Barátom akkora egy sóher alak, hogy már azon gondolkozom hogy elhagyjam?
Van köztünk több mint 7 év korkülönbség, már együtt vagyunk 5 éve
Amikor megismerkedtünk, még úgy állt a pénz kérdéshez, hogy az csak egy eszköz, amivel meglehet venni azt, amit az ember szeretne. Elég szegény családban élek, és ezért barátom próbált nekem imponálni, hogy megmutassa, hogy ő mennyi mindent megtehet, és elvitt nyaralni, bár sokáig győzködött, nem akartam hogy 2szár e ft-ot erre költsön. Aztán vett nekem ruhákat, meg egy -két dolgot amire szükségem volt, de mindig mondtam neki hogy nem kell, ne költsön, aztán meg egyszer csak hozta. (pl együtt voltunk boltba, mert akkoriban mindehova elkísért és direkt visszament megvenni)
Eltelt 2 év, mire úgy érzetm, hogy szerelmes vagyok. Abban az időben nagyon féltékeny volt, még barátnőkkel sem engedett sehova.
Aztán úgy 2.5 év után 360fokos fordulatot vett, szó szerint sóher lett, még egy üveg vizet sem vett, mikor nálam egy ft sem volt.
Ma is egész nap a városban mászkáltunk, mondtam neki hogy együnk egy menüt, de mondta hogy majd 3 óra múlva ha hazaérünk eszünk, mert van otthon kaja, anyám főzött.
Aztán kitalálta, hogy megy ő haza enni.
Épphogy hazaért, feldühödve hív fel, hogy nemigaz, hogy se nálunk se otthon nem tud enni, megy és kajál étterembe.
Érdekes, mert amúgy ő minden ft-ot meg akar spórolni, már-már nevetséges módon. (inább az anyjáék nyakán élősködik, 29 éves létére) Nekem is pl nőnapra sem vesz egy szál virágot sem, sőt szülinapomra sem, de ha arról van szó, akkor a kocsijába vesz cuccokat. Plazma tv-t néz 200 e ft-ért.
Miért jó ez?
Drága dolgokat megveszi, tőlem meg sajnál egy üveg vizet?
Mi történhetett vele?
Nagy anyagi különbség van köztünk.
Néha olyan fellengzősen beszél, hogy őt nem érdekli a pénz, de ha mellette halnék éhen, vagy kölcsönt kellene felvennem, mert ő nem adna kölcsön.
Nem bírom már ezt, azon gondolkozom hogy elhagyom.
Neki mindene megvan, én nyaralásra gyűjtöttem, és kijelenti hogy nincs most arra pénze. (30 e ft)
Néha úgy érzem hogy szeretem, mikor jól megvagyunk.
Néha pedig úgy érzem, hogy 23 éves létemre még arra van szükségem hogy csavarogjak, és azt szeretném hogy valaki nagyon szeressen.
Már én sem tudom őt úgy szeretni ahogy régen. Sőt inkább már olyan vagyok vele mint egy testvér.
Ha megyünk valahova, nem fogjuk meg egymás kezét.
Csókolózni sem szoktunk csak nagyon ritkán.
Néha viszont féltékeny, és akkor nagyon kedves mindent elfejelt neki az ember.
Nemtudom mit tegyek?
Azt mondod, hogy nem érdekli őt a pénz...hát ha sok lenne nekem belőle, lehet, hogy engem sem érdekelne:)
Nem lehet, hogy valami családi gond van náluk, és megcsappant a vagyon?
Igazság szerint az én exem is tehetősebb volt, mint én. Szinte minden vackot megvett nekem. Lassan egy éve munkanélküli vagyok, amiből már kezd nagyon elegem lenni. Egy időben azt vettem észre, hogy folyton arról beszélt, hogy mi lesz így velünk? Ha én munka nélkül maradok, akkor semmihez nem tudunk kezdeni. Mindig nyugtatgattam, hogy folyamatosan állást keresek, de most nagyon nehéz találni. Örökké viszont nem leszek munkanélküli. De ő persze folyamatosan aggodalmaskodott...
Ma már tudom, hogy az anyja áll a háttérben. Őt baromira zavarta, hogy egy "kis senki" vagyok, még csak a diplomám sincs meg a nyelvvizsga miatt és így nem illek bele az ő fantasztikus családi légkörükbe. Holott köztünk azért nem voltak eget rengető anyagi különbségek...
Egy idő után biztos, hogy valaki ez elkezd zavarni. Nem mondom, hogy nálatok is ez van...de nem is kizárt.
Beszélj vele erről, ha továbbra is ilyen a helyzet, akkor pedig lépj. Inkább most, mint mondjuk amikor már gyerek is van.
23/L
életem, a 360 fokos fordulat egy teljes kör! gondolom nem matek szakon végeztél :P
már sokan rávilágítottak, hogy a szerelem átlagos időtartama 2.5-3 év. nála ez elmúlt, és most már csak megszokásból van veled együtt.
nem sóher, csak rád sajnálja a pénzt.
nem kötelező szenvedni, el is lehet hagyni, ha ez neked nem tetszik.
én alapból ezért nem kezdek jómódú hapsival, mert utálom, ha valaki a pénzével villog, és kvázi meg akar vásárolni.
Nem olvastam a válaszokat, elnézést, ha ismétlek másokat: Itt nem a sóherséggel van a baj.
23 éves vagy, van még időd olyat találni, akinél nem csak "úgy érzed majd néha hogy szereted". Keresd meg inkább azt az embert.
Nem csak az a fontos, hogy legyen valaki, hogy szeressen nagyon, hanem az is, hogy olyannal legyél, akit te is szeretsz!
A sóherség meg: az én férjem is nagy skót, de inkább az legyen mint a fordítottja, és nem is okoz köztünk problémát. Ő ilyen és kész. Ha ez lenne a legnagyobb problémátok, akkor azt mondanám, hogy vannak ilyen emberek, ez van. De a többi amit írtál, az nagyon nem oké.
Hirtelen accittem hogy az én páromrol beszélsz, de látom még együtt vagytok..akkor csak nekem is egy hasonlo példányom van belőle. Mi sem fogjuk egymás kezét, szex is kb napi 1-2 alkalommal van.. ha megölelem eltol.. merthogy ha olyan közel megyek nem tud magyarázni nekem.. De minek magyaráz azt sose értem meg :) Ha nekem nincs zsém,akkor nem megyünk sehova.. 10böl 8szor én fizetek mindent,10böl 1szer ö fizeti a sajátját, és 10böl 1szer fizeti az enyémet is. És engem hív sóhernek mert pl ma sem megyek le hozzá,.. mert én strandolni akarok,de ö nem akar :) Nekem hétfön lesz zsém, de sajnál rám 1000ft-os strandbelépöt, és kaját 1ezerérét.. Holott visszaadnám neki, meg am is jovalta többet költök rá hisz mindig én fizetek.. csaj létemre :S Mert ő munkanélkülin most kap havi 50-60at,már honapok óta, én meg keresek havi 200at.. Na nembaj, én se tudom mit csináljak :S
23/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!