Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Barátom akkora egy sóher...

Barátom akkora egy sóher alak, hogy már azon gondolkozom hogy elhagyjam?

Figyelt kérdés

Van köztünk több mint 7 év korkülönbség, már együtt vagyunk 5 éve

Amikor megismerkedtünk, még úgy állt a pénz kérdéshez, hogy az csak egy eszköz, amivel meglehet venni azt, amit az ember szeretne. Elég szegény családban élek, és ezért barátom próbált nekem imponálni, hogy megmutassa, hogy ő mennyi mindent megtehet, és elvitt nyaralni, bár sokáig győzködött, nem akartam hogy 2szár e ft-ot erre költsön. Aztán vett nekem ruhákat, meg egy -két dolgot amire szükségem volt, de mindig mondtam neki hogy nem kell, ne költsön, aztán meg egyszer csak hozta. (pl együtt voltunk boltba, mert akkoriban mindehova elkísért és direkt visszament megvenni)

Eltelt 2 év, mire úgy érzetm, hogy szerelmes vagyok. Abban az időben nagyon féltékeny volt, még barátnőkkel sem engedett sehova.

Aztán úgy 2.5 év után 360fokos fordulatot vett, szó szerint sóher lett, még egy üveg vizet sem vett, mikor nálam egy ft sem volt.

Ma is egész nap a városban mászkáltunk, mondtam neki hogy együnk egy menüt, de mondta hogy majd 3 óra múlva ha hazaérünk eszünk, mert van otthon kaja, anyám főzött.

Aztán kitalálta, hogy megy ő haza enni.

Épphogy hazaért, feldühödve hív fel, hogy nemigaz, hogy se nálunk se otthon nem tud enni, megy és kajál étterembe.

Érdekes, mert amúgy ő minden ft-ot meg akar spórolni, már-már nevetséges módon. (inább az anyjáék nyakán élősködik, 29 éves létére) Nekem is pl nőnapra sem vesz egy szál virágot sem, sőt szülinapomra sem, de ha arról van szó, akkor a kocsijába vesz cuccokat. Plazma tv-t néz 200 e ft-ért.

Miért jó ez?

Drága dolgokat megveszi, tőlem meg sajnál egy üveg vizet?

Mi történhetett vele?

Nagy anyagi különbség van köztünk.

Néha olyan fellengzősen beszél, hogy őt nem érdekli a pénz, de ha mellette halnék éhen, vagy kölcsönt kellene felvennem, mert ő nem adna kölcsön.

Nem bírom már ezt, azon gondolkozom hogy elhagyom.

Neki mindene megvan, én nyaralásra gyűjtöttem, és kijelenti hogy nincs most arra pénze. (30 e ft)

Néha úgy érzem hogy szeretem, mikor jól megvagyunk.

Néha pedig úgy érzem, hogy 23 éves létemre még arra van szükségem hogy csavarogjak, és azt szeretném hogy valaki nagyon szeressen.

Már én sem tudom őt úgy szeretni ahogy régen. Sőt inkább már olyan vagyok vele mint egy testvér.

Ha megyünk valahova, nem fogjuk meg egymás kezét.

Csókolózni sem szoktunk csak nagyon ritkán.

Néha viszont féltékeny, és akkor nagyon kedves mindent elfejelt neki az ember.

Nemtudom mit tegyek?

2011. jún. 1. 15:32
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
Nézd 5 éve vagyunk együtt, 2.5 évet még így is vele voltam mert szeretem, de az utóbbi 1 évben, már tapintatlanul viselkedik.
2011. jún. 1. 16:00
 12/26 anonim ***** válasza:
84%
Ha úgy érzed, hogy már nincs értelme erőt és energiát fektetni ebbe a kapcsolatba, akkor inkább váljatok szét most, mint pl. később egy gyerekkel, aki ezt az egészet a legjobban megszívná.
2011. jún. 1. 16:01
 13/26 anonim ***** válasza:
78%

Ez az egész kapcsolat (és a pasi is) több sebből vérzik.

1. Mi az hogy nem enged el? Ki ő, az apukád, te meg a taknyos kölyke? Normális kapcsolatban mindenki oda megy, ahova szeretne, és annyi társasági életet élhet, amennyi jól esik. Az ilyesfajta korlátozás undorító, és egyértelműen a beteges féltékenységből fakad. Egyszer mondaná nekem egy pasi hogy nem mehetek ide, vagy oda, másnap az ajtó előtt találná a cuccait.

2. Az is elég kemény hogy fel van háborodva hogy nem főznek rá, inkább elmegy étterembe. Miért nem főz akkor magának? Ja mert hogy az női munka? Szánalmas...

