatott, hogy itt aludjon, pedig már 25 vagyok. Mostanában kezdte csak megkedvelni, de ki tudja miért. Nem hiszem el, hogy őszintén. Próbáld meg túlélni valahogy. :(
2011. jún. 1. 22:19
 4/15 A kérdező kommentje:
Semmi okuk nincs rá. Csak ránézésre megállapították, hogy az ő szavaikkak élve "megint szinten alul választottam". És ha majd olyan barátom lesz, aki szerintük megfelel nekem akkor majd szóba állnak vele.
2011. jún. 1. 22:20
 5/15 anonim ***** válasza:
78%
DE mit jelent az a "szinten alul"? Nem diplomás, nincs elég pénze, nem értelmes...? Vagy milyen elvárásaik lennének a szüleidnek?
2011. jún. 1. 22:22
 6/15 anonim ***** válasza:
35%
Beszélj velük, mert ha ilyenek nagyon hamar elfognak veszíteni. Legalábbis, én ha a helyedbe lennék, nem gyakran néznék feléjük, ha már külön élnék.
2011. jún. 1. 22:29
 7/15 A kérdező kommentje:
Pontosan, nem diplomás! Utánanéznek a családjának, ha nem felel meg már nem érdekli őket, hogy mondjuk én szerelmes vagyok. Mind 2 barátomnak volt pénze és viszonylag jó munkahelye, de nekik az sem tetszett.
2011. jún. 1. 22:30
 8/15 anonim ***** válasza:
61%

Ezt a tusolás dolgot meg tudom érteni a szüleid részéről... (bocs)...ha nagyon büdi akkor ne menjen fel hozzátok, akkor talizatok kint az utcán vagy menjetek sétálni, de tényleg az már túlzás hogy nálatok tusolna... max ha élettársi kapcsolatba lennétek, vagy már a menyasszonya lennél...talán akkor, de így???

És igen is! A pasi teperjen! (a szüleid is ezt akarják) Ha kellesz neki akkor éjfél után is odaér és nem csinál abból problémát! Tudod ha a pasit túl elkényeszteted abból később nagy gondjaid lesznek!

2011. jún. 1. 22:39
 9/15 anonim ***** válasza:
Nem értem, miért ilyenek a szüleid:S Hozzám is diplomást szántak, és szakmunkással jártam, nehezen fogadták el, de elfogadták! Végül saját döntés volt a szakítás, mert függetlenül emberi értékeitől - és üzleti érzékétől, hogy valami "hasznosat" is mondjak - más volt a világnézetünk sok dologban. Nem lehet viszont általánosítani, hogy aki diplomás, az jól keres, vagy biztosan műveltebb, mert fordítva is gyakran igaz a fáma. Talán ha gyakran hangoztatnád erényeit - pl. elő fogják léptetni, stb - akkor mégis jobb partiként kezdenék kezelni, és talán emberileg is nyitnának felé, ami épp elég ahhoz, hogy megismerjék és talán megkedveljék..
2011. jún. 1. 22:41
 10/15 anonim ***** válasza:

Szüleid minden bizonnyal konzervatív szemlélettel rendelkező emberek. Kizárnám annak a lehetőségét, hogy azért nem kedvelik a barátodat, mert nincs diplomája: hiszen most írtad, hogy az előző barátaidnak volt, és mégsem kedvelték őket sem. Valószínűnek tartom, hogy csak féltenek. De nem kicsit, hanem nagyon. Ha úgy tetszik: túlzottan. Én igazán örülök nektek, hogy a barátoddal szeretitek egymást. Én csupán az összeköltözést nem helyeslem: annak a házasságban van helye. De ez már a ti dolgotok. Fordulj szeretettel a szüleid felé, akármennyire is nehezedre esik sokszor, akármilyen nehéz is. És bízzunk benne, hogy változik a helyzet. Ha látják, hogy a lányuk "jó kezekben van", aki igazán szereti, vele tervezi a jövőt és gondoskodik róla, akkor meg kell enyhülniük idővel. Kívánom neked, nektek, hogy így legyen! Legyetek boldogok!

20/F

2011. jún. 1. 23:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!