3. Szüleivel él. Ez, és az utóbbi pont mindent elárul erről a fickóról: életképtelen.

4. Én is spórolós természet vagyok, de a te f*szid nem spórolós, hanem ahogy te is mondtad, sóher. Magának mindent, a másiknak semmit. Nem is értem hogy 5 év után mi az hogyenyém-tied, meg mindenki fizesse a saját részét meg ilyenek. Ugyanakkor azért zabálni feljár hozzátok. Kész agyrém.

Én a helyedben úgy kivágnám, mint azt a bizonyos macskát... Ez nem férfi, bottal se piszkálnám meg. Anyuci pici anyagias soviniszta fiacskája. Pföjj.

2011. jún. 1. 16:02
 14/26 A kérdező kommentje:

Az anyjáék nyakán él, rajtuk élősködik, rezsibe is 0 ft-ot ad, otthon is ha az anyja megkéri hogy hozzon már egy kenyeret, képes elkérni 265 ft-ot egy kenyérért. Mondtam már neki, hogy ne legyen ilyen, otthon eszik, miért sajnálja azt a 300 ft-ot?

Szerinted ez normális dolog?

Közbe meg a legmárkásabb ruhákba járkál, meg 300 e ft-os órát vesz?

Vártam türelmesen, hogy majd megváltozik a hozzáállása. Nem csak velem szemben! De az anyjáékkal sem ilyennek kellene lennie!

2011. jún. 1. 16:02
 15/26 anonim ***** válasza:
91%
sztem egy picit képzavarban vagy, vagy nem kívűlről látod a dolgokat és nem olyan egyértelmű. a párod nem sóher, mert akkor nem költene plazmatévére, meg nem menne el étterembe kajálni, mert nincs otthon kaja. egyszerűen csak "teher" lettél számára. tudom,hogy ez most rosszul hangzik és ne haragudj érte, de muszáj picit átgondolnod és összegezned. amiket leírtál, abból nyilvánvalóan kiolvasható,hogy már nem szeret, csak kényelmes hogy vagy, vagy nem akar szakítani, vagy nem akar megbántani azzal,hogy ő szakít veled, mert azért az az 5 év összeköt és nem akar bántani attól még,hogy már nem akar veled lenni. sztem mihamarabb lépj tovább, itt a nyár, nagyon fiatal vagy, ne pazarolj több időt rá ( a legszebb éveidet már így is neki adtad ) mert az egyetlen , amit nem kaphatsz soha vissza az az idő. talán észhez tér tőle, talán nem, te mindenképp jobban jársz, mint ahogy most vagy.
2011. jún. 1. 16:03
 16/26 anonim ***** válasza:
50%
Szakíts vele,de mond meg neki,hogy a nyaralást majd törleszteni fogod pénzben.Én ezért vagyok anygilag független ,én nem a párom veszi meg ami kell.
2011. jún. 1. 16:05
 17/26 anonim ***** válasza:
71%
Most minek aztatod itt? Ha gondolkodnal, rajonnel, hogy veget kell vetni ennek a kapcsolatnak. Ha nem masert, marcsak azert is, mert nagyon latszik hogy unod a pasit, nem adja meg azt amire vagysz.
2011. jún. 1. 16:06
 18/26 anonim ***** válasza:
85%

azt hiszem nekem már nem is kell semmit mondanom, előttem leírtak mindent..

tudom,hogy fájdalmas ezt hallani, de muszáj kilépned ebből a "kapcsolatból"!

ennél már tényleg csak jobb lehet! az ilyen ember nem változik sajnos, erre hiába vágysz, én úgy vettem le,hogy neked nem ilyen férfi való. nehéz lesz az elején, de ezt a lépést meg kell tenned a jövőd érdekében! jobb egyedül,mint egy rossz kapcsolatban, ami minden energiádat felemészti , hidd el, tapasztalatból mondom!!!

2011. jún. 1. 16:07
 19/26 anonim ***** válasza:
59%

"Néha viszont féltékeny, és akkor nagyon kedves mindent elfejelt neki az ember.

Nemtudom mit tegyek?"

Amikor majd ut-ver a feltekenysegebol, akkor mar nem lesz olyan ked, aranyos, nem lehet megbocsatani neki. Hat Te tudod.

2011. jún. 1. 16:08
 20/26 anonim ***** válasza:

"már azon gondolkozom hogy elhagyjam"

Amint ez bármelyik fél fejében megfordul, ott vége a kapcsolatnak, onanntól csak halódás meg szenvedés van. Hiába nyújtod mindenféle indokokkal, ez egy veszett ügy. Nem szereted úgy, ahogy kellene, és szerintem ő sem téged.

2011. jún. 1. 16:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